کرمان رصد
هیچ تناقضی بین بارداری و کرونا وجود ندارد
شنبه 8 آذر 1399 - 12:59:10
کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره نگرانی خانواده ها بابت بارداری و فرزندآوری در دوران کرونا بیان کرد: هیچ تناقضی بین بارداری و کرونا وجود ندارد و همه ما باید فعالیت اجتماعی و روتین خود را داشته باشیم اما در مادران باردار تاکید بیشتری بر رعایت پروتکل های بهداشتی وجود دارد و نباید در جامعه و مکان های شلوغ حضور داشته باشند.
دکتر "منصوره صافی زاده" در گفت و گو با ایسنا با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی در کشورمان اظهار کرد: با ادامه روندی که پیش می رویم احتمال منفی شدن رشد جمعیت وجود دارد زیرا سن ازدواج بالا رفته و جوانان در صورت ازدواج، دیر بچه دار می شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه حدود 20 درصد از جمعیت ممکن است در ابتدا، نابارور باشند و در زمان بچه دار شدن باید به فکر درمان بیفتند و مدت زمانی سپری شود تا درمان اتفاق افتد، لذا یا اصلا بچه دار نمی شوند و یا فرزند اولشان در سن های بالاتر به دنیا می آورند.
صافی زاده تصریح کرد: اکنون در خانم ها سن ازدواج 24 تا 25 سالگی است و برخی از این افراد چهار پنج سال بعد از ازدواج و در واقع بعد از سن 30 سالگی به فکر بچه دار شدن می افتند که برخی نابارور هستند و بعضا اولین بارداری در 34 تا 35 سالگی اتفاق می افتد که خطرناک می باشد.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: برخی زوجین برای فرزند دوم نیز زیاد صبر کرده و فاصله سنی بین بچه ها را زیاد می کنند و ممکن است برخی فکر فرزند دیگر را از سر بیرون کرده و تک فرزند داشته باشند در حالی که تک فرزندها با توجه به اینکه کانون توجه خانواده هستند، عواقب رفتاری و اخلاقی ناهنجاری برایشان اتفاق می افتد.
صافی زاده اظهار کرد: بالا رفتن سن ازدواج و تاخیر در بارداری ها می تواند علتی باشد برای اینکه جمعیت جوان و کودکان ما کم هستند و نیروی کار کم باشد؛ از سوی دیگر سالمندان در حال زیاد شدن هستند که این(جمعیت سالمندی) برای کشور موفقیت است اما باید بپذیریم جمعیتی هستند که نیاز به کمک جوانان دارند و با کم شدن موالید و زیاد شدن سالمندان، تعادل به هم می خورد.
وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه بدهیم سن ازدواج بالا رود و فاصله بین فرزندانمان زیاد شود تا رشد جمعیت کشور صفر و یا خدای نکرده منفی شود گفت: موانع اقتصادی و مالی برای ازدواج قاعدتا وجود دارد اما جوانانی که همت دارند، بعد از ازدواج پیشرفت می کنند و بهتر می توانند مدیریت اقتصادی داشته باشند.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: به لحاظ اقتصادی در سطح جامعه کسانی هستند که وضع اقتصادی خوبی دارند اما تک فرزند هستند و بعضا ازدواج نکرده اند.
وی با اشاره به اینکه بحث ازدواج جوانان چند بُعدی است، بیان کرد: نهادها و سازمان های مختلف باید پای کار بیایند و بحث اشتغال و مسکن را حل کنند. ضمن اینکه نیاز روحی روانی در ازدواج و فرزندآوری مهم است و وجود فرزند باعث نشاط روح و روان افراد می شود.
صافی زاده گفت: نباید فکر کنیم باید همه مشکلات حل شود و بعد به سمت ازدواج و فرزندآوری برویم، باید با همکاری یکدیگر مشکلات را حل کنیم.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: خوب است که سالم سالمند شویم و این موفقیت است که در کشوری سالمندان زیاد داشته باشد زیرا مرگ و میرها کاهش داشته و افراد سالمندی را تجربه می کنند اما باید جوانان را به ازدواج ترغیب کنیم و فرزندآوری داشته باشند.
صافی زاده درباره نگرانی خانواده ها بابت بارداری و فرزندآوری در دوران کرونا بیان کرد: هیچ تناقضی بین بارداری و کرونا وجود ندارد و همه ما باید فعالیت اجتماعی و روتین خود را داشته باشیم اما در مادران باردار تاکید بیشتری بر رعایت پروتکل های بهداشتی وجود دارد و نباید در جامعه و مکان های شلوغ حضور داشته باشند.
وی افزود: خانم باردار در طی این دوران اگر هیچ مشکل و علائم خطری نداشته باشد، چهار بار مراقبت برایش کافی است و هیچ مسئله ای وجود ندارد و ما تاکید داریم مراقبین سلامت در پایگاه های سلامت تلفنی پیگیر وضعیت خانم های باردار باشند و مادران می توانند بارداری کاملا طبیعی داشته اما به این نکته توجه باید داشته باشند که در جامعه زیاد حضور نداشته و اگر برای کار ضروری به بیرون از منزل مراجعه می کنند، ماسک زده و شست و شوی دست را فراموش نکنند.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: مادران باردار سونوگرافی و آزمایش های غربالگری را در زمان های مشخص انجام بدهند و در مکان های شلوغ حضور نداشته و برای ویزیت از قبل نوبت بگیرند تا در ساعات شلوغ مراجعه نکنند. ضمن اینکه بیمارستان های ما نیز کاملا آمادگی دارند و مادران زایمان ایمنی خواهند داشت و می توانند شیردهی را هم داشته باشند.
صافی زاده بیان کرد: اگر خانم های باردار تب و علامت تنفسی داشته باشند، با شماره 4030 تماس بگیرند که ماماهای کشور به صورت شیفت بندی شبانه روز پاسخگو هستند و آنها را راهنمایی می کنند و نگرانی وجود ندارد و فقط باید مراقبت کرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا

http://www.kerman-online.ir/fa/News/164991/هیچ-تناقضی-بین-بارداری-و-کرونا-وجود-ندارد
بستن   چاپ