شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

آغاز عملیات اجرایی فاز نخست کارخانه کروم جیرفت:

فعال‌سازی ظرفیت‌های معدنی جنوب استان با جدیت در حال دنبال شدن است

فعال‌سازی ظرفیت‌های معدنی جنوب استان با جدیت در حال دنبال شدن است
کرمان رصد - محمدعلی طالبی استاندار کرمان تأکید کرد: استان با اراده و همکاری بی‌نظیر دستگاه‌ها و حمایت از سرمایه‌گذاران، در مسیر تکمیل زنجیره تولید معدنی و جلوگیری از خام‌فروشی قرار دارد و این پروژه می‌تواند کرمان را به یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های فرآوری مواد معدنی در خاورمیانه تبدیل کند.
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - محمدعلی طالبی استاندار کرمان تأکید کرد: استان با اراده و همکاری بی‌نظیر دستگاه‌ها و حمایت از سرمایه‌گذاران، در مسیر تکمیل زنجیره تولید معدنی و جلوگیری از خام‌فروشی قرار دارد و این پروژه می‌تواند کرمان را به یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های فرآوری مواد معدنی در خاورمیانه تبدیل کند.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدعلی طالبی عصر (24 مردادماه) در مراسم آغاز عملیات اجرایی فاز نخست کارخانه فروکروم جیرفت اظهار داشت: برنامه‌های بسیار روشن و امیدبخشی برای ادامه سال پیش‌بینی شده که استان کرمان را در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی به جایگاه شایسته‌ای در کشور خواهد رساند.
استاندار کرمان با بیان اینکه این استان در سال جاری از استان‌های پیشرو در جذب سرمایه‌گذاری خارجی بوده است، افزود: خوشبختانه از ابتدای سال تاکنون، 8 طرح با مجموع سرمایه‌گذاری 217 میلیون دلار در استان مصوب شده که این میزان بیش از دو برابر کل سرمایه‌گذاری خارجی جذب‌شده در سال گذشته است.
طالبی با تأکید بر اینکه جهت‌گیری‌های توسعه‌ای استان اکنون در آغاز این پروژه نمود یافته است، اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی، فعال‌سازی ظرفیت‌های معدنی استان کرمان است؛ ظرفیت‌هایی که تاکنون مغفول مانده و بیشتر در جنوب استان قرار دارد.
وی افزود: پروژه‌هایی که طی ماه‌های اخیر در جنوب استان آغاز شده است، بیانگر اراده جدی برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌های معدنی، خصوصاً در مناطق جنوبی کرمان است.
استاندار کرمان فعال‌سازی و ایجاد زنجیره کامل تولید مواد معدنی در استان را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: در استان کرمان چه در حوزه مس، چه آهن و سایر بخش‌های معدنی به‌دنبال تکمیل زنجیره تولید هستیم. اگر استانی هستیم که یکی از بزرگ‌ترین ذخایر کروم را داریم، باید فرآوری این ماده نیز در داخل استان انجام شود. این جهت‌گیری کلی در راستای جلوگیری از خام‌فروشی دنبال می‌شود.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این طرح گفت: چند واحد فعال معدنی دیگر نیز هم‌اکنون در استان وجود دارد و واحدهای جدیدی هم بر اساس ظرفیت‌های مطلوب استان در حال احداث است. این اقدامات در راستای سیاست‌های فعال‌سازی بخش معدن و تکمیل زنجیره تولید در داخل استان انجام می‌شود تا با جذب سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی، کرمان به یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های فرآوری مواد معدنی در خاورمیانه تبدیل شود.
وی ادامه داد: این مسیر با اراده‌ای که امروز در استان وجود دارد و حمایتی که از سرمایه‌گذاران در زمینه فرآوری مواد معدنی صورت می‌گیرد، حتماً محقق خواهد شد.
طالبی با اشاره به شعار سال افزود: اقدامات در حوزه جذب سرمایه‌گذار و تقویت تولید، از سال گذشته در استان آغاز شده بود.
مقام‌ عالی دولت در استان اظهار داشت: امروز چنین اراده‌ای در استان کرمان وجود دارد و ما اتاق‌های سرمایه‌گذاری و مرکز خدمات سرمایه‌گذاری را راه‌اندازی کرده‌ایم. یکی از نخستین شهرستان‌هایی که این اتاق سرمایه‌گذاری در آن تشکیل شد، شهرستان جیرفت بود.
وی خاطرنشان کرد: این اطمینان را به سرمایه‌گذاران خارجی می‌دهم که دفتر فرماندار، دفتر خود آن‌هاست و با اطمینان می‌گویم تمامی امکانات دستگاه‌های اداری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دارد تا بتوانیم کارها را در کوتاه‌ترین زمان و به بهترین شکل پیش ببریم و سرمایه‌گذار کمترین دغدغه را در مسیر فعالیت‌های خود داشته باشد
همکاری بی‌نظیر دستگاه‌ها، زمینه‌ساز جهش سرمایه‌گذاری در استان است
طالبی اظهار داشت: امروز سرمایه‌گذار تصمیم گرفته فازهای بعدی پروژه را اجرا کند. قطعاً همکاری و تعامل بی‌نظیری که میان دستگاه‌های مختلف در استان کرمان وجود دارد، سرمایه‌گذاران را تشویق کرده و در رفع مشکلات آن‌ها تأثیرگذار است.
استاندار کرمان افزود: امیدوارم بتوانیم تمامی مسئولان در بخش‌های مختلف از این فرصت همکاری و تعامل خوب بهره‌مند شوند و استان را در مسیر جهش در حوزه سرمایه‌گذاری قرار دهیم.
مسئولیت تاریخی برای فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی جنوب استان بر دوش مسئولان است
وی گفت: مناطقی مانند جیرفت در جنوب استان تاکنون کمتر توانسته‌اند از فرصت‌های سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوند، اما اکنون با انرژی بیشتر باید احساس کنند که مسئولیتی تاریخی بر دوش آن‌هاست.
استاندار کرمان افزود: همه ادارات، حتی نهادهای نظامی و امنیتی، باید درک کنند که امروز رسالتی بر عهده‌شان است؛ رسالتی که علاوه بر انجام امور جاری، جبران بخشی از کم‌توجهی‌های گذشته را نیز شامل می‌شود. بهره‌گیری از این فرصت و شرایط می‌تواند زمینه‌ساز جهش سرمایه‌گذاری و فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی جنوب استان باشد
کارخانه فروکروم؛ فرصت ارزش‌آفرین برای توسعه صنعتی و اشتغال جنوب کرمان
روحبخش بیگ‌زاده، فرماندار جیرفت نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اهمیت راهبردی این پروژه صنعتی اظهار داشت: کارخانه فروکروم با سرمایه‌گذاری اولیه بالغ بر 2000 میلیارد تومان در فاز نخست، نقطه عطفی در مسیر تحول اقتصادی و اشتغال‌زایی جنوب کرمان خواهد بود.
وی افزود: با بهره‌برداری از این واحد تولیدی، پیش‌بینی می‌شود بین 300 تا 500 فرصت شغلی مستقیم در منطقه ایجاد شود که نقش مؤثری در بهبود معیشت خانوارها و تقویت اشتغال پایدار در شهرستان جیرفت و مناطق همجوار ایفا خواهد کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: احداث کارخانه فروکروم یکی از پروژه‌های صنعتی مهم جنوب کرمان است و بهره‌برداری از آن می‌تواند نقش مؤثری در توسعه منطقه، ایجاد اشتغال پایدار و جلوگیری از خام‌فروشی منابع معدنی ایفا کند.
به گزارش روابط عمومی استانداری، فروکروم (FeCr) یک فروآلیاژ متشکل از آهن و کروم است که عمدتاً به‌عنوان ماده افزودنی در صنعت فولادسازی استفاده می‌شود. بر اساس برخی آمارها، ایران با ذخیره 1.2 میلیارد تنی کرومیت، پس از روسیه، آفریقای جنوبی و استرالیا، چهارمین دارنده این ماده معدنی در جهان است.


نظرات شما