کرمان رصد

آخرين مطالب

حل مشکل پیوند سلول‌های تخمدان با ساخت تخمدان مصنوعی اجتماعي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روح‌الله فتحی، دانشیار گروه جنین‌شناسی و معاون آموزشی پژوهشگاه رویان، درباره یکی از مهم‌ترین دستاوردها و طرح‌های پژوهشی، پژوهشگاه رویان«ساخت تخمدان مصنوعی» به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیح داد: برای نگهداری نمونه‌های زیستی و جنسی انسان نیاز است تا بافت‌های جنسی برخی افراد در بانک‌های تخمدان نگهداری شوند. وی در همین خصوص ادامه داد: برای مثال، بیماران مبتلا به سرطان که فرآیندهای شیمی‌درمانی را طی می‌کنند، به مرور زمان دچار آسیب در بافت‌های فعال تخمدان می‌شوند و به اصطلاح قابلیت حمایت از فولیکول‌های بافت تخمدان را ندارند. فتحی با اشاره به مشکلاتی که روش‌های مرسوم برای احیای بافت تخمدان به‌خصوص در بیماران سرطانی دارند، گفت: یکی از روش‌های مرسوم برای احیای بافت‌های تخمدان، پیوند سلول‌های تخمدان است. وی با اشاره به ایرادات پیوند سلول های تخمدان ادامه داد: برای همه چنین روشی، پاسخگو نیست و اغلب، بافت‌های سلولی تخمدان در بیماران مبتلا به سرطان، آلوده می‌شوند. فتحی درباره نحوه احیای بافت‌های تخمدان از طریق این پژوهش، اشاره کرد و گفت: محققان رویان از طریق حذف و جداسازی بافت‌های آسیب‌دیده در بیماران مبتلا به سرطان و جایگزینی بافت جدید که اغلب از ذخیره‌سازی بند ناف جنین و بافت‌های هم‌بند دیگر بدن به دست می‌آیند، سلول‌زُدایی می‌کنند. وی افزود: بافت‌های هم‌بند در تخمدان داخل این داربست سلولی قرار گرفته و بافت جدید در تخمدان، احیا می‌شود. استادیار گروه جنین‌شناسی رویان به ابعاد جهانی این پژوهش در مراکز علمی دنیا، اشاره کرد و افزود: نتایح این طرح، هم‌ردیف با تحقیقات به‌روز بزرگترین دانشگاه‌های جهان منتشر شده است. فتحی با بیان اینکه طرح تحقیقاتی ایجاد تخمدان مصنوعی دستاوردهای بسیار تازه‌ای داشته است، گفت: اثبات این نکته که بدن زنان می‌تواند در زمان بزرگسالی، تخمک‌زایی کند، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح در سطح جهان بوده است. وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای برای این طرح‌ پژوهشی توضیح داد: اگر در آینده بتوانیم، تولد نوزاد از بافت‌های احیاشده تخمدان داشته باشیم، موثرترین گام را در راستای توسعه دستاوردهای این تحقیق برداشته‌ایم. پژوهشگر پژوهشگاه رویان، به کشورهای دیگری که در این حوزه پیشگام بوده‌اند، اشاره کرد و افزود: کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، دانمارک و بلژیک از جمله کشورهای پیشگام در دانش ساخت تخمدان مصنوعی بوده‌اند. انتهای پیام/

روح‌الله فتحی، دانشیار گروه جنین‌شناسی و معاون آموزشی پژوهشگاه رویان، درباره یکی از مهم‌ترین دستاوردها و طرح‌های پژوهشی، پژوهشگاه رویان«ساخت تخمدان مصنوعی» به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیح داد: برای نگهداری نمونه‌های زیستی و جنسی انسان نیاز است تا بافت‌های جنسی برخی افراد در بانک‌های تخمدان نگهداری شوند.
وی در همین خصوص ادامه داد: برای مثال، بیماران مبتلا به سرطان که فرآیندهای شیمی‌درمانی را طی می‌کنند، به مرور زمان دچار آسیب در بافت‌های فعال تخمدان می‌شوند و به اصطلاح قابلیت حمایت از فولیکول‌های بافت تخمدان را ندارند.
فتحی با اشاره به مشکلاتی که روش‌های مرسوم برای احیای بافت تخمدان به‌خصوص در بیماران سرطانی دارند، گفت: یکی از روش‌های مرسوم برای احیای بافت‌های تخمدان، پیوند سلول‌های تخمدان است.
وی با اشاره به ایرادات پیوند سلول های تخمدان ادامه داد: برای همه چنین روشی، پاسخگو نیست و اغلب، بافت‌های سلولی تخمدان در بیماران مبتلا به سرطان، آلوده می‌شوند.
فتحی درباره نحوه احیای بافت‌های تخمدان از طریق این پژوهش، اشاره کرد و گفت: محققان رویان از طریق حذف و جداسازی بافت‌های آسیب‌دیده در بیماران مبتلا به سرطان و جایگزینی بافت جدید که اغلب از ذخیره‌سازی بند ناف جنین و بافت‌های هم‌بند دیگر بدن به دست می‌آیند، سلول‌زُدایی می‌کنند.
وی افزود: بافت‌های هم‌بند در تخمدان داخل این داربست سلولی قرار گرفته و بافت جدید در تخمدان، احیا می‌شود.
استادیار گروه جنین‌شناسی رویان به ابعاد جهانی این پژوهش در مراکز علمی دنیا، اشاره کرد و افزود: نتایح این طرح، هم‌ردیف با تحقیقات به‌روز بزرگترین دانشگاه‌های جهان منتشر شده است.
فتحی با بیان اینکه طرح تحقیقاتی ایجاد تخمدان مصنوعی دستاوردهای بسیار تازه‌ای داشته است، گفت: اثبات این نکته که بدن زنان می‌تواند در زمان بزرگسالی، تخمک‌زایی کند، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح در سطح جهان بوده است.
وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای برای این طرح‌ پژوهشی توضیح داد: اگر در آینده بتوانیم، تولد نوزاد از بافت‌های احیاشده تخمدان داشته باشیم، موثرترین گام را در راستای توسعه دستاوردهای این تحقیق برداشته‌ایم.
پژوهشگر پژوهشگاه رویان، به کشورهای دیگری که در این حوزه پیشگام بوده‌اند، اشاره کرد و افزود: کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، دانمارک و بلژیک از جمله کشورهای پیشگام در دانش ساخت تخمدان مصنوعی بوده‌اند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/620885/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیل بی تدبیری و مرگ

