کرمان رصد
تأثیر بدون استثناء همه معادن بر آلودگی آب شرب/صد صفارود فاقد مجوز زیست محیطی است
سه شنبه 5 اسفند 1399 - 12:19:43
کرمان رصد - شاکری با اشاره به اینکه موارد متعددی در راستای برخورد با صنایع آلاینده به مراجع قضایی معرفی شده؛ از تأثیر آلاینده های همه معادن بر آب شرب پرده برداشت و گفت: اما طبق قانون، محیط زیست تنها در منطقه تحت مدیریت خود حق دخالت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ مرجان شاکری ، سه شنبه(5 اسفند) در نشست خبری با اشاره به انجام اقدامات زیرساختی در محیط زیست؛ نوسازی خودروها و جوانگرایی را از جمله این اقدامات عنوان کرد و سپس در تشریح بخشی از عملکرد جاری گفت: 291 پرونده تخلف در سال گذشته و 444 مورد در سال جاری تشکیل شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان در ادامه از کشف 267 مورد سلاح مجاز و 61 سلاح غیرمجاز در سال جاری خبر داد و شرایط کرونایی را باعث ترغیب شکارچیان دانست و افزود: گران شدن گوشت باعث شد کشف جرایم در این حوزه افزایش پیدا کند.
وی از اضافه شدن دو ایستگاه پایش کیفی هوا در دو کانون فرسایشی موجود در راور و انار خبر داد که برای آن نزدیک سه میلیارد تومان هزینه شده است و افزود: برای نخستین بار در استان یک تلویزیون شهری وضعیت هوا برای اطلاع عموم نصب شد.
شاکری با اشاره به ترغیب صنایع برای اجرای مسئولیت های اجتماعی در حفظ محیط زیست؛ در همین راستا از راه اندازی 4 ایستگاه پایش هوا در شهربابک و رفسنجان توسط شرکت مس؛ یک ایستگاه و تلویزیون شهری در سیرجان توسط گل گهر و تلویزیون شهری در زرند توسط میدکو خبر داد.
وی با اشاره به اینکه موارد متعددی در راستای برخورد با صنایع آلاینده به مراجع قضایی معرفی شده که برای حفظ سلامت عمومی دستاوردهای بزرگی به شمار می رود؛ از همراهی مجموعه قضایی و نیروی انتظامی و پلیس با محیط زیست قدردانی کرد و سپس به مقایسه میزان آتش سوزی های تحت مدیریت محیط زیست در سال های 98 و 99 اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان در همین باره از رشد 50 درصدی آتش سوزی ها در بازه زمانی از اردیبهشت تا شهریور امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد که از 10 مورد در سال گذشته به 15 مورد در سال جاری رسیده است و توضیح داد: با این وجود اما سال گذشته 380 هکتار از دست دادیم امسال زیر 40 هکتار و این حاصل تجهیز پاسگاه ها به دستگاه اطفا حریق و دیگر تجهیزات است لذا آتش سوزی ها در عرصه های تحت مدیریت محیط زیست کمتر شده است.
وی از رشد100 درصدی بودجه موجود در تملک استانی در سال گذشته و افزایش 40 درصدی آن در سال جاری خبر داد و با ابراز تأسف از اینکه اما تخصیص آن کامل نبود و این باعث شد اهداف محیط زیست کامل اجرا نشود؛ اظهار کرد: عیدنوروز ساختمان اداری محیط زیست عنبرآباد به بهره برداری می رسد و ساختمان اداری قلعه گنج و رودبار هم ساخته می شود.
شاکری از تدوین برنامه جامع مدیریت تالاب جازموریان خبر داد و با بیان اینکه جهاد دانشگاهی پیش نویس آن آماده است و باید در کارگروه برنامه ریزی استان های سیستان و کرمان مصوب شود تا رقمی برای ذی نفعان جمع کنیم؛ افزود: دو طرح مطالعاتی «معیشت های پایدار در جازموریان» و « تأمین میزان حق آبه ها» نیز در دست بررسی است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته محیط زیست به عنوان دبیر ستادمقابله با گردوغبار، بودجه خوبی اختصاص داد و بیش از 48 میلیارد تومان به اداره کل منابع طبیعی شمال و 30 میلیاردتومان به منابع طبیعی جنوب اختصاص یافت تا برنامه اجرایی برای کانون های فرسایشی داشته باشند؛ افزود: 29 کانون فرسایشی ریزگرد شناسایی شده که برنامه هایی روی آن اجرا شود.
این مسئول درباره مجوز زیست محیطی خط انتقال آب از صفارود به کرمان توضیح داد: تونل خط انتقال مجوز محیط زیست دریافت کرده اما سدصفارود مجوز ارزیابی ندارد و بدون مجوز ما ساخته شده و ارزیابان محیط زیست در مراحل رسیدگی متوجه می شوند کیفیت آب جمع شده پشت سد مشکلاتی در آینده ایجاد کند و از مجری طرح مستندات بیشتری می خواهد که پس از گذشت یک سال و نیم هیچ مستنداتی ارائه نمی دهند و بنابراین بلاتکلیف باقی مانده و سد صفارود فاقد مجوز زیست محیطی است.
وی با بیان اینکه 40 درصد معادن کشور در استان کرمان قرار دارد و قانون معادن در مناطق خارج از مدیریت سازمان محیط زیست اجازه داده تا استعلام زیست محیطی نگیرند؛ اظهار کرد: حتماً که همه معادن تأثیرگذاری بر آب دارد، هر چند بدون دست ورزی در مناطقی هم که خاک آن حاوی فلزات سنگین است این فلزات در آب آن منطقه دیده می شود اما درباره معادن از یک سو موضوع توسعه و اشتغالزایی و از سوی دیگر مطالبات مردمی وجود دارد و باید برنامه توسعه ای مدون نوشته شود تا بر اساس آن برنامه حرکت کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به تلاش محیط زیست برای حفظ گونه های شاخص جانوری در استان، اظهار کرد: رد پای یوزپلنگ را در استان به وفور می بینیم و با اینکه تجهیزات مدرن نصب و منطقه را امن و آبشخورهای متعدد برای طعمه های یوز فراهم کردیم تا این لحظه موفق به شکار تصویر یوز نشدیم.
وی با بیان اینکه به دلیل عملکردهای گذشته، در جذب اعتبار در این زمینه از دیگر استان ها عقب افتادیم و در حال حاضر اعتبارات منطقه حفاظتی بوز مستلزم اثبات وجود این آن در منطقه است و با توجه به اینکه اخیراً خراسان جنوبی عکس یوز تهیه کرده، یزد هم که یوز دارد و در سمنان هم زاد و ولد دارد لذا این هم مرزی باعث امیدواری است ضمن اینکه از روی تلفات یوزپلنگ در جاده کرمان- مشهد متوجه شدیم بیشترین تنوع ژنتیکی مربوط به یوزپلنگ های کرمان است.
شاکری با اشاره به اینکه جمعیت خرس در استان هم خوب است اما برای کاهش تعارض میان حیوان و انسان نیازمند آموزش هستیم تا این تعارضات به صفر برسد؛ درباره صدور مجوز شکار هم گفت: محیط زیست امسال مجوز شکار صادر نکرده فقط به قُرق موجود در منصورآباد رفسنجان 12 مجوز شکار داد.
وی در بخش پایانی سخنانش بار دیگر آلایندگی صنایع را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه محیط زیست در این باره قربانی مسائل اقتصادی و اجتماعی است؛ افزود: صنعت بدون آلودگی امکان پذیر نیست اما محیط زیست حد استاندارد دارد و یک درصد از درآمد حاصل از فروش صنایع باید برای مشکلات زیست محیطی مردم همان منطقه هزینه شود لذا صنعت باید در پرداخت جرایم آنقدر متضرر شود که خود برای رفع آلایتدگی اقدام کند.
ساماته کیفی هوا لحظه ای نشان می دهد.
پایان پیام/80

http://www.kerman-online.ir/fa/News/186369/تأثیر-بدون-استثناء-همه-معادن-بر-آلودگی-آب-شرب-صد-صفارود-فاقد-مجوز-زیست-محیطی-است
بستن   چاپ