کرمان رصد
ریل‌گذاری صنعتی بردسیر کرمان در سایه تحریم
چهارشنبه 29 بهمن 1399 - 07:07:00
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - حضور فعال صاحبان و سرمایه گذاران بخش صنایع فولادی و همدلی و مشارکت تصمیم گیران حوزه صنعت و معدن استان کرمان با آنان در مناطق مختلف استان کرمان از جمله بردسیر این منطقه پرظرفیت را بر ریل صنعتی شدن قرار داده است .

به گزارش ایرنا، صنایع و معادن همزمان با شدیدترین تحریم ها علیه کشور، در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند لذا دولت و بخش خصوصی با حمایت از این حوزه به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و اشتغالزایی، در راستای رفع چالش‌های زندگی مردم استان کرمان و مقابله با تحریم‌ها گام برداشته‌اند.
سیاست‌های حاکمیت و دولت و همچنین اسناد بالادستی در زمان اوج تحریم های اقتصادی بر جهش تولید و صادرات غیر نفتی متمرکز شده و بزرگترین ظرفیت کشور در این حوزه برای مقابله با تحریم ها معادن محسوب می شوند که با تولید مواد خام به عنوان نقطه آغازین زنجیره ارزش افزوده، خوراک بسیاری از صنایع فلزی و غیرفلزی را درون ایران تامین می کنند و در صورت توسعه می توانند فواید بسیاری برای اقتصاد کشور داشته باشند.
اما استان کرمان به عنوان بهشت معادن ایران 40 درصد ذخایر و تولیدات این حوزه را در اختیار دارد و صنایع فولادی به عنوان قلب تپنده اقتصاد استان طی این سال ها توانسته علاوه بر توسعه بر مبنای تکمیل زنجیره ارزش افزوده از معدن تا نورد و شمش، بیشترین ظرفیت های معدنی را در این خطه به خود اختصاص دهند.
لذا توسعه و تاکید مسئولان ملی و استانی بر توجه و رفع مشکلات صنایع معدنی در راستای تحقق شعار سال جهش تولید، صادرات در راستای رفع مشکلات اقتصادی، بر دستاوردهای معیشتی و اشتغالزایی و تولید ثروت در استان کرمان متمرکز شده، همچنین مسئولان با رفع چالش های صنایع و معادن فولادی و هدف جذب سرمایه گذاری بیشتر، گامی در جهت اجرای مسئولیت های اجتماعی با تاثیر مستقیم بر زندگی و معیشت مردم و همچنین توسعه متوازن استان برداشته‌اند.
سفر روز گذشته استاندار کرمان به شهرستان بردسیر با چندین کارخانه بزرگ فولادی نیز در این راستا برنامه ریزی شد، علی زینی وند با هدف تحقق شهر بدون بیکار، از نزدیک مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی و معدنی این شهرستان را مورد بررسی قرار داد که رفع این چالش ها می تواند بر اقتصاد استان تاثیر مستقیمی داشته باشد.
اهداف سفر و معرفی بردسیر به‌عنوان شهر بدون بیکار
استاندار کرمان گفت: بردسیر براساس یک هدف گذاری مناسب، ظرفیت دارد که شهرستان بدون بیکار استان کرمان شود لذا باید ظرفیت‌های این شهرستان را فعال کنیم که به جایگاه واقعی خود برسد.
علی زینی وند افزود: امروز به بردسیر آمدیم و از طرح های صنعتی، ظرفیت های کشاورزی، آموزشی و بهداشتی آن بازدید کردیم که شهرستانی پر ظرفیت با امکان اشتغالزایی و تولید بیشتر ثروت است.
وی اظهار داشت: بردسیر ظرفیت نیروی انسانی، معادن و کشاورزی خوبی دارد و پس از بررسی برخی از واحدهای صنعتی که ظرفیت اشتغالزایی دارند مشکلاتی داشتند که این چالش‌ها در کارگروه‌های مربوطه استان کرمان به زودی بررسی می‌شوند.
استاندار کرمان گفت: برخی شرکت‌ها در حوزه بهداشتی و زیرساختی اقدامات مناسبی انجام دادند که باید افزایش یابد و صنایع بزرگ فولادی پس از جمع بندی باید در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: در حوزه شهرک‌های صنعتی واحدهای دانش بنیان و واحدهای تعاونی با ظرفیت اشتغالزایی مناسب و نیروهای بومی در بردسیر فعالند که با حمایت و رفع موانع زمینه تولید و اشتغالزایی بیشتری فراهم می‌شود.
بخشی از فواید صنایع برای توسعه پایدار کرمان
وی با اشاره به نقش صنایع در اقتصاد استان با اشتغالزایی و تولید ثروت تصریح کرد: صنایع باید سهم آلایندگی خود را به شهرها پرداخت کنند و سهم یک درصد فروش معادن که سازوکار آن سقف بودجه ای دارد که استان به حقوق خود نمی رسید، امیدواریم با همکاری نمایندگان مجلس این سقف محدودیت حذف شود.
زینی‌وند افزود: در تلاشیم که سهم حقوق دولتی معادن را برای استان کرمان افزایش دهیم که این اعتبارات تاکنون برای کشور تحقق نیافته و راهکارهایی داریم که سهم بیشتری از این حوزه دریافت کنیم که در شورای معادن استان کرمان بررسی می‌شود.
وی ادامه داد: در این زمینه می‌توان به بخشودگی حقوق دولتی اشاره کرد که این اعتبارات در زیرساخت های استان هزینه می‌شود.
وی اضاقه کرد: همچنین صنایع بزرگ فولادی پس از جمع بندی باید در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی فعالیت بیشتری داشته باشند.
تلاش دولت و بخش خصوصی، تولید فولاد مشیز را به حداکثر ظرفیت رساند
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: صنایع فولادی بردسیر تحولات بزرگی بودند که در بردسیر اتفاق افتاد و در این زمینه این شهرستان در حال تبدیل شدن به صنعتی است.
مهدی حسینی نژاد افزود: همچنین فولاد مشیز با سرمایه گذاری در پروژه فیلتراسیون در زمینه حفظ محیط زیست سرمایه گذاری خوبی داشته است.
مدیرعامل صنایع فولاد مشیز بردسیر از آغاز فعالیت این شرکت از سال 66 خبر داد و گفت: پروژه فولاد سازی از سال 92 فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون با همکاری و تلاش دولت و بخش خصوصی به ظرفیت نامی خود رسیده است.
محمد ستوده با بیان اینکه مشکل اصلی ما تامین آهن اسفنجی و مواد اولیه است که به سرمایه در گردش مربوط می شود افزود: خط 200 هزار تنی نورد کارخانه فولاد مشیز بردسیر هم اکنون با کیفیت رقابتی در حال فعالیت است.
وی تصریح کرد: فولاد مشیز سه خط ریختگری دارد و خط چهارم آن نیز با مهندسی معکوس بومی سازی قطعات توسط نیروهای بردسیری انجام می شود که این پروژه در حال حاضر 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل صنایع فولاد مشیز بردسیر با اشاره به رفع نگرانی از آلودگی این صنایع نیز گفت: مقدار غبار فولاد مشیز با قطعاتی که نصب کردیم در راستای حفاظت از محیط زیست به حد استاندارد رسیده است.
تلاش دولت در آغاز عملیات اجرایی فولاد آلیاژی بردسیر و فواید آن
شهردار بردسیر با اشاره به آمادگی سرمایه گذاری پروژه فولاد آلیاژی بردسیر در راستای توسعه شهرستان گفت: بودجه این پروژه با تسهیلات کم بهره تامین شده و این طرح در صورت اجرا و فاز بهره برداری می تواند 300 نفر اشتغال ایجاد کند.
وحید خطیبی افزود: مشکل اصلی ما تامین آب است که سه سال دیگر این مشکل پیدا می‌شود که در این راستا آب منطقه ای متعهد شود نیاز این صنعت را پس از سه سال تامین کند، جهان فولاد آب مازاد خود را می تواند تا آن زمان به ما تخصیص دهد.
وی با بیان اینکه تمامی موارد مجوزها را رعایت کردیم عنوان کرد: پروژه فولاد آلیاژی بردسیر 600 هزار مترمکعب در سال به آب نیاز دارد که جهان فولاد بیش ار 200 هزار مترمکعب آب مازاد خود را می تواند به ما تخصیص دهد و در مجموع 70 میلیون یورو سرمایه گذاری در این طرح خواهیم داشت.
کمک استاندار کرمان به تامین آب فولاد آلیاژی بردسیر
زینی‌وند اضافه کرد: احداث کارخانه فولاد آلیاژی که خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به صورت کامل در استان کرمان اجرا نشده با مشکل کم آبی روبرو است.
وی افزود: جهان فولاد خود آب مازاد دارد که باید براساس یک سازوکار قانونی درون مجموعه جابجایی انجام دهیم و همچنین می‌توانیم تامین آب صنعت را از محل چاه‌های کشاورزی که هنوز بدون استفاده و از رده قانونی خارج نشده، فعال کنیم که این مشکل را سازمان صمت در کارگروه رفع موانع تولید بیاورد زیرا مشکل زیست محیطی هم ندارد.
رفع مشکلات فولاد سیرجان ایرانیان در بردسیر
رمضان قربانعلی ابراهیمی مدیرعامل فولاد سیرجان ایرانیان نیز گفت: روش اکثر کارخانه های فولادی کشور احیای مستقیم است و استفاده از گاز طبیعی در ایران این روش تولید را به صرفه کرده اما محدودیت گاز داریم و در این راستا فرایند تولید نباید متوقف شود.
این کارخانه روزانه 27 هزار مترمکعب مصرف گاز دارد و گندله را به آهن اسفنجی تبدیل می‌کند که در صورت رفع موانع 800 هزار تا یک میلیون تن تولید آهن اسفنجی در سال دارد .
وی با بیان اینکه این شرکت تکمیل زنجیره ارزش افزوده را از معدن تا محصول نهایی را اجرا می‌کند بیان داشت: فولاد سیرجان ایرانیان یکی از مدرن ترین کارخانه های تولید فولاد ایران است به سرعت به ظرفیت نامی رسیدیم و اکنون شمش را صادرات می‌کنیم. 
استاندار کرمان نیز پیرو رفع چالش های این ابرکارخانه با نظر مساعدت و همکاری، خواستار بررسی این چالش در کارگروه مربوطه در استان شد. 
توسعه نورد 500 هزارتنی جهان فولاد بردسیر
مدیر حوزه مدیرعامل، روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان در بازدید استاندار کرمان و هیات همراه از کارخانه نورد 500 هزار تنی جهان فولاد بردسیر گفت: این کارخانه استاندارد اروپا را دارد و میلگرد با کیفیت تولید می‌کند.
مسعود میرمحمدی با اشاره به تجهیزات وارداتی افزود: قرارداد نورد با شرکت همکار خارجی منعقد و مشاور آن انتخاب شده اما صدور مجوزها اندکی زمان می برد که امیدواریم با حمایت استانداری کرمان کارها به سرعت پیش برود.
رفع مشکلات و اشتغالزایی در معدن دره‌آلو رابر
استاندار کرمان گفت: در بخش به کارگیری نیرو معدن دره آلو شهرستان رابر نشستی به اتفاق فرمانداران 2 شهرستان بردسیر و رابر و با حضور نماینده ولی فقیه در استان کرمان تشکیل شد که سازوکاری اجرایی برای به کارگیری عادلانه نیرو برای این معدن درنظر گرفته شود.
زینی وند ادامه داد: معدن دره آلو شهرستان رابر معدن مهمی است که کارخانه فراوری آن مراحل اجرایی را می‌گذراند و مشکلاتی دیگر همچون تامین آب دارد که در حال رفع هستند.
مهمترین استراتژی در حوزه صنعت را انتقال آب بیان کرد و با اشاره به پیشرفت صنایع در استان گفت: کرمان حتما از استان های صنعتی دنیا خواهد بود و با چشم انداز انتقال آب، امکان گسترش صنایع آب بر در استان وجود دارد. 
وی جمع آوری فاضلاب شهری برای استفاده صنایع را جزو اولویت های شهرهای صنعتی برشمرد و گفت: جمع آوری فاضلاب در زرند، سیرجان، رفسنجان و کرمان انجام شده و شهرهای دیگر هم در برنامه قرار می گیرند.
تمامی ذخایر معدن دره آلو در شهرستان رابر واقع شده اما مسئولان به برخی علت های غیر شفاف طی سالیان گذشته ساختمان اداری آن در شهرستان بردسیر احداث کردند و این امر بردسیر را از این معدن که در جغرافیای شهرستان نیز قرار ندارد، صاحب امتیازاتی کرده است.
استاندار کرمان در سفر به بردسیر همچنین با مردم این شهرستان دیدار کرمان و پیرو رفع مشکلات آنان در زمینه کشاورزی، پروانه مسکونی و سایر موارد دستورات لازم را به بخشداران و فرماندار صادر کرد.
همچنین استاندار کرمان با نگاه همکاری وضعیت تجهیز گلزار شهدای بردسیر را بررسی قرار داد که این پروژه برای تکمیل و تجهیز به 200 تا 300 میلیون تومان اعتبار نیاز داشت.
شرکت دانش بنیان فیروزه سازان کوی، تولید موزاییک سازی لشکری با عمر مفید بیش از نمونه ها و شرکت فناوران صنعت بردسیر با تولید قطعات لاستیکی و فلزی واقع در شهرک صنعتی از دیگر مقاصد سفر استاندار کرمان در سفر به بردسیر بود لذا مسائل و چالش های آن با حضور زینی وند و سایر مدیران استانی و محلی مورد بررسی قرار گرفت که حمایت از تمامی این پروژه ها ضمن تحقق شعار سال جهش تولید و اشتغالزایی به فرایند توسعه پایدار استان کرمان و شهرستان بردسیر کمک می کند.
برچسب‌ها
کرمان توسعه ایران آهن اسفنجی جهش تولید علی زینی وند شهرک صنعتی دولت ایران استانداری کرمان
پروندهٔ خبری
سال 99؛ سال جهش تولید

http://www.kerman-online.ir/fa/News/183152/ریل‌گذاری-صنعتی-بردسیر-کرمان-در-سایه-تحریم
بستن   چاپ