احتمال بازی سخت واشنگتن با دهلی بر سر چابهار

رزاق کریمی، کارگردان: رسانه‌های ما ضعیف عمل می‌کنند/ نسل امروز با رسانه آشنا است/ به جای پاسخگویی به اروپایی‌ها، کیفیت آثارمان را افزایش دهیم/ رسانه‌های اروپایی فقط چند خط یا صحنه را سانسور نمی‌کنند، اندیشه را قیچی می‌کنند

بوستر اسپیس ایکس رکورد بازگشت به زمین را شکست

انبار فضایی؛ تحویل یک ساعته محموله به هر نقطه از زمین!

کتاب‌های اسنادی و مرجع نشر شاهد در بازار نشر منحصر بفرد هستند

پیام حضرت آیت‌الله نورمفیدی به مناسبت اختتامیه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

مرگ یک معدنچی بر اثر ریزش تونل

کرمان چراغ نخستین رویداد داستان مصور را روشن کرد

رکورد درخشان محرم مقابل تراکتور

مرگ یک معدنچی دیگر در معادن زغال سنگ کوهبنان

تفاهم نامه همکاری دادگستری و جمعیت هلال احمر

روابط عمومی‌ پیوند دهنده درون سازمان با بیرون سازمان است

دادگستری کرمان و جمعیت هلال احمر تفاهم نامه همکاری امضا کردند

هلال احمر کرمان 147 محکوم را جهت جایگزین حبس می پذیرد

افتتاح نمایشگاه اشیا تاریخی کرمان بازگشتی از موزه ملی ایران

اولین گفتاورد ملی نخبگان پهنه کویر

14 نمایشگاه از آثار کمتر دیده شده میراثی در 11 استان افتتاح شد

گردهمایی بزرگان موسیقی جنوب کشور در دومین جشنواره ملی نی‌انبان کیش

واژگونی خونین یک کوئیک در سمنان

جنایت وحشتناک در یکی از بوستان‌ های جنوب تهران

وضعیت هوای این شهر‌ها، قهوه‌ای و خطرناک شد

ایران خویشتنداری کرد و گرنه حق داشت بمب اتمی بسازد

چابهار، بازیچه وزن‌کشی سیاسی؟

بی‌بی‌سی: جنگیدن بدون آمریکا کابوس بزرگ اسرائیل است

حیرت محققان از انتقال ویژگی‌های شخصیتی همراه با عضو پیوندی

نقاط حادثه‌خیز شهرستان کرمان اصلاح می‌شوند

فساد در آفساید

برگزیدگان نخستین رویداد داستان مصور دفاع مقدس استان کرمان معرفی و تجلیل شدند

بررسی شبانه روزی طرح های ریحان شهر | اجرای طرح آموزش به زوجین در شهرداری

برای ساخت هتل‌های جنگلی گودبرداری انجام نمی‌شود/ ساخت کلبه با سازه‌های سبک جهت احیاء بافت جنگل

آخرین خبر از تعداد جانباختگان سیل مشهد

تعطیلی روز شنبه؛ تخریب فرهنگ، تضعیف اقتصاد

بعد از حاشیه‌های «شهرزاد» به مولانا پناه بردم

صفحه‌نمایش‌هایی که فضای 3بعدی را بدون نیاز به عینک می‌سازند

میز پاسخگویی امتحانات نهایی در ادارات آموزش و پرورش کرمان مستقر شد

شایع شدن بیماری آبله مرغان در استان

تخصیص 30 میلیارد تومان برای مرمت بافت تاریخی بوشهر

سرمقاله ابتکار/ دوقطبی «پنج شنبه» «شنبه»

سرمقاله اطلاعات/ 76سال نکبت

بعد از حاشیه‌های «شهرزاد» به مولانا پناه بردم/ اگر عظمت سوژه ما را بترساند، سراغش نمی‌رویم

شبیه‌سازی پیاده‌روی روی ماه در بیابان آریزونا

قربانیان شب؛ در مغز خوابگردان چه رخ می‌دهد؟

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری دیدار کرد

امیر جدیدی و محمدرضا گلزار؛ سلبریتی‌ها در فدراسیون‌های ورزشی چه می‌کنند؟

دوکشته و 5 مصدوم در واژگونی وانت مزدا

سرمقاله کیهان/ از مجلس شورای اسلامی انتظار نبود!

سرمقاله وطن امروز/ وضعیت اسرائیل پیش از حمله سراسری به رفح

سرمقاله فرهیختگان/ با کتاب زیستن یعنی سیاسی بودن

سرمقاله شرق/ کوری سفید