کرمان رصد
یک استاد حوزه:
امام خمینی(ره) خود را خادم مردم می دانست/ رای دادن، یک حق و یک تکلیف است
جمعه 14 خرداد 1400 - 09:23:51
ایسنا - سیاسی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان استاد حوزه علمیه کرمان گفت: با پیروزی انقلاب نیز امام(ره) با یک بینش صحیح انقلابی با اینکه مردم ایشان را قبول داشتند، باز کار را به مردم سپرد و نظام اسلامی را به رای مردم گذاشت و امام همه جا مردم را ولی نعمت و خود را خادم می دانست.

حجت الاسلام"احمد شیخ بهایی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با گرامیداشت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) و با اشاره به شخصیت بنیانگذار انقلاب اسلامی اظهار کرد: دوران زنگی امام را به دوره های مختلف می توان تقسیم کرد؛ دوره ای که امام بنیه علمی و تقوایی خود را بالا برد و درس فقه و اصول، فلسفه و عرفان و کار در قرآن، دعا و مطالعه در اوضاع سیاسی مملکت را داشتند و نسبت به حوادث کشور بصیرت داشت.
وی افزود: امام وقتی مشکلات حوزه های آن زمان را دید و ضربه هایی که رضاشاه به روحانیت و اساس اسلام وارد می کرد، حرکت اصلاحی را از درون حوزه آغاز کرد و فهمیدند که باید سیستم درونی حوزه اصلاح شود.
شیخ بهایی تصریح کرد: امام اولین اصلاحات را از حوزه انجام داد و دعوت از آیت الله بروجردی برای آمدن به حوزه قم و تقویت ایشان یکی از کارهای مهم امام بود اما متاسفانه با نفوذ مقدس مآب ها و متهجرین، امام نتوانست طرح خود را اجرا کند اما تفکر اصلاحی را داشت و این تفکر را در کل جامعه داشت.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان بیان کرد: با رحلت آیت الله بروجردی رژیم تصمیم گرفت نگذارد حوزه علمیه دوباره به یک انسجامی برسد و می خواست ریشه حوزه را بکند که امام(ره) در مقابل اقدامات ضداسلامی رژیم ایستاد و حرکت از قصه انجمن های ایالتی و ولایتی آغاز و به 15 خرداد منجر شد.
وی افزود: با دستگیری و زندانی کردن امام و تهدید به اعدام ایشان، مردم به صحنه آمدند و حادثه عظیم 15 خرداد که نشان از بیداری اسلامی مردم ایران بود شکل گرفت. در آن زمان که نه حزب و نه جناحی وجود داشت، مردم فقط از روی انگیزه الهی اسلامی به میدان آمده و هزاران شهید تقدیم کردند و رژیم مجبور شد بعد از مدتی امام را آزاد کند.
شیخ بهایی در ادامه تصریح کرد: در زمانی که مسئله کاپیتولاسیون به وجود آمد، امام به شدت علیه نفوذ امریکا و انگلیس بر شاه و در ایران صحبت کرد و منجر به تبعیدان به ترکیه شد که قریب به یک سال امام خمینی(ره) در ترکیه ممنوع الملاقات بود و لباس روحانیت حق نداشت بپوشند که ایشان از فرصت استفاده و در این مدت کتاب عظیم تحریرالوسیله را نوشتند.
این استاد حوزه علمیه اظهار کرد: بعد از یک سال به هوای اینکه امام در فضای نجف تحت الشعاع قرار بگیرد، ایشان را به آنجا تبعید کردند و امام آنجا درخشید و به عنوان چهره علمی و پاک مطرح شد و برنامه های سیاسی خود را تا پیروزی انقلاب ادامه داد.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت امام راحل زمانی انقلاب اسلامی را به راه انداخت که در آغاز 80 سالگی بود؛ سنی که خیلی ها به آن نمی رسند و کسانی که می رسند توان کار ندارند اما امام آن زمان انقلاب بی نظیری را اداره کرد و پیام های ایشان پی در پی می آمد و سخرانی های ایشان هر روز در کشور پخش می شد و شهدا هر کدام این مسیر را پیش می بردند و مردم دسته دسته به انقلاب می پیوستند تا اینکه بهمن سال 57 امام وارد ایران شد و انقلاب به پیروزی رسید.
شیخ بهایی بیان کرد: با پیروزی انقلاب نیز امام با یک بینش صحیح انقلابی با اینکه مردم ایشان را قبول داشتند، باز کار را به مردم سپرد و نظام اسلامی را به رای مردم گذاشت و امام همه جا مردم را ولی نعمت و خود را خادم می دانست و مردم جانشان را فدای امام می کردند و این رابطه بین امام و امت به اسم جمهوری اسلامی و در اصطلاح جدید نمونه کامل مردم سالاری دینی بود.
وی با اشاره به اینکه امام(ره) نهادهای انقلابی را یکی پس از دیگری تاسیس کرد و ارکان نظام شکل گرفت و هشت سال جنگ را اداره کرد، افزود: در این مدت کسانی که انحراف پیدا می کردند چه مرجع تقلید، قائم مقام امام و ... از گردونه خارج می شدند و فقط در این انقلاب و زیر و رو شدن، انسان های خالص و پاک می ماندند و کسانی که اندک انحرافی پیدا می کرند، از قطار انقلاب پیاده می شدند.
این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان اظهار کرد: امام توانست جوانانی را تربیت کند که جنگ و کشور را اداره و مشکلات را حل کردند و امام با پیام ها و سخنان خود قدم به قدم ملت را پیش برد و با وصیت نامه خود راه را به ما نشان داد و اکنون نیز از برکات وجود ایشان بهره می بریم.
وی ادامه داد: یکی از سفارشات امام خمینی(ره) در وصیت نامه شان، مسئله انتخابات است و امام برای مردم جایگاهی قائل بود که می فرمود"میزان رای ملت است" و این رای ملت به عنوان یک حق و تکلیف برای اینکه باید خودش برای مسئولان و برنامه هایی که می خواهد در کشور اجرا شود تصمیم بگیرد، با ساز و کار قانون اساسی که انتخابات است.
شیخ بهایی تصریح کرد: اکنون که در مرحله حساسی از انقلاب اسلامی قرار گرفتیم و دشمن فشار آورده که "رای بی رای" و می خواهد مشکلاتی که حاصل جمع تحریم خارجی، توطئه های منافقین، فساد نفوذی ها و بی تدبیری برخی مسئولان است را به پای نظام بنویسد و مردم را از رای دادن منصرف کند.
وی بیان کرد: مهم ترین کاری که می توانیم انجام دهیم حضور حداکثری در انتخابات است و باید تلاش و دیگران را دعوت کنیم، ذهن های آشفته را پاکسازی و شبهات را پاسخ دهیم و در گام بعدی انتخاب اصلح داشته باشیم.
شیخ بهایی تصریح کرد: باید از بین نامزدهای انتخاباتی بهترین کسی که بتواند با فساد برخورد کند، برنامه برای اصلاح اقتصاد کشور، معیشت مردم و مشکلات دیگر داشته باشد انتخاب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید کسی را انتخاب کنیم که پاکدست باشد و با فساد دشمنی دیرینه داشته باشد و عملکرد و برنامه را بینیم و ملت ایران با انتخاب بهترین، راه امام را ادامه بدهند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/207612/امام-خمینی(ره)-خود-را-خادم-مردم-می-دانست--رای-دادن،-یک-حق-و-یک-تکلیف-است
بستن   چاپ