کرمان رصد
روایتی از فعالیت یک کانون در احیای کارکردهای مسجد تراز اسلامی
چهارشنبه 13 اسفند 1399 - 11:53:34
کرمان رصد - کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر شهر جیرفت یکی از کانون های فرهنگی هنری مساجد در جنوب کرمان است که در سال 1381 با رویکرد احیای کارکردهای مسجد تراز اسلامی فعالیت های مسجد محور خود را آغاز کرد.
خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان: مساجد تراز در صدر اسلام دارای کارکردهایی همچون کارکرد عبادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی بوده اند.
کانون های فرهنگی هنری مساجد در 18 اسفند سال 1371 راه اندازی شده و با انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی سعی دارند تا در راستای احیای کارکردهای مسجد تراز اسلامی گام موثری بردارند.
کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر شهر جیرفت یکی از کانون های فرهنگی هنری مساجد در جنوب کرمان است که در سال 1381 با رویکرد احیای کارکردهای مسجد تراز اسلامی فعالیت های مسجد محور خود را آغاز کرد.
این کانون فرهنگی هنری در مسجد حضرت زهرا (س) محله کشت و صنعت قرار داشته و بیش از 90 عضو دارد و در طول سال یکسری برنامه در زمینه های قرآنی، فرهنگی، اجتماعی و هنری اجرا می کند.
بنابراین گزارش خبرگزاری شبستان با مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت های مسجد محور این کانون فرهنگی هنری، گفت و گو کرد.
«صمدالله سعیدی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر علاوه بر فعالیت در حوزه ترویج معارف قرآن کریم و نماز، در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز تاکنون فعالیت های مستمری داشته است.
مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت افزود: یکی از برنامه های ترویج کتاب و کتابخوانی این کانون فرهنگی هنری، تالیف کتاب بوده که بر همین اساس تاکنون بیش از 25 عنوان کتاب در زمینه نماز، معارف قرآن کریم، زندگانی اهل بیت (ع)، قصه نویسی، ادعیه، اشعار مذهبی، اشعار کودکانه، کرامات و معجزات اهل بیت (ع) و غیره را به رشته تحریر درآورده است.
وی بیان کرد: کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، اقدام به راه اندازی و تجهیز کتابخانه کرده است و تالیفات خود را در قفسه های این کتابخانه جای داده تا دوستداران کتاب بتوانند به آسانی از این کتاب ها استفاده کنند.
سعیدی ابراز کرد: برگزاری مسابقات کتابخوانی و اهدا جوایز یکی دیگر از برنامه های ما است تا اقشار از این طریق اقشار مختلف به ویژه قشر نوجوان و جوان را نسبت به کتاب و کتابخوانی ترغیب به کتابخوانی کنیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت اظهار کرد: همچنین این کانون فرهنگی هنری با هدف معرفی کتاب های مفید و ارزشمند موجود در کتابخانه، اجرای طرح شنبه های کتاب را در دستور کار خود قرار داده و هر شنبه پس از اقامه نماز مغرب و عشاء یک کتاب توسط امام جماعت مسجد برای معرفی می شود.
وی ادامه داد: البته فعالیت ها و برنامه های کانون صدیقه اطهر به این جا ختم نمی شود و در حوزه فعالیت های قرآنی نیز اقدام به اجرای طرح تلاوت نور، برگزاری مسابقات قرآنی مدها متان، شبی در محضر قرآن کریم و شهداء و نیز تالیف و چاپ 3 عنوان کتاب در زمینه معارف قرآن کریم کرده است.
سعیدی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از برنامه های کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر مختص نوجوانان است که با مشارکت فعال امام جماعت مسجد حضرت زهرا (س) اجرا می شوند.
مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت اضافه کرد: ویژه برنامه های در نظر گرفته شده برای گروه سنی نوجوانان شامل برگزاری دوره های مهدویت و انتظار، کلاس های آموزش قرآن کریم، صحت قرائت نماز، خطاطی و نیز برنامه های ورزشی همچون فوتبال، فوتسال، تنیس روی میز، فوتبال دستی و پیاده روی است.
وی عنوان کرد: این ویژه برنامه ها با هدف جذب نوجوانان به مسجد و غنی سازی اوقات فراغت آنها اجرا می شوند تا کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر بتواند از این طریق در راستای رسالت اصلی خود که همانا مقابله با تهاجم فرهنگی است، گام موثری بردارد.
سعیدی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه های این کانون فرهنگی هنری برگزاری دوره های مهارت آموزی ویژه دختران جوان و بانوان است تا آنها علاوه بر فراگیری مهارت های هنری بتوانند کسب و کار خانگی برای خود راه اندازی کنند.
مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت ابراز کرد: بر همین اساس تاکنون دوره های مهارت آموزی در زمینه صنایع دستی، خیاطی، گلدوزی، بافتنی، چرم دوزی، پته برای آنها برگزار شده است.
وی ادامه داد: راه اندازی کارگاه تولید خیار شور یکی دیگر از برنامه های اشتغالزایی کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر است که با حضور چند نفر از بانوان بی بضاعت سرپرست خانوار اداره می شود.
سعیدی افزود: از آنجایی که در شهرستان جیرفت کشت خیار سبز رواج دارد و این محصول در فصل کشاورزی به وفور یافت می شود بنابراین تصمیم گرفتیم کارگاه تولیدی این محصول را راه اندازی کنیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت اظهار کرد: از دیگر برنامه های این کانون فرهنگی هنری تاسیس صندوق قرض الحسنه انصار الزهرا است که 200 عضو دارد که برای گره گشایی از مشکلات افراد بی بضاعت و نیازمند راه اندازی شده است.
وی عنوان کرد: نحوه کار این صندوق به این صورت است که پس از بررسی وضعیت افراد درخواست کننده وام، از محل این صندوق به آنها وام داده می شود.
سعیدی تصریح کرد: تاکنون از طریق صندوق انصار الزهرا هزینه درمان افراد نیازمند، سفرهای زیارتی، ازدواج آسان جوانان و اشتغال بانوان بی بضاعت سرپرست خانوار وام تخصیص داده شده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت در خاتمه عنوان کرد: همچنین کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر با راه اندازی صندوق قرض الحسنه انصار الزهرا توانسته زمینه اشتغال 30 نفر از بانوان بی بضاعت سرپرست خانوار را فراهم کند و علاوه بر این نیز هر کجا که لازم بوده با کمک های نقدی و غیرنقدی خود از نیازمندان و فقرا دستگیری کرده است.
راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در دل مساجد، ابتکاری است که می‌تواند به احیای بسیاری از کارکرد‌های مساجد کمک کرده و مسیری برای دستیابی به شاخصه های مسجد تراز اسلامی باشد.
همدلی و همراهی ارکان مسجد حضرت زهرا (س) اعم از امام جماعت، هیئت امنا با کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر موجب رونق فعالیت های مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و هنری آن شده است و توانسته برخی از کارکردهای یک مسجد تراز اسلامی را احیاء کند.
پایان پیام/586

http://www.kerman-online.ir/fa/News/188326/روایتی-از-فعالیت-یک-کانون-در-احیای-کارکردهای-مسجد-تراز-اسلامی
بستن   چاپ