کرمان رصد
کشاورزان مبارزه علمی با آفت کرم میوه خوار خرما را جدی بگیرند
جمعه 17 ارديبهشت 1400 - 10:16:55
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - جیرفت - مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: کشاورزان نخل دار مبارزه فنی با آفت کرم میوه خوار خرما را جدی گرفته و از مبارزه غیرعلمی پرهیز کنند.

ابولحسن پیرنیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آفت کرم میوه خوار خرما در تمام مناطق خرماخیز کشور وجود دارد، اظهار داشت: این آفت از میوه‌های نارس خرما (مرحله کیمری خرما) تغذیه می‌کند.
وی به نحوه خسارت آفت کرم میوه خوار خرما اشاره و تصریح کرد: لارو قسمت‌ انتهایی میوه خرما را سوراخ کرده و خود را به هسته خرما رسانده و از هسته و گوشت تغذیه می‌کند.
وی افزود: لارو در ادامه محل دیگری را سوراخ کرده و خارج شده و در نتیجه ارتباط میوه با دم میوه قطع شده و میوه چروک و تغییر رنگ (قرمز تیره) می‌دهد.
پیرنیا ادامه داد: میوه در نهایت بر روی زمین می ریزد و سبب نابودی محصول خرما می شود.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: امسال با توجه به شرایط آب و هوایی خسارت آفت کرم میوه خوار خرما در نخلستان های این منطقه مشهود است. 
وی روش‌های مکانیکی و شیمیایی را تنها راه مقابله با آفت کرم میوه خوار خرما دانست و بر رعایت این روش های علمی توسط خرماداران تاکید کرد.
وی جمع‌آوری و انهدام میوه‌های آلوده، انجام هرس دمبرگ و حذف الیاف اطراف تنه، تکریب و هرس به‌موقع برگ، رعایت اصول به باغی مانند جلوگیری از کاشت متراکم درختان خرما، رعایت اصول آبیاری، حذف پاجوش های اضافی، جمع‌آوری بقایای گیاهی و انتقال به خارج از باغ و امحا آن‌ها و کنترل علف‌های هرز را شامل روش مکانیکی دانست.‌
وی ادامه داد: در برخی از مناطق مانند سیستان و بلوچستان پس‌ از تلقیح خوشه‌های خرما به وسیله الیاف حصیری پوشانده شده و پس‌ از 30 تا 45 روز باز نموده تا حشره بالغ نتواند روی خوشه‌ و میوه خرما تخم‌ریزی کنند.
پیرنیا گفت: روش شیمیایی مقابله با آفت کرم میوه خوار خرما شامل سم پاشی و بهترین زمان سم‌پاشی را در نوبت اول، یک هفته تا 10 روز پس‌ از تلقیح خرما و نوبت دوم چهار تا پنج هفته پس‌ از اولین سم‌پاشی است.
وی سموم مالاتیون %57 EC به نسبت 2 و نیم تا سه در هزار و هگزافلومورون (کنسالت)10 درصد EC به نسبت 6 دهم در هزار را به خرماداران توصیه کرد و گفت:مبارزه شیمیایی نوبت دوم در صورت ریزش بیش از 20 درصد میوه توصیه می شود.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان سطح زیرکشت خرما را در این منطقه بیش از 30 هزار هکتار برشمرد و زمان آغاز برداشت خرمای استان کرمان را ابتدای تیرماه با رقم زودرس آلمِهتِری و تا اواخر مهرماه با برداشت ارقام دیر رس هَلیله‌ای عنوان کرد.
سطح زیرکشت خرما در شمال استان کرمان 30 هزار هکتار با تولید حدود 300 هزار تُن محصول و در شهرستانهای جنوبی هم افزون بر 30 هزار هکتار با بیش از 200 هزار تُن محصول است.
برچسب‌ها
افت خبرگزاری جمهوری اسلامی کشاورزی جیرفت خرما

http://www.kerman-online.ir/fa/News/202188/کشاورزان-مبارزه-علمی-با-آفت-کرم-میوه-خوار-خرما-را-جدی-بگیرند
بستن   چاپ