کرمان رصد
«زنان آموزش دیده می توانند در جلوگیری از تغییر اقلیم، نقشی اساسی ایفاء کنند»
يکشنبه 16 آذر 1399 - 16:08:12
کرمان رصد - رویداد بین المللی کلیماتون 2020 برای سومین بار با محوریت "ایده‌های تحول‌آفرین برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، سازگاری و تاب‌آوری شهری در مواجهه با تغییرات اقلیمی در شهر تهران" و به صورت مجازی برگزار شد.

رویداد بین المللی کلیماتون 2020 برای سومین بار با محوریت "ایده‌های تحول‌آفرین برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، سازگاری و تاب‌آوری شهری در مواجهه با تغییرات اقلیمی در شهر تهران" و به صورت مجازی برگزار شد.
زهرا جواهریان معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به عنوان یکی از شرکت کنندگان در این رویداد مجازی با اشاره به عوارض و عواقب تغییر اقلیم در شهرها گفت: 
خشکسالی، سیل، گرد و غبار،کم آبی و به مخاطره انداختن تنوع زیستی از پیامدهای تغییر اقلیم و اثرات مخرب آن است.
وی افزود: اثرات و عوارض مخرب تغییر اقلیم چه در بحث مهاجرت ها و چه در موضوع زاغه نشینی و مسائلی از این دست، برای زنان بیش از مردان است و زنان در این موارد آسیب پذیر هستند چرا که آنها دسترسی کمتری به منابع مالی دارند، کمتر در سیاست گذاری ها وارد شده اند و مهارت های کمتری برای مقابله با این اثرات و تخریب ها کسب کرده اند، بنابراین در بررسی ابعاد این موضوع در خصوص زنان باید دو وجه را مد نظر قرار دهیم، نخست اینکه آسیب پذیری آنها بیشتر است و دیگر اینکه تاثیر آنها برای سازگاری و مقابله با تغییر اقلیم بیشتر است.
جواهریان در ادامه اظهار داشت: اگر این قشر که نیمی از افراد جامعه را تشکیل می دهند آموزش ببینند و تاب آور شوند، می توانند در این زمینه کمک بزرگی باشند و در پیشگیری از تغییر اقلیم هم نقش به سزایی ایفاء کنند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی گفت: اگر بتوانیم اصلاح الگوی مصرف را به زنان و خانواده ها آموزش دهیم و آنها را برای مدیریت بهتر در مصرف انرژی، آب و تولید کمتر پسماند آماده کنیم، گازهای گلخانه ای کمتری تولید خواهد شد و می توانیم تا حدی اثرات تغییر اقلیم را کاهش دهیم.
وی برگزاری دوره آموزشی نقش زنان و جوانان در تغییر اقلیم با همکاری دانشگاه تهران را از جمله اقدامات معاونت در زمینه تغییر اقلیم دانست و افزود: در این دوره مدیران دستگاهی و سازمان های مردم نهاد را تحت آموزش قرار دادیم.
جواهریان با اشاره به برگزاری دوره های رد پای آب با همکاری معاونت زنان و خانواده و وزارتخانه های نیرو و نفت در استان های مختلف، گفت: اجرای این طرح موجب پیوستن بیش از 1000 سازمان مردم نهاد به شبکه رد پای آب شد.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی در پایان گفت: امضای تفاهم نامه معاونت با وزارت نفت جهت آموزش زنان و خانواده ها با هدف اصلاح الگوی مصرف آب و نیز بهینه سازی مصرف انرژی در خانواده ها، ار اقدامات اخیر ما در این حوزه است که ان شاءالله به زودی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
رویداد بین المللی کلیماتون به عنوان یکی از مهمترین رویداد‌های بین‌المللی محیط زیست شهری، هر ساله در بیش از صد شهر دنیا به صورت همزمان برگزار می‌شود و امسال نیز شهرداری تهران برای سومین بار این رویداد جهانی را با موضوع ایده‌های تحول‌آفرین برای «کاهش گاز‌های گلخانه‌ای، سازگاری و تاب‌آوری شهری در مواجهه با تغییرات اقلیمی در کلان شهر تهران» برگزار کرد.
کلیماتون یک برنامه شهر- محور است که مسیر روشنی را برای ایده‌پردازی و تفکر گروهی، تعامل و اقدام ارائه داده و فرصتی برای شهر‌ها و شهروندان جهت خلق و ایجاد ایده‌های محلی برای چالش‌های مشترک آب و هوایی فراهم می‌کند. هسته اصلی این برنامه یک دورهمی ایده‌پردازی است که در هر شهر توسط سازمان دهندگان محلی طراحی می‌شود

http://www.kerman-online.ir/fa/News/167427/«زنان-آموزش-دیده-می-توانند-در-جلوگیری-از-تغییر-اقلیم،-نقشی-اساسی-ایفاء-کنند»
بستن   چاپ