کرمان رصد
مروری بر بخشی از نصایح پدرانه در قرآن کریم
پنجشنبه 7 اسفند 1399 - 14:13:54
کرمان رصد - استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با مروری بر نصایح انبیای عظام الهی به فرزندان خویش؛ گفت: روز پدر یعنی اینکه پدر بفهمد چه مسئولیتی دارد و چه باید بکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ آیت الله احمد شیخ بهایی ، به مناسبت میلاد امام علی علیه السلام و پاسداشت ایام صدور منشور روحانیت توسط امام راحل در نشستی با کادر مدیریت حوزه علمیه استان در سخنانی با بیان اینکه پیامبر فرمود« انا و علی ابوا هذه الامه/ من و علی پدران این امت هستیم» به تفاوت معنایی «اَب» و «والد» اشاره و بیان کرد: اب، پدری است که سرپرستی را به عهده دارد و والد، پدری که از نسل او است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان افزود: راجع به «آذر» عموی حضرت ابراهیم تعبیر«اب» به کار رفته و حضرت از او تبری جست اما در آخر عمر فرمود« رب اغفرلی و لوالدی» پس آذر، پدرش نبود.
وی ادامه داد: پیامبر می فرماید من و علی دو پدر برای امت هستیم یعنی سپرستی امت به عهده ما است و کسی که عاق ما شود به درد خدا دچار می شود.
آیت الله شیخ بهایی با اشاره به خیرخواهی پدر برای فرزند به نصایح لقمان حکیم به فرزندش اشاره و خاطرنشان کرد: لقمان فرمود« یا بنی! لاتشرک بالله... فرزندم به خدا شرک نورز » لذا امروز هم باید این «لاتشرک» را به فرزندان گفت اما به اقتضای زمان و در قالب ها و شیوه های دیگری تا همانگونه که دشمن با شیوه های جدید آمده، دعوت به لاتشرک هم شیوه های جدید می خواهد.
وی با بیان اینکه لقمان به فرزندش گفت اما امام علی علیه السلام برای فرزندش نوشت زیرا کتابت در آن زمان ابزار روز بود؛ تصریح کرد: امروز هم باید از فضای مجازی هنر و در قالب های مختلف این پیام را رساند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به نصایح یعقوب به فرزندان اشاره و تصریح کرد: قصه را تعریف نکن برایت نقشه می کشند و این یعنی اسرار کشور را لو ندهیم زیرا دشمن به طمع می افتد.
وی با اشاره به نظرخواهی حضرت ابراهیم از حضرت اسماعیل آن هم درباره یک تکلیف واجب الهی{ذبح اسماعیل} خاطرنشان کرد: باید فرزند خود را آدم حساب کنیم و از او مشورت بگیریم؛ گاهی ما به فرزند 20 ساله اجازه صحبت نمی دهیم.
آیت الله شیخ بهایی به اهمیت نصیحت مستمر پدر نسبت به فرزند در هر سن و سالی که باشد اشاره و بیان کرد: امام علی علیه السلام نامه 31 را وقتی نوشته که از صفین بر می گشته و امام حسن آن وقت جزو نیروهای رزمنده است اما نصیحت و موعظه لازم است و حضرت فرمود قلب جوان مثل زمین حاصلخیز است که هر کسی زودتر کشت کند سود آن را می برد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با رئیس و اعضای مجلس خبرگان بر بروز رسانی معارف بلند قرآن و سنت تأکید کردند؛ افزود: منظور از بروز رسانی، دست کاری نیست زیرا معارف در زمان نزول به گونه ای و الان به گونه دیگری باید سازی و جاری شود.
وی تأکید کرد: روز پدر یعنی اینکه پدر بفهمد چه مسئولیتی دارد و چه باید بکند.
بخش دوم سخان آیت الله شیخ بهایی درباره منشور روحانیت متعاقباً منتشر می شود.
پایان پیام/80

http://www.kerman-online.ir/fa/News/186849/مروری-بر-بخشی-از-نصایح-پدرانه-در-قرآن-کریم
بستن   چاپ