کرمان رصد

آخرين مطالب

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار هم می‌تواند افتتاحش کند مقالات

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار  هم می‌تواند افتتاحش کند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| دولت سیزدهم با وعده‌ها و قول‌های بسیاری روی کار آمد و حداقل انتظار جریان حامی و هوادار دولت این بود که سیدابراهیم رئیسی و دولتمردانش بتوانند به آنچه گفته‌اند و وعده داده‌اند، عمل کنند. به همین جهت نیز تمام امکانات از حمایت‌های بی‌بدیل حاکمیت گرفته تا مجلس و... بسیج شدند تا دولت رئیسی بتواند طی این 4 سال موفقیتی حاصل کند و به اهدافی که از پیش تعیین و ترسیم شده، دست یابند. حتی موافق‌ترین مجلس بعد از انقلاب نیز با دولت رئیسی همراه شد تا به جامعه و جریان مقابل بفهمانند که جریان ارزشی و جهادی می‌توانند با نوع رویکردها و برنامه‌های خاص خود در حوزه‌های مختلف موفقیت حاصل کند.
لذا مجموعا بر مبنای حاکمیت یکدست و با بسیج تمامی امکانات به پیش رفتند تا وعده‌های گفته شده را عملیاتی سازند. اما دیری نپایید که مشخص شد دولت از آن توانایی لازم برای تحقق این مهم برخوردار نیست. از گزینش و انتخاب مدیران و وزرای دولت گرفته تا سیاست‌ها و برنامه‌هایی که دولت در پیش گرفت معلوم بود که قرار نیست عملکرد فوق‌العاده یا خارق‌العاده از این دولت شاهد باشیم. چه اینکه در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی پس از گذشت قریب به 3 سال از این دولت همچنان دولت حسن روحانی دست بالا را دارد و این دولت در برخی مسائل به‌ویژه مسائل اقتصادی در حوزه تورمی که قرار بود نصف و بعد تک‌رقمی شود، نرخ ارز که بنا بود تک رقمی گردد، نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و... حتی به دولت قبل نیز نرسیده است. در حوزه سیاست خارجی نیز گرچه هر روز صحبت از توافقات و تفاهمات با کشورهای مختلف است و رئیس‌جمهور محترم در سفر به کشورهای مختلف به همکاری اقتصادی و تعامل سازنده اشاره می‌کند؛ اما هنوز تاثیر اینگونه روابط بر کشور عیان و مشخص نشده است و اگر هم دارایی بلوکه شده‌ای از ایران در کشوری آزاد می‌شود مشخص نمی‌گردد که این پول در چه زمینه‌ای هزینه می‌شود. در حوزه مبارزه با فساد نیز که از مسائل مورد اشاره و تاکید رئیس‌جمهور بود و از گشت ارشاد مدیران سخن می‌گفت مشاهده کردیم که با پرونده‌هایی مثل «چای دبش» چه نوع برخوردی صورت گرفت و نهایتا به قول جلال محمود‌زاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس لاپوشانی شد تا گشت ارشاد مدیران در حد حرف بماند لذا شاید چیزی به گزافه نرفته باشد که دولت رئیسی را حداقل در آستانه چهارمین سال عملکردی دولت کمتر موفق قلمداد کنیم. هر چند که برخی منتقدان در قبال دولت سیزدهم از کلمه ناموفق استفاده می‌کنند و دلایل خاص خود را نیز دارند.
دولت‌ها و سفرهای استانی
معمول است که سفرهای استانی را به محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم منتسب می‌کنند و از او به‌عنوان مبدأ آن سفرها یاد می‌کنند. اما واقعیت امر بر آن است که سفرهای استانی البته نه به‌گونه فعلی که بر مبنای درست آن در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی و دولت اصلاحات رواج پیدا کرد و رئیس‌جمهور در سفری به یک استان و بازدید از آن استان و امکانات و کاستی‌ها مصوبات مربوطه را تصویب و در بازگشت به مرکز دستور پیگیری می‌داد و تحقق آن را نیز به دست مدیران استانی و دولت می‌سپرد. بر همین مبنا نیز بر پایه کار اصولی و دقیق نه تنها مصوبات استانی که مصوبات کلی در هیأت دولت در حوزه‌های مختلف نیز با دقت بررسی و به سرانجام می‌‌رسید و نهایتا نیز به رشد اقتصادی 8 درصد و رشد صنعتی 11 درصد که در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه است را به‌بار آورد. اما پس از آن دیدیم که محمود احمدی‌نژاد با سفر‌های متعدد استانی و مصوبات بسیار که اکثرا هم به جایی نرسید و همچنین تصمیمات هیجان‌زده و بی‌پشتوانه کارشناسی و فکر شده رشد اقتصادی 6/6- را به‌بار آورد و عملکرد درخشان اقتصادی دولت اصلاحات و درآمد افسانه‌ای از فروش نفت را چگونه صرف مصارف نه چندان قابل توجیه نمود. او نیز معتقد به حضور میدانی در سفرهای استانی و تصمیمات لحظه‌ای در همان محل بود اما هیچوقت مشخص نشد چند صد مصوبه‌ای که در هراستانی به صورت حضوری تصویب کرد در نهایت به کجا ختم شد. با این حال با روی کارآمدن دولت حسن روحانی و تغییر سیاست‌های حاکم بر دولت و رویکردها شرایط تغییر کرد و با مدیریت کارشناسی استراتژی میدانی کنترل از مرکز با استان‌ها توانست رشد اقتصادی را ارتقا ببخشد و شرایط جامعه را حداقل تا پایان دولت نخست خود نسبتا مطلوب نگه دارد. اما روحانی نیز دقیقا یکبار به سفرهای استانی می‌رفت و در ادامه پیگیری کار را به مدیران استانی و دولتی می‌سپرد و در نهایت کسر قابل‌توجهی از مصوبات استانی دولت تدبیر و امید نیز محقق شد. از طرفی دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی نیز اعتقاد راسخی به سفرهای استانی دارد و طی 3 سال گذشته نیز بارها به استان‌های مختلف سفر کرده و به روایت رسانه‌های دولتی و حامی دولت مصوبات به تصویب رسیده در برخی از این سفرها به سرانحام رسیده است. با این حال این درست که رئیس‌جمهور معتقد به حضور میدانی در سفرها استان‌ها است اما بهتر آن است که به جای اینکه هر ماه یک سفر به استانی صورت بگیرد و هزینه‌هایی نیز در برداشته باشد در تهران نشسته و دستورات را صادر کند و مدیران استانی پیگیری کارها را داشته باشند تا روند بهتری بر کارها حاکم شود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/623605/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه‌ریزی 7 دوره دو سالانه کنگره جهانی حضرت رضا(ع) تا سال 1415 / کرامت و حقوق انسان؛ موضوع کنگره ششم

خاطره آرش نوذری از آداب و رسوم مردم کرمان (فیلم)

استان کرمان ظرفیت های اقتصادی قابل توجهی دارد

برکناری مارشال

رخدادی بی‌نظیر

ایران ناگزیر به تغییر دکترین هسته‌ای خود می‌شود؟

«عصبانی نیستم»؛ واکنش روزنامه دولت به نامه روحانی

وزیر سابق دولت رییسی؛ محکومیت قضایی برای مدعی اقتدار غذایی!

اکونومیست: با برکناری وزیر دفاع، استراتژی جنگی مسکو تغییر می‌کند؟

روایت یک مورخ از بدبینی تاریخی حاکمان ایران به اسرائیل

تولید محتوا و سرود با موضوع نماز برای فضای مجازی

استراتژی ایران در برنامه هسته‌ای تغییر کرده است؟

معاون رئیسی برکنار شد یا استعفا داد؟

محدودسازی دانشجویان

عباس عبدی: تنها راه برای فرزندآوری امیدوار کردن مردم و طبقه متوسط به آینده است

خطر کیمیا علیزاده برای مدال ایران؟

حدادعادل: علاقه‌مندی‌ام خواندن خاطرات سیاسی- اجتماعی است

یک طرف ماه هرگز از زمین قابل مشاهده نیست

اینجا گرمترین نقطه کشور شد

سید حسن نصرالله: ما شهدایمان را علنی تشییع می‌کنیم و اسرائیلی‌ها کشته‌هایشان را مخفیانه دفن می‌کنند

برندگان کرونا؛ بازندگان پساکرونا

حمله «جوان» به روحانی: چرا فکر می‌کنید شبیه اپوزیسیون نیستید؟

تصویری که از نگاه سیدحسن نصرالله نشانگر پیروزی مقاومت فلسطین است

اولین افسر ارشد هوش مصنوعی ناسا معرفی شد

پیدا کردن نیمه گمشده خود را به هوش مصنوعی بسپارید

آخرین تمرین تیم شجاعی برای صعود به نیمه‌نهایی

بازدید معاون وزیر اقتصاد از بزرگترین پروژه سرمایه‌گذاری خارجی در کرمان

شرکت 15 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌های کشور در طرح اندیشه تمدن‌ساز

جیمز وب موفق به کشف اتمسفر در یک سیاره سنگی شد

هدفون‌های دوربین‌دار مجهز به هوش مصنوعی متا در راه است

هشدار درباره خطر کاهش جمعیت در رفسنجان

استقبال کرمان از سرمایه‌گذاران بلاروس برای تولید ماشین آلات صنعتی

حمایت ازسرمایه گذاران در بخش کشاورزی کرمان

انتقال خبرساز جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی از کرمان به شیراز

بررسی چالش ها و فرصت های دانشگاه هایِ آزادِ اسلامی کرمان

جوانی جمعیت نیازمند اقدام جدی مردم و مسئولان

افکار عمومی و زیباکلام

خشکاندن عمدی 16 هزار درخت در تهران

پلاستیک جدیدی که پس از استفاده ناپدید می‌شود!

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 105 ایثارگر

روستاهای محروم بخش شهداد به عطر حرم رضوی معطر شد+تصویر

سفیر کره‌جنوبی: ظرفیت‌های کرمان را به مردم کره معرفی می‌کنیم

26 بانک کرمان مکلف به پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری شدند

هشدار معاون دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در خصوص خطر کاهش جمعیت در سرزمین طلای سبز

عادی‌سازی بدون نقشه راه

هم میهن گزارش داد: بزرگان علیه شورای نگهبان

قضاوت کردن یا انتقام گرفتن، کدام لذت‌بخش‌تر است؟

لحظه شگفت‌انگیز شکسته شدن دیوار صوتی توسط F22

در پیرامون حرم رضوی، میراث‌دار بافتی هستیم که در آن جمعیتی وجود ندارد

ترکیب جمعیتی رفسنجان و انار چگونه است؟