کرمان رصد

آخرين مطالب

ماجرای واردات لوازم‌ خانگی با ارز 3 هزار تومانی اقتصادي

ماجرای واردات لوازم‌ خانگی با ارز 3 هزار تومانی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با انتقاد از عدم برخورد با محصولات قاچاق در سطح عرضه گفت: از 3 سال گذشته برای شناسایی لوازم خانگی قاچاق از شناسه کالا و کد رهگیری استفاده می‌شود، ولی متأسفانه اراده لازم برای برخورد با کالای قاچاق وجود ندارد

بنا بر ادعای فعالان بازار لوازم‌خانگی، بازار این لوازم امسال برخلاف سال‌های قبل در رکود بوده و در این شرایط فروش اقساطی در سرا‌های بزرگ و عرضه کالا‌های قاچاق در فضای مجازی اندک تقاضای موجود را نیز به خود جذب می‌کند.
به گفته اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تهران، رکود کنونی بازار خلاف آن چیزی است که هر ساله شاهد بوده ایم و به طور معمول در این فصل و نزدیک‌شدن به پایان سال باید بازار راه افتد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است. برخی کارشناسان معتقدند که گسترش قاچاق لوازم موجب این رکود در بازار شده است.
بررسی میدانی نشان می‌دهد که کالای قاچاق نه‌ تنها در کف بازار پیدا می‌شود؛ بلکه کانال‌های توزیع قاچاق افزایش‌یافته و به فضای مجازی و ارتباطات تلفنی نیز توسعه پیدا کرده است. باند‌های قاچاق بدون داشتن هیچ تعهد قانونی و اجبار به پرداخت‌های مرتبط با این تعهدات کالای خود را با قیمتی جذاب در بازار داخل عرضه می‌کند. این اتفاق به خروج ارز از کشور از مجاری غیررسمی می‌انجامد و در واقع دولت ارز از دست می‌دهد؛ اما عوارض گمرکی دریافت نمی‌کند. مصرف‌کننده هم با خرید کالای قاچاق از دسترسی به خدمات پس از فروش محروم می‌شود.
سالانه 600 هزار دستگاه تلویزیون به کشور قاچاق می‌شود؟
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به‌وفور لوازم‌خانگی قاچاق در فضای مجازی و مراکز توزیع لوازم‌خانگی گفت: قاچاق لوازم‌خانگی به‌شدت افزایش پیدا کرده به‌طوری‌که طبق برآورد‌های انجام شده حداقل سالانه 600 هزار دستگاه تلویزیون به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.
شهیدی با بیان اینکه تولیدکنندگان 30 درصد از پول فروش کالا را باید به عناوین گوناگونی نظیر 9 درصد ارزش افزوده، گمرک، بیمه، هلال احمر و مالیات بر فروش و ... به دولت پرداخت کنند، گفت: به طور مثال از تلویزیون به مبلغ 10 میلیون تومان، 7 میلیون تومان به تولیدکننده و 3 میلیون مابقی به عنوان حقوق و مالیات دولتی داده می‌شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که متخلفین با ورود کالای قاچاق از مبادی غیررسمی به‌نوعی از مالیات، بیمه، گمرک و ... معاف می‌شوند همین مسئله یک رقابت نابرابری را میان تولیدکنندگان و قاچاقچیان ایجاد کرده است.
تفاوت معنادار میان تأمین مالی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و قاچاقچیان
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به تفاوت تأمین مالی در ورود کالا میان تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و قاچاقچیان بیان کرد: تولیدکنندگان حدود 80 روز در نوبت تأمین ارز قرار می‌گیرند؛ اما گردش مالی قاچاقچیان بدین صورت است که ابتدا سوخت، گازوئیل و بنزین را از کشور خارج کرده و سپس از کشور دیگری محصولات قاچاق را وارد کشور می‌کنند.
شهیدی در همین رابطه ادامه داد: در وضعیت ایجاد شده می‌توان گفت عملاً به قاچاقچیان دلار یا ارز بسیار ارزان زیر 3 هزار تومان تعلق گرفته است؛ زیرا آن‌ها گازوئیل را حدود 2 تا 3 هزار تومان خریداری کرده و در طرف دیگر مرز با قیمت حدودی هر لیتر 40 هزار تومان عرضه می‌کنند به عبارتی قاچاقیان کالای قابل تبدیل به ارز یعنی سوخت در اختیار دارند بر اساس اخبار منتشر شده روزانه 15 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود.
چرا بانک مرکزی حساب مالی متخلفین را رصد نمی‌ کند؟
وی عنوان کرد: تولیدکنندگان ازیک‌طرف با وضع مالیات‌های سنگین، عوارض و ... تحت‌فشار دولت قرار دارند؛ ولی در فضایی رقابت می‌کنند که قاچاقچیان هیچ‌گونه پرداختی ندارند از سوی دیگر بانک مرکزی نیز با رصد گردش حساب و تفکیک حساب تجاری از شخصی تمام فشار خود را بر تولیدکنندگان گذاشته است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری تصریح کرد: بانک مرکزی به‌راحتی از طریق اطلاعات وبگاه‌ها و کانال‌های تلگرامی توزیع‌کننده لوازم‌خانگی قاچاق، می‌تواند اسامی، شماره کارت و سایر اطلاعات متخلفین را تشخیص داده و حساب آن‌ها را رصد کند یکی از گلایه‌های تولیدکنندگان این است که چرا باید حساب پولی کشور در خدمت کالای غیررسمی و قاچاق قرار بگیرد؟
شهیدی با اشاره به بهانه‌جویی برخی از دستگاه‌های برخوردکننده به قابل‌تشخیص نبودن محصولات قاچاق بیان کرد: از 3 سال گذشته برای شناسایی کالای قاچاق از غیر قاچاق در حوزه لوازم‌خانگی از شناسه کالا و کد رهگیری استفاده می‌شود به عبارتی تمام زیرساخت‌های لازم برای مبارزه با قاچاق لوازم‌خانگی توسط تولیدکنندگان رعایت می‌شود؛ ولی متأسفانه اراده لازم برای برخورد با کالای قاچاق وجود ندارد.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری عنوان کرد: ظرفیت تولید لوازم‌خانگی دوبرابر میزان تولیدات فعلی است؛ یعنی در حال حاضر با نصف ظرفیت تولید کار پیش می‌رود؛ بنابراین مسئله‌ای برای تأمین نیاز داخلی لوازم‌خانگی وجود ندارد و با فراهم‌شدن شرایط تبادل بانکی می‌توان صادرات لوازم‌خانگی را نیز آغاز کرد.
شهیدی با اشاره به افزایش کیفیت لوازم‌خانگی در چند سال اخیر ادامه داد: در 5 سال گذشته به شدت روی کیفیت محصولات لوازم خانگی کار شده و چنانچه شرایط برای تولیدکنندگان مهیا شود باز هم کیفیت محصولات را بالاتر برده تا بازار خارجی را نیز در دست بگیریم.
گردآری:
منبع: tasnimnews.com

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/613547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش نشانان ناجی جوان٣٣ساله کوهنورد

سه واحدصنفی متخلف تعزیراتی شدند

الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود

رخ‌نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار (فیلم)

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!

پاسخ کارشناسان به دولت: انتقاد، حق و وظیفه رسانه حرفه‌ای است

مدیرمسئول همشهری نوشت: اگر این صحنه‌ها در ایران بود

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار هم می‌تواند افتتاحش کند

جنگ پنهان برای یک کرسی عیان!

اعتماد به نفس کجاست؟

فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود

تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان با فاصله‌ی 34 میلیون سالِ نوری از زمین

(تصاویر) زندگی در بافت فرسوده کرمانشاه

کرمان/ فوت پسربچه 5 ساله در سایه اهمال کاری‌ ها

1040 نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان

انهدام باند قاچاق سوخت در کرمان

1040 دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان

مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)

ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

ستاره جنجالی به ایران بازنگشت ؛ واکنش سرمربی

مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است

لزوم همکاری فرمانداران برای رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان

تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند

1040 نوجوان دهه‌هشتادی کار خود را در محلات رفسنجان آغاز کردند

دهه هشتادی ها شهردار محلات رفسنجان شدند

خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است

ببینید | رخ‌نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند

ویدئویی که شعله تظاهرات در اسرائیل را افروخته‌تر ساخت

هراس تل‌آویو از صدور حکم جلب بین‌المللی برای نتانیاهو

تولید ربات صنعتی ایران‌ساخت با هفت درجه آزادی

بیوگرافی «سینا تمدن»؛ معاون ارشد شرکت اپل بعد از «استیو جابز»

دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود

فینال جام حذفی در کدام استان برگزار می شود؟

بیش از 90 درصد خدمات ثبتی الکترونیکی انجام می‌شود

شناسایی 2 میلیون و 700 هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده

وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است

رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان با همکاری فرمانداران

مرگ پسربچه 5 ساله در سایه اهمال‌کاری‌ها در رودبار جنوب

بازتعریف جامعه مدنی دوم خردادی

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D

جعل دراماتیک تاریخ

تحقیر آمریکا در دریا و آسمان

شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است

ویتامین D با تغییر باکتری‌های روده موش‌ها، به بهبود ایمنی در برابر سرطان کمک کرد

رونمایی از تراشه مغزی برای کنترل اجسام با کمک افکار

اخراج بازیکن عراقی از باشگاه صنعتی ایران

تحقق 100 درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران