کرمان رصد
سهم ناچیز ایران از تجارت 20 میلیاردی سنگ‌های قیمتی/ چشم بسته مسئولان بر اشتغال پایدار و ارزآوری فیروزه
شنبه 4 بهمن 1399 - 09:42:35
کرمان رصد - حسین زاده با اشاره به اینکه تجارت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی یکی از پررونق‌ترین تجارت‌ها در دنیای امروز است، گفت: حجم مبادلات تجاری در این صنعت بیش از 20 میلیارد دلار در سال است که سهم کشور ایران بسیار اندک و ناچیز از این حجم قابل توجه است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ نام شهرستان شهربابک استان کرمان تداعی کننده دو ظرفیت بسیار غنی جاذبه گردشگری و فیروزۀ تراش خورده است.
شهربابک از جمله شهرستان‌های صنعتی است که علاوه بر معدن مس، دارای معادنی همچون سیلیس و سایر سنگ‌های ساختمانی است.
آنچه که در خصوص برداشت این ثروت منحصر به فرد در استان کرمان و به ویژه در شهرستان شهربابک حیرت‌آور است این است که در این شهرستان معدن مستقل فیروزه وجود ندارد و رگه‌های غنی فیروزه در حین برداشت مس رویت می‌شود که این سنگ‌ها پس از برداشت با استفاده از سنگ شکن جدا می‌شود و در اختیار صنعتگران قرار می گیرد.
کاظم حسین زاده معاون صنایع دستی استان کرمان در این خصوص در گفتگو با راه آرمان گفت: شهرستان شهربابک باتوجه به وجود معادن غنی مس که رگه های فیروزه نیز در آن یافت شده، طی دو دهه اخیر رشد چشمگیری در حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی داشته است.
معاون صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه بیش از 40 تعاونی فعال و حدود 600 نفر هنرمند صنایع دستی در این رشته اشتغال دارند، عنوان کرد: سنگ فیروزه شهربابک از مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار است و طرفداران زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه تجارت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی یکی از پررونق‌ترین تجارت ها در دنیای امروز است، تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری در این صنعت بیش از 20 میلیارد دلار در سال است که سهم کشور ایران بسیار اندک و ناچیز از این حجم قابل توجه است.
این مقام مسئول ابراز کرد: این صنعت در کشور و بالطبع در استان کرمان و شهرستان شهربابک با مشکلات عدیده ای در بخش آموزش، تامین مواد اولیه، تجهیزات متناسب با تولید و فرآوری، برندسازی و تجاری سازی، بسته بندی، عدم تکمیل زنجیره تولید و … روبه رو است.

کرمان رصد

حسین زاده اظهار کرد: درصورت توجه و حمایت از این صنعت امکان ایجاد 2 هزار نفر شغل پایدار در رشته تراش و فرآوری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و زیورآلات سنتی در استان وجود دارد که با توجه به بازارهای هدف در همسایگی کشور فرصت مناسبی برای ارزآوری با ارزش افزوده بسیار بالا مهیا است.
معاون صنایع دستی استان کرمان ادامه داد: به منظور ارتقا شرایط موجود استان در تلاش هستیم که با همکاری استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و فرمانداران، بی مهری که طی یک دهه گذشته در خصوص منابع اعتباری در حوزه صنایع دستی وجود داشته، برطرف شود و سهم اعتبارات حوزه صنایع دستی افزایش داشته باشد.
وی افزود: برنامه یک ساله حوزه صنایع دستی تدوین شده تا در اختیار معین های اقتصادی استان قرار گیرد و بتوانیم از این ظرفیت در جهت توسعه صنایع دستی استان بهره برداری شود.

کرمان رصد

این مقام مسئول با بیان اینکه در حال انعقاد تفاهم نامه با گروه مالی سرمایه‌گذاری گردشگری(سمگا) برای ایجاد 2 هزار شغل پایدار در سه شهرستان بافت،رابر، ارزوئیه هستیم، عنوان کرد: برنامه ریزی شده است تا بیش از هزار هنرمند از مزایای بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر بهره مند شوند.
حسین زاده با اشاره به اینکه با اعطاء تسهیلات مشاغل خانگی، روستایی و عشایری در تلاش هستیم تا از کارگاه های صنایع دستی حمایت کنیم، ابراز کرد: با ایجاد تشکل های منسجم، می خواهیم به تجاری سازی و برند سازی در این حوزه کمک کنیم.
معاون صنایع دستی استان کرمان گفت: شرایط مناسب و بستر سازی لازم را در خصوص فروش آنلاین صنایع دستی از طریق نمایشگاه ملی مجازی صنایع دستی که هم اکنون به آدرس tafrihati.com به وجود آورده‌ایم.
وی با بیان اینکه تکمیل و تجهیز موزه دست بافته های داری روستایی و عشایری شهرستان سیرجان جزو اولویت های کاری ما قرار دارد، خاطر نشان کرد: آموزش های آنلاین با همکاری اتاق بازرگانی و شرکت تردد گستر( تگ) جزو برنامه های اصلی است که هم اکنون در حال انجام است.
انتهای پیام/

http://www.kerman-online.ir/fa/News/177525/سهم-ناچیز-ایران-از-تجارت-20-میلیاردی-سنگ‌های-قیمتی--چشم-بسته-مسئولان-بر-اشتغال-پایدار-و-ارزآوری-فیروزه
بستن   چاپ