کرمان رصد

آخرين مطالب

حل مشکل پیوند سلول‌های تخمدانی با ساخت تخمدان مصنوعی اجتماعي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روح‌الله فتحی، دانشیار گروه جنین‌شناسی و معاون آموزشی پژوهشگاه رویان، درباره یکی از مهم‌ترین دستاوردها و طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه رویان با عنوان «تخمدان مصنوعی» به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: برای نگهداری نمونه‌های زیستی و جنسی انسان نیاز است تا بافت‌های جنسی برخی افراد در بانک‌های تخمدان نگهداری شوند. وی ادامه داد: برای مثال، بیماران مبتلا به سرطان که فرآیندهای شیمی‌درمانی را طی می‌کنند، به مرور زمان دچار آسیب در بافت‌های فعال تخمدان می‌شوند و به اصطلاح قابلیت حمایت از فولیکول‌های بافت تخمدان را ندارند. فتحی با اشاره به مشکلاتی که روش‌های مرسوم برای احیای بافت تخمدان به‌خصوص در بیماران سرطانی دارند، گفت: یکی از روش‌های مرسوم برای احیای بافت‌های تخمدان، پیوند سلول‌های تخمدان است. وی با اشاره به ایرادات پیوند سلول های تخمدان ادامه داد: برای همه چنین روشی، پاسخگو نیست و اغلب، بافت‌های سلولی تخمدان در بیماران مبتلا به سرطان، آلوده می‌شوند. فتحی درباره نحوه احیای بافت‌های تخمدان از طریق این پژوهش اشاره کرد و گفت: محققان رویان از طریق حذف و جداسازی بافت‌های آسیب‌دیده در بیماران مبتلا به سرطان و جایگزینی بافت جدید که اغلب از ذخیره‌سازی بند ناف جنین و بافت‌های هم‌بند دیگر بدن به دست می‌آیند، سلول‌زُدایی می‌کنند. وی افزود: بافت‌های هم‌بند در تخمدان داخل این داربست سلولی قرار گرفته و بافت جدید در تخمدان، احیا می‌شود. استادیار گروه جنین‌شناسی رویان به ابعاد جهانی این پژوهش در مراکز علمی دنیا، اشاره کرد و افزود: نتایح این طرح، هم‌ردیف با تحقیقات به‌روز بزرگترین دانشگاه‌های جهان منتشر شده است. فتحی با بیان اینکه طرح تحقیقاتی ایجاد تخمدان مصنوعی دستاوردهای بسیار تازه‌ای داشته است، گفت: اثبات این نکته که بدن زنان می‌تواند در زمان بزرگسالی، تخمک‌زایی کند، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح در سطح جهان بوده است. وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای برای این طرح‌ پژوهشی توضیح داد: اگر در آینده بتوانیم، تولد نوزاد از بافت‌های احیاشده تخمدان داشته باشیم، موثرترین گام را در راستای توسعه دستاوردهای این تحقیق برداشته‌ایم. پژوهشگر پژوهشگاه رویان، به کشورهای دیگری که در این حوزه پیشگام بوده‌اند، اشاره کرد و افزود: کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، دانمارک و بلژیک از جمله کشورهای پیشگام در دانش ساخت تخمدان مصنوعی بوده‌اند. انتهای پیام/

روح‌الله فتحی، دانشیار گروه جنین‌شناسی و معاون آموزشی پژوهشگاه رویان، درباره یکی از مهم‌ترین دستاوردها و طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه رویان با عنوان «تخمدان مصنوعی» به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: برای نگهداری نمونه‌های زیستی و جنسی انسان نیاز است تا بافت‌های جنسی برخی افراد در بانک‌های تخمدان نگهداری شوند.
وی ادامه داد: برای مثال، بیماران مبتلا به سرطان که فرآیندهای شیمی‌درمانی را طی می‌کنند، به مرور زمان دچار آسیب در بافت‌های فعال تخمدان می‌شوند و به اصطلاح قابلیت حمایت از فولیکول‌های بافت تخمدان را ندارند.
فتحی با اشاره به مشکلاتی که روش‌های مرسوم برای احیای بافت تخمدان به‌خصوص در بیماران سرطانی دارند، گفت: یکی از روش‌های مرسوم برای احیای بافت‌های تخمدان، پیوند سلول‌های تخمدان است.
وی با اشاره به ایرادات پیوند سلول های تخمدان ادامه داد: برای همه چنین روشی، پاسخگو نیست و اغلب، بافت‌های سلولی تخمدان در بیماران مبتلا به سرطان، آلوده می‌شوند.
فتحی درباره نحوه احیای بافت‌های تخمدان از طریق این پژوهش اشاره کرد و گفت: محققان رویان از طریق حذف و جداسازی بافت‌های آسیب‌دیده در بیماران مبتلا به سرطان و جایگزینی بافت جدید که اغلب از ذخیره‌سازی بند ناف جنین و بافت‌های هم‌بند دیگر بدن به دست می‌آیند، سلول‌زُدایی می‌کنند.
وی افزود: بافت‌های هم‌بند در تخمدان داخل این داربست سلولی قرار گرفته و بافت جدید در تخمدان، احیا می‌شود.
استادیار گروه جنین‌شناسی رویان به ابعاد جهانی این پژوهش در مراکز علمی دنیا، اشاره کرد و افزود: نتایح این طرح، هم‌ردیف با تحقیقات به‌روز بزرگترین دانشگاه‌های جهان منتشر شده است.
فتحی با بیان اینکه طرح تحقیقاتی ایجاد تخمدان مصنوعی دستاوردهای بسیار تازه‌ای داشته است، گفت: اثبات این نکته که بدن زنان می‌تواند در زمان بزرگسالی، تخمک‌زایی کند، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح در سطح جهان بوده است.
وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای برای این طرح‌ پژوهشی توضیح داد: اگر در آینده بتوانیم، تولد نوزاد از بافت‌های احیاشده تخمدان داشته باشیم، موثرترین گام را در راستای توسعه دستاوردهای این تحقیق برداشته‌ایم.
پژوهشگر پژوهشگاه رویان، به کشورهای دیگری که در این حوزه پیشگام بوده‌اند، اشاره کرد و افزود: کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، دانمارک و بلژیک از جمله کشورهای پیشگام در دانش ساخت تخمدان مصنوعی بوده‌اند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/620884/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست بازداشت نتانیاهو؛ نیش یا نردبان؟

آیت‌‌الله رئیسی دائما پیگیر امور کشور و مردم بود

جمعی از خادمیاران رضوی در مرکز کودکان اتیسم عنبرآباد حضور یافتند

شهید رئیسی آئینه تمام‌نمای رعایت اخلاق، قانون و احیاء حقوق عامه بود

عصر ایران مطرح کرد: سقوط بالگرد رئیسی، ادامه چالش اطلاع رسانی

راه کاهکشان در آیینه دریاچه‌های جهان

تصویری از محل دفن آیت الله شهید آل هاشم در گلزار شهدای تبریز

وضع خطرناک چهار شهر کرمان در پی گرد و خاک

خبر خوب برای مبتلایان به دیسک کمر

هم‌میهن نوشت: ضعف‌های ادامه‌دار

دیسک کمر با کمک فناوری‌نانو قابل درمان می‌شود

پیش بینی بارش پراکنده در شمال و مرکز استان کرمان از امروز

کاهش کیفیت هوا در برخی نقاط استان کرمان

شهید رئیسی از پل بهادرآباد تا عنبرآباد اشک ریخت

شهید رئیسی آینه تمام‌نمای رعایت اخلاق، قانون و احیای حقوق عامه بود

نجات کوهنورد 6٠ساله از ارتفاعات جوپار کرمان

سید جان یه لحظه...

روسیه اسلحه فضایی به مدار زمین برد

«خاکخونی» یک فیلم جاده‌ای است/ دغدغه برای حل مشکل مهاجران

برخورد موتورسیکلت با گوسفندان منجر به قتل شبه عمد شد/ «چوپان» در انتظار کمک‌ خیرین

دیوارنگاره چهارراه امام جمعه کرمان تغییر کرد+تصویر

نه مخبر برای کاندیداتوری منعی دارد، نه قالیباف

مصاحبه‌ای منتشر نشده: یکی از رمزهای موفقیت خود را عدم ورود به جریان‌های سیاسی می‌دانم

ماهواره‌های جاسوسی نسل جدید ایالات متحده به فضا رفت

مراسم بزرگداشت شهید جمهور و همراهان در زرند برگزار شد

گردوخاک ووضع خطرناک چهار شهر کرمان

اعتراف BBC به رونق دیپلماسی ایران در دوران امیرعبداللهیان

جولان گردوخاک در کرمان؛ شاخص 4 شهر استان در وضعیت خطرناک قرار گرفت

سرمقاله جام جم/ تابع محض ولایت

سرمقاله سیاست روز/ رسم عاشقی از خرمشهر تا...

سرمقاله آرمان امروز/ چشم‌انداز سیاست خارجی دولت چهاردهم

گزارش «کیهان» از سرخوردگی رسانه‌های معاند بیگانه

سرمقاله جوان/ خرمشهر‌های دیگر انقلاب

حافظه‌ای که می‌تواند به «زهره» برود

کشت بافت گیاهی مقاوم به آفات در دامغان

سرمقاله اعتماد/ گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و امریکا؛ انگیزه