کرمان رصد
واکنش میراث فرهنگی به گزارش تسنیم/ نقشی در مدیریت کاروانسرای بی‌بی حیات‌ نداریم
چهارشنبه 18 فروردين 1400 - 19:01:52
کرمان رصد - گروه استان‌ها ـ میراث فرهنگی استان کرمان در واکنش به گزارش منتشر شده در خبرگزاری تسنیم با تیتر "تخریب ‌کاروانسرای تاریخی روستای بی‌بی حیات" گفت: مدیریت این کاروانسرا برعهده اوقاف است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، چند روز گذشته گزارشی با تیتر " نابودی میراث فرهنگی ایران‌| ‌تخریب ‌کاروانسرای تاریخی روستای بی‌بی حیات کرمان /‌ اینجا احشام را نگهداری می‌کنند‌‌" در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که حکایت از روزگار ناخوش و وضعیت بسیار درد‌آور و اسفناک این کاروانسرای در حال تخریب داشت.
مجتبی شفیعی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان در واکنش به انتشار این خبر با اشاره به اینکه تعداد زیادی از بناهای تاریخی این استان تحت مدیریت اداره‌ کل اوقاف و امور خیریه استان است، اظهار داشت: مدیریت و بهره‌برداری از کاروانسرای بی‌بی حیات نیز بر عهده اوقاف است.
وی بیان کرد: کاروانسرای بی‌بی حیات در اختیار هیئت‌ امنای امامزاده قرار دارد و طبق قانون، متولی این بنای تاریخی اداره اوقاف و امور خیریه بوده و وظیفه حفظ و نگهداری آن نیز بر عهده این نهاد است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه کاروانسرای تاریخی بی‌بی حیات در فهرست آثار تاریخی این استان قرار دارد، افزود: مرمت و بازسازی این بنای تاریخی باید با هماهنگی و نظارت اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان انجام شود.
وی با بیان اینکه اعتبارات حوزه مرمت آثار تاریخی استان کرمان بسیار محدود است، گفت: این اداره کل آمادگی لازم برای مرمت و بازسازی این کاروانسرا با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه را دارد.
نابودی میراث فرهنگی ایران‌| ‌تخریب ‌کاروانسرای تاریخی روستای بی‌بی حیات کرمان /‌ اینجا احشام را نگهداری می‌کنند‌‌ + تصاویر"تخت درگاه قلی بیگ" در معرض ویرانی/ فریاد رسانه‌ها هم مسئولان استان کرمان را از خواب غفلت بیدار نکرد + فیلم شفیعی بیان کرد: اداره اوقاف و امور خیریه استان کرمان می‌تواند از محل جذب سرمایه‌گذار و همچنین سایر منابع در اختیار این بنای تاریخی را مرمت و بازسازی کند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان خاطرنشان کرد: کاروانسرای بی‌بی حیات در بخش چترود واقع شده و قدمت آن به دوره قاجاریه باز می‌گردد.
لازم به ذکر است که در خبر منتشر شده در خبرگزاری تسنیم به این نکته که کاروانسرای بی‌بی حیات جزو موقوفات امامزاده فاطمه صغری(س) معروف به بی‌بی حیات است نیز اشاره شده است.
انتهای پیام/511/ش

http://www.kerman-online.ir/fa/News/195174/واکنش-میراث-فرهنگی-به-گزارش-تسنیم--نقشی-در-مدیریت-کاروانسرای-بی‌بی-حیات‌-نداریم
بستن   چاپ