کرمان رصد
یادآوری یک قصه پر غصه/ 31 خرداد مرثیه ای برای طارم
دوشنبه 31 خرداد 1400 - 11:28:54
کرمان رصد -

کرمان رصد


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها-مهدی اسدی: در افت و خیز تاریخ، هستند اتفاقات و خاطره‌هایی که هر اندازه هم که قدیمی شوند، غبار فراموشی بر روی آنها نمی‌نشیند و نمی‌توان بزرگی آنها را انکار کرد.
31 خرداد سال 1369، ما را به قلب یکی از این وقایع بزرگ اما بسیار تلخ و ناگوار می‌برد که یادآوری‌اش هنوز هم بندبند وجود را به درد می‌آورد و مزه تلخ و گزنده‌اش هنوز هم حس می‌شود.

کرمان رصد

31 خرداد یادآور خاطرات تلخ زلزله مرگبار رودبار و طارم است که طی آن تعداد زیادی از هموطنان‌مان جان باختند و فرصت آن را پیدا نکردند طلوع خورشید را ببینند و به خواب ابدی فرو رفتند.
هر چند که این زلزله ثانیه‌هایی بیشتر طول نکشید اما زخم‌های عمیق باقی مانده از زلزله غم‌انگیز سال 69 رودبار و طارم پس از گذشت سالیان طولانی، همچنان بر روح و روان مردم این مناطق حک شده و با یادآوری صحنه‌های دلخراش این فاجعه ناگوار، غمی جانگداز مهمان قلب‌های مهربان مردم طارم می‌شود.
31 خردادماه برای بسیاری از ایرانی‌ها به ویژه اهالی طارم، رودبار و منجیل یادآور تلخ‌ترین حادثه است. هیچکس فکر می‌کرد که آخرین شب فصل بهار سال 69 برای بسیاری از مردم این مناطق تا این انداره تلخ تمام شود. شبی که با لرزیدن زمین، نزدیک به 40 هزار مرد و زن، کودک و نوجوان و پیر و جوان در این مناطق زیر خروارها خاک ماندند.
شبی که با غرش و ترکیدن بغض زمین، بیش از 1500 نفر در شهرستان طارم و نزدیک به 40 هزار نفر در کل رودبار و طارم، صبح 31 خرداد را ندیدند و از صبح فردای همان سال تا همین امروز که بیش از سه دهه از آن حادثه تلخ می‌گذرد، گرد غم بر چهره مردمان شهرستان طارم مانده و هرسال نیز با نزدیک شدن به این زمان دوباره همان شب تلخ و روزهای غم‌بار بعد از آن، در ذهن بازماندگان یادآوری می‌شود.
خاطره آن حادثه تلخ و ناگوار هنوز برای خیلی‌ها زنده است. مردم ایران، طارم و رودبار هنوز هم آن روز را از یاد نبرده‌اند خاطره آن حادثه تلخ و ناگوار هنوز برای خیلی‌ها زنده است. مردم ایران، طارم و رودبار هنوز هم آن روز را از یاد نبرده‌اند؛ روزی که قرار بود بهار را به تابستان گره بزند، با آوار کردن زندگی بر سرشان، زندگی بسیاری از هم‌وطنان را به مرگ گره زد.
حالا که با برخی از بازماندگان زلزله طارم صحبت می‌کنیم، هنوز می‌توانی غم بزرگ ناشی از آن حادثه و از دست دادن عزیزان‌شان را حس کرد. بغض‌های گره شده در گلوها و اشک نشسته در چشم‌ها، همه و همه نشان‌دهنده این است که خاطره تلخ این زلزله برای بازماندگان این حادثه تمامی ندارد. بازماندگانی که بسیاری از فامیل و در برخی موارد همه اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند.
داغ دل بازماندگان زلزله در 31 خرداد هر سال تازه می‌شود
بابک باقری، یکی از بازماندگان این حادثه دلخراش در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: در آن موقع 15 سال داشتم، ما داخل خانه خوابیده بودیم و پنج نفر از اعضای خانواده نیز در بالکن خوابیده بودند که به یکباره با غرش زمین، بالکن به سمت باغ حرکت کرد و اعضای خانواده زیر خروارها خاک و آوار گرفتار شدند.

کرمان رصد

وی که هنوز داغ آن روزهای سخت را در دل دارد، می‌افزاید: در این حادثه هولناک پدر، مادر، دو خواهر و یک برادر خود را از دست دادم و متأسفانه بدترین و سخت‌ترین لحظات زندگی رقم خورد.
خانعلی بهرامی نیز که پنج فرزند خود را در این حادثه از دست داده است، اظهار می‌کند: در آن شب و در کمتر چند ثانیه چهار دختر و یک پسر نوجوان خود را از دست دادم و هنوز هم با یاد و غم فراوان آن روزها زندگی می‌کنم.
مقاوم‌سازی؛ اصلی‌ترین راه پیشگیری در مقابل زلزله
رئیس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان طارم ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطر درگذشتگان زلزله دلخراش سال 69 طارم، می‌گوید: مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی واحدهای مسکونی به ویژه در روستاها موجب مصونیت و امنیت روستاییان در برابر زلزله و هر نوع بلایای طبیعی خواهد بود.
فرخ محمدی، رعایت نکردن استانداردها در ساخت و ساز واحدهای مسکونی روستایی را علت اصلی خسارات بالا در هنگام وقوع زلزله برشمرده و یادآور می‌شود: روستاییان با توجه به دسترسی مواد و مصالح اولیه مسکن که بیشتر از منابع محلی تأمین می‌شود، اقدام به احداث مسکن می‌کنند که در نهایت همین مسکن‌های غیرایمن در هنگام بروز حوادث طبیعی بلای جان مردم روستا می‌شود.
وی ادامه می‌دهد: در همین راستا توجه جدی به کیفیت و کمیت مسکن روستایی، از برنامه‌های اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است؛ چرا که مسکن مناسب و استاندارد از شاخص‌های توسعه روستایی به شمار می‌رود.

کرمان رصد

محمدی، ارائه اعتبارات و تسهیلات ساخت مسکن روستایی را یکی از کارهای اساسی دولت در چند سال اخیر در مورد مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی عنوان کرده و خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر 53 درصد از ساختمان‌های مسکونی روستایی و شهری طارم بعد از زلزله دلخراش سال 69 مقاوم‌سازی شده و امسال نیز برای بیش از 1000 واحد مسکونی روستایی و شهری زیر 25 هزار نفر جمعیت، تسهیلات یک میلیارد ریالی برای هر واحد مسکونی از محل بهسازی مسکن‌های روستایی در برنامه این اداره قرار گرفته است که امیدواریم با استقبال مردم مواجه شود.
کد خبر 5240542

http://www.kerman-online.ir/fa/News/210186/یادآوری-یک-قصه-پر-غصه--31-خرداد-مرثیه-ای-برای-طارم
بستن   چاپ