کرمان رصد
13 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف جیرفت مختومه شد
دوشنبه 11 اسفند 1399 - 11:43:47
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - رئیس دادگستری شهرستان جیرفت گفت: 12 هزار و 999 فقره پرونده از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه امسال به شوراهای حل اختلاف این شهرستان ارجاع و 13 هزار و 34 پرونده مختومه شده است.

به گزارش ایرنا، اصغر ستایی مختاری روز دوشنبه در حاشیه بازدید از شوراهای حل اختلاف شهرستان بر اهمیت وظایف و جایگاه ویژه شوراهای حل اختلاف در ارتقا فرهنگ صلح و سازش در حوزه قضایی جیرفت و کاهش آمار ورودی پرونده های محاکم قضایی تاکید کرد و افزود: از مجموع پرونده های وارده به شورهای حل اختلاف جیرفت، چهار هزار و 591 فقره منتهی به صلح شده است.
وی ادامه داد: چهار هزار و 863 فقره پرونده از مجموع پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف جیرفت قابلیت صلح و سازش داشته که با احتساب پرونده های قابل صلح و سازش باقی مانده از سال قبل، چهار هزار و 924 پرونده با سازش مختومه شده است.
وی تاکید کرد: معادل 57 درصد از مجموع پرونده های قابل صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف جیرفت، به سازش ختم شده است.
رییس دادگستری جیرفت با اشاره به توجه ویژه دستگاه قضایی و شوراهای حل اختلاف در خصوص پرونده های با موضوع قتل، خاطرنشان کرد: با همت و تلاش مجموعه دادگستری بویژه شورای حل اختلاف، هیات های صلح و سازش، روحانیون، بزرگان، مصلحان و ریش سفیدان تعدادی پرونده قتل از ابتدای امسال با صلح و سازش مختومه شده است.
ستایی مختاری با اشاره به اهمیت کرامت محوری و تکریم ارباب رجوع در برنامه های تحولی قوه قضائیه، بازدیدهای مستمر از شوراهای حل اختلاف را در راستای ارتقا کمی و کیفی ارائه خدمات به مراجعین شوراهای حل اختلاف دانست.
وی کاهش مراجعه مردم به محاکم قضایی، رفع اختلافات محلی، جلوگیری از طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌ها، کاهش هزینه‌های اصحاب دعاوی، رفع خصومت و پیچیده نبودن تشریفات آیین دادرسی را از دیگر ویژگی ها و مزایای دادرسی در شوراهای حل اختلاف دانست.
رییس دادگستری جیرفت با تقدیر از تلاش ها و زحمات قضات و کارکنان شوراهای حل اختلاف شهرستان و تجلیل از آمار مثبت و عملکرد قابل توجه شوراهای حل اختلاف، بر استفاده از ظرفیت های موجود در راستای گسترش فرهنگ صلح و سازش در این شهرستان تاکید کرد.
ستایی مختاری گفت: نباید تنها به افزایش کمی شوراهای حل اختلاف توجه داشت بلکه باید به تناسب نیاز و تعداد ورودی پرونده ها به مجموعه شوراهای حل اختلاف نسبت به این امر اقدام کرد.
وی ایجاد شوراهای حل اختلاف را یکی از راههای مقابله با رشد وارده به دادگستری ذکر کرد و افزود: یکی از اهداف اولیه تشکیل شوراهای حل اختلاف جلوگیری از ورود بی رویه پرونده ها به دادگستری و نیز سبک کردن بار کاری قضات دادگاه ها بود که بر اساس آمار، شوراها در این زمینه به توفیقات نسبتا خوبی دست یافته اند.
برچسب‌ها
خبرگزاری جمهوری اسلامی دادگستری کرمان شورای حل اختلاف

http://www.kerman-online.ir/fa/News/187686/13-هزار-پرونده-در-شوراهای-حل-اختلاف-جیرفت-مختومه-شد
بستن   چاپ