کرمان رصد
راه اندازی معدن سنگ‌آهک کرمان نیاز به دیگر استان‌ها را برطرف کرد
دوشنبه 18 اسفند 1399 - 15:01:23
کرمان رصد - به گزارش ایرنا، وحید فراهانی شامگاه یکشنبه در حاشیه بازدید استاندار از معدن سنگ آهک سرآسیاب کرمان گفت: در راستای سال "جهش تولید" و تکیه و تاکیدی که مقام معظم رهبری بر داشته های داخلی و بحث اقتصاد مقاومتی داشته اند شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه گام های اساسی را در زمینه بی نیازی استان از معادن استان های همجوار برداشته است.
وی با توجه به احداث و راه اندازی کارخانجات فولاد سازی توسط هلدینگ میدکو و نیاز روزافزون این صنایع به ماده معدنی آهک، شرکت گسترش و نوسازی خاورمیانه اقدام به پی فراهانی در ادامه گفت: در این راستا به راه اندازی کارخانه آهک و دولومیت با ظرفیت روزانه 800 تن محصول آهک و ظرفیت روزانه 400 تن محصول دولومیت کلسینه با تکنولوژی شرکت تیم پروجتی ایتالیا اقدام کرد و کار استخراج و بهره برداری از معدن آهک سرآسیاب را نیز در آذرماه امسال شروع کرد.

کرمان رصد

مدیرمجتمع پخت آهک و دولومیت با اشاره به اینکه راه اندازی این معدن نیاز کرمان را به استان های همجوار مرتفع کرده است گفت: معدن آهک سرآسیاب با دارا بودن سه فاکتور مهم کیفیت سنگ، ذخیره معدن و مسافت کم در سایت فرآوری آهک نقش بسیار مهمی را دارد که در حال حاضر سنگ خام مصرفی کارخانه آهک و دولومیت را نیز تامین می کند.
فراهانی در ادامه گفت: سنگ آهک این معدن با کیفیت و مرغوبیتی که دارد می تواند به صورت محصولات دانه بندی یا پودر آهک از آن استفاده شود و همچنین بر طبق مطالعات صورت گرفته و آنالیزهای انجام شده سنگ معدن از کیفیت بسیار بالایی جهت استفاده در خط تولید آهک کلسینه (پخته) می باشد.
وی همچنین اظهار داشت: این معدن با داشتن ذخیره ای بالغ بر 30میلیون تن اصلی ترین منبع تامین کننده سنگ آهک ممرادکو می باشد و این مجموعه را از داشتن سایر منابع سنگ آهک بی نیاز می کند.
مدیرمجتمع پخت آهک و دولومیت افزود: طبق طراحی های انجام شده توسط دفتر فنی امور معدن و نیاز کارخانه تولید آهک و دولومیت ممرادکو، سالیانه بیش از 600 هزار تن سنگ آهک دانه بندی شده با ابعاد 80-40 از این معدن تامین می شود.
وی با توجه به اینکه معدن فوق در نزدیکی جاده آسفالته مسیر زرند- کرمان و در فاصله 35 کیلومتری تا کارخانه آهک و دولومیت می باشد گفت: این معدن به راحتی و کمترین هزینه حمل و نقل می تواند خوراک این کارخانه را تامین کند.
فراهانی از جمله مهم ترین موارد مصرفی آهک را در صنعت دانست و گفت: حدود 41 درصد آهک در صنایع آهن و فولاد، 32 درصد در صنعت ساختمان، 6 درصد در صنایع شیمیایی، سه درصد در محیط زیست و حدود هشت درصد در صنایع تصفیه قند، چرم سازی، کشاورزی و صنعت نفت استفاده می شود.
وی همچنین گفت: در صنایع فولاد از آهک به عنوان کمک ذوب استفاده می شود که میزان مصرف آهک در این صنعت 50 تا 100 کیلوگرم به ازای هر تن فولاد می باشد و همچنین آهک علاوه بر کاهش دمای ذوب به عنوان جدا کننده و جمع کننده عناصر زاید از جمله،گوگرد، فسفر، آلومینیوم و سیلیس از فولاد عمل می کند.
مدیرمجتمع پخت آهک و دولومیت همچنین استخراج از این معدن را به روش روباز و پلکانی و با استفاده از روش حفاری و آتش کاری عنوان کرد و گفت: بارگیری و حمل توسط دستگاه های نیمه سنگین معدنی انجام می شود و به منظور بهره برداری اصولی و بهینه از ذخیره سنگ آهک ، ضمن ایجاد دسترسی به فراز ماده معدنی ، سعی بر آن است که استخراج و بهره برداری آن با استفاده از حفاری و آتشکاری بهینه انجام گیرد که برای این منظور پس از انجام عملیات حفاری و آتشکاری مواد حاصل از استخراج بوسیله بیل مکانیکی یا لودر بار گیری می شود.
وی همچنین در ارتباط با اشتغالزایی و نیروهای به کار گرفته در این معدن گفت: این معدن 50 نفر به صورت مستقیم و 80 نفر غیرمستقیم اشتغالزایی داشته است .
فراهانی محصولات تولیدی این خط را در حال حاضر سنگ آهک دانه بندی شده 0 تا 40 میلیمتر و 40 تا 80 میلیمیتر عنوان کرد و گفت: خردایش و دانه بندی کلوخه استخراج شده توسط سیستم خردایش مستقر در محل معدن با ظرفیت 200 تن در ساعت کلوخه ورودی، طی دو شیفت کاری انجام می شود و خط دانه بندی 0 تا 6 میلیمتر و 6 تا 20 میلیمتر به عنوان تکمیل کننده زنجیره تولید طی دوماه آینده راه اندازی خواهد شد.
برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت کرمان ایرنا پروندهٔ خبری سال 99؛ سال جهش تولید

http://www.kerman-online.ir/fa/News/189520/راه-اندازی-معدن-سنگ‌آهک-کرمان-نیاز-به-دیگر-استان‌ها-را-برطرف-کرد
بستن   چاپ