کرمان رصد
طرح ملی زراعت چوب در کرمان در حال اجراست
سه شنبه 12 اسفند 1399 - 14:53:29
کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیرکل منابع طبیعی و آبحیزداری استان کرمان بیان کرد: در برنامه ششم توسعه بهره‌برداری از جنگل‌های شمال ممنوع است و بهره‌برداری از جنگل‌های دست کاشت نیز ممنوع شده و اکنون توجهات به سمت باغات رفته و امسال سیاستی در پیش گرفته شد این بود که طرح ملی زراعت چوب در 30 هزار هکتار برای کل کشور در نظر گرفته شده 324 هکتار در استان کرمان باید انجام شود و تقریبا 220 هزار مورد آن کشت کردیم.
"مهدی رجبی‌زاده" ظهر امروز 12 اسفندماه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: 15 اسفندماه آغاز هفته منابع طبیعی است و "همه با هم جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی" به عنوان شعار امسال این هفته انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه با کمبود نیروی حفاظتی روبه رو هستیم، اظهار کرد: با توجه به اینکه 13.5 میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی شمال استان کرمان است و در شمال استان 65 نیرو در عرصه ها داریم و به این معنیست که در هر 150 هزار هکتاری یک نیروی حفاظتی داریم و در واقع به 300 نیروی دیگر نیاز داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به میزان آتش سوزی‌های صورت گرفته در عرصه‌های منابع طبیعی عنوان کرد: در سال جاری 143 مورد حریق داشتیم که 1066 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در آتش از بین رفت اما اگر نیروهای امدادی و نهادهای مردمی و مشارکت مردم نبود شاید ده‌ها برابر آتش سوزی افزایش پیدا می‌کرد. ضمن اینکه تاکنون حدود 50 گروه مردمی اطفا حریق با 700 نفر در استان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه ساختمان پایگاه اطفاء حریق رابر که یک پایگاه ملی است تا خردادماه به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: حفاظت یک امر همه جانبه است و امسال یک پهپاد برای حفاظت خریداری کرده‌ایم و برای هر شهرستان یک پهباد نیاز داریم.
رجبی‌زاده عنوان کرد: تاکنون حدود 261 پرونده تصرف اراضی تشکیل داده و به مراجع قضایی ارسال شده و باتوجه به اینکه ارزش زمین افزایش پیدا کرده مشکلات ما در این زمینه زیاد شده است.
وی با اشاره به طرح کاداستر در استان کرمان، عنوان کرد: تقریبا برای 9.5 میلیون هکتار معادل 72 درصد از اراضی ملی استان سند تک برگ گرفتیم و در کشور از این حیث رتبه اول را به خود اختصاص داده‌ و امیدواریم تا پایان سال 1400 کاداستر اراضی ملی استان به پایان می‌رسد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 15 هزار استعلام در استان جواب دادیم، در ادامه بحث مبارزه با آفات در جنگل‌ها را یکی دیگر از اقدامات این اداره کل دانست و عنوان کرد: از یک میلیون هکتار عرصه‌های جنگلی تقریبا 500 هزار هکتار آن آلوده به آفات هستند که تاکنون حدود 150 هکتار آن مقابله با آفات صورت گرفته است.
وی با اشاره به پروژه‌های آبخیزداری اظهار کرد: در سه سال اخیر 180 میلیارد تومان در عرصه‌های استان صرف آبخیزداری کردیم به‌طوری‌که اکنون بالغ 9000 سازه آبخیزداری داریم و این فعالیت در 13 درصد عرصه‌ها انجام شده و با این کارها 470 میلیون مترمکعب روان آب را مدیریت کردیم. ضمن اینکه سالانه حدود 4 میلیارد مترمکعب روان آب در استان داریم. اگر در 78 درصد باقیمانده عرصه‌ها فعالیت آبخیزداری انجام دهیم حدود 700 تا 800 متر مکعب روان آب را می‌توانیم مدیریت کنیم.
رجبی زاده با ابراز تاسف از اینکه در سال آینده در بخش آبخیزداری اعتبارات صندوق توسعه ملی را نداریم، تصریح کرد: پروژه‌ بنده‌های خاکی دشت ماهان تقریبا به اتمام رسیده و بخشی از آن در هفته جاری و بخش دیگر آن در فروردین 1400 به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین پروژه پخش سیلاب در دارزین بم که شامل 22 بند است، انجام دادیم و تاکنون حدود 10 میلیارد تومان برای آن هزینه کردیم و تقریبا در شمال شرق و شمال کرمان امنیت نسبی به لحاظ سیل ایجاد کردیم.
رجبی‌زاده عنوان کرد: فعالیت‌های بیابان‌زدایی در کرمان در 13 شهرستان از 16 شهرستان شمال استان در دست اقدام است و مساحت کانون‌های بحرانی حساس به فرسایش بادی یک ‌میلیون و 300 هزار هکتار است و در سال جاری حدود 1800 هکتار عملیات مالچ پاشی انجام دادیم و این کار همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه 600 هکتار جنگل‌کاری در بخش بیابان انجام داده‌ایم و در 40 هزار هکتار کنترل روان آب ها در مناطق بیابانی نیز صورت گرفته، تصریح کرد: احداث تله‌های رسوبگیر از فعالیت‌های خوب است که در سال جاری تاکنون حدود 2500 هکتار تله‌های رسوبگیر اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخرا یزداری شمال استان کرمان کمک گرفتن از صنایع و معادن بزرگ استان یکی از کارهای ارزشمند این اداره کل دانست و اظهار کرد: دستاورد 15 تفاهمنامه منعقد شده فی مابین اداره کل منابع طبیعی شمال استان با صنایع و معادن بزرگ استان 10 هزار و 960 هکتار کنترل هرزآب، بذرکاری و ... است.
وی آموزش و ترویج را یکی دیگر از اقدامات برشمرد و افزود: تا امروز با کمک آموزش و پرورش یک میلیون ساعت به کودکان دبستانی و پیش دبستانی آموزش حفاظت از منابع طبیعی دادیم و اکنون در نرم افزار شاد نیز حضور داریم.
رجبی‌زاده بیان کرد: در برنامه ششم توسعه بهره‌برداری از جنگل‌های شمال ممنوع است و بهره‌برداری از جنگل‌های دست کاشت نیز ممنوع شده و اکنون توجهات به سمت باغات رفته و امسال سیاستی در پیش گرفته شد این بود که طرح ملی زراعت چوب در 30 هزار هکتار برای کل کشور در نظر گرفته شده و 324 هکتار در استان کرمان باید انجام شود و تقریبا 220 هزار مورد آن را کشت کردیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/188049/طرح-ملی-زراعت-چوب-در-کرمان-در-حال-اجراست
بستن   چاپ