کرمان رصد
مدیرکل بهزیستی البرز :ضرورت ساماندهی متکدیان و کودکان کار خیابانی استان
دوشنبه 6 بهمن 1399 - 18:25:27
وزارت رفاه
کرمان رصد - مدیرکل بهزیستی استان البرز در جلسه ستاد ساماندهی امور متکدّیان استان به ریاست استانداری البرز بر ضرورت ساماندهی متکدیان و کودکان کار خیابانی در استان بصورت جدی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون ،کارورفاه اجتماعی استان البرز ؛ اسدالله حیدری در این جلسه مهمترین مسایل قابل بحث را بحث کودکان کار و متکدیان عنوان کرد و گفت: در ارتباط با کودکان کار و خیابان، این که انتظار داشته باشیم این موضوع به صفر برسد هرگز این اتفاق نخواهد افتاد زیرا با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی استان و همچنین بحث حاشیه نشینی و فقری که وجود دارد هر چقدر تلاش کنیم قطعا تعدادی از متکدیان و کودکان کار و خیابان را مشاهده خواهیم کرد که البته به این معنی نیست که دست از کار و تلاش برداریم و این موضوع را به حال خود رها کنیم اما در بعضی کشورها قانون را اصلاح کرده اند و وقتی جامعه ای در شرایط فقر اقتصادی و اجتماعی است زن سرپرست خانواری که تنها کسی که می تواند برایش درآمد داشته باشد و معیشت خانواده اش را فراهم نماید کودک اوست و به همین دلیل به سمت احصاء قانون کار رفته اند که قانون را متناسب با شرایط جسمی و ذهنی کودک تعریف کنند و مشاغل ساده و راحت تر را به کودکان بدهند که خانواده ها بتوانند از طریق کودک ارتزاق کنند بنابرین میتوان امیدوار بود با همت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این قانون در کشور ما هم اصلاح شود.
وی بیان کرد: در استان البرز 24 مرکز شبه خانواده تحت نظارت بهزیستی وجود دارد که 3 مرکز دولتی و 21 مرکز غیردولتی هستند و در این مرکز از 373 کودک حمایت و بصورت شبانه روزی نگهداری می شود و اگر حمایت بهزیستی در این زمینه نباشد همه ی این موارد تبدیل به کودک کار و خیابان خواهند شد.
حیدری عنوان کرد: در سطح استان 3 مرکز خاص کودکان کار و خیابان داریم که 2 مرکز به صورت روزانه و یک مرکز شبانه روزی فعالیت میکند و در حال حاضر 325 نفر را تحت حمایت خود دارند.
وی ادامه داد : از این 325 نفر 113 کودک ایرانی، و 212 غیر ایرانی هستند به عبارتی دو برابر کودکان ایرانی، اتباع غیر ایرانی هستند که این ها فقط می توانند از مراکز روزانه حمایت و خدمات دریافت نمایند.
مدیرکل بهزیستی البرز اضافه کرد :طبق آیین نامه نمی توانیم کودکان اتباعی که به صورت غیر قانونی وارد کشور می شوند را نگهداری نماییم و 65 درصد کودکانی که از مراکز ما خدمت می گیرند، کودکان اتباع و عمدتاً افغانی هستند و این آمار زیادی است که با توجه به مسائل قانونی و مسائل مربوط به قانون حقوق بشر و کودک وجود دارد.
وی عنوان کرد : در قانون حمایت از 192 کودک کاروخیابان بر عهده بهزیستی گذاشته شده است و ما در حال حاضر به 700 کودک در حال ارائه خدمات هستیم در واقع 5 برابر تکلیفی که داریم عمل کردیم.
مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد : NGO های بسیار خوبی در استان داریم که در حوزه کودکان فعال هستند و اقدامات خوبی در جهت احقاق حقوق کودکان صورت داده اند که در صورت نیاز و تأمین اعتبار می توانیم از این مراکز برای ساماندهی کودکان کاروخیابان کمک بگیریم.
حیدری در خصوص چالش های استان در زمینه کودکان کاروخیابان افزود : چند چالش در این زمینه وجود دارد یکی این که در مرکز جمع آوری بانک اطلاعات وجود ندارد و برخی افراد بطور مکرر اقدام به تکدی گری می کنند و در جایی اطلاعات آنها به صورت دقیق ثبت نمی شود.
وی اضافه کرد : کودکان کار و متکدیانی که به ما ارجاع می شوند معمولا در خصوص آدرس و سن تقویمی آنها اطلاعات نادرستی می دهند که اثبات این موضوع فقط از طریق پزشکی قانونی قابل بررسی است و چون خانواده مشوق کودک است نمیتوان اطلاعات درستی اخذ کرد و در بسیاری از موارد ارجاع، کودکان اسناد هویتی ندارند که ثبت این موارد به عنوان عملکرد و به عنوان کسی که در آنجا مقیم است کار بسیار دشواری است.
وی ادامه داد : در بهزیستی کد یونیک و منحصر به فرد از طریق دستگاه و با استفاده از عنبیه به هر فرد اختصاص دارد که از طریق این کد یارانه افراد از طریق بهزیستی کشور پرداخت میشود، اگر چنین چیزی در مرکز جمع آوری وجود داشته باشد و کد یونیک برای هر فرد وجود داشته باشد قطعا بخش عمده ای از مشکل ما حل خواهد شد.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/178217/مدیرکل-بهزیستی-البرز--ضرورت-ساماندهی-متکدیان-و-کودکان-کار-خیابانی-استان
بستن   چاپ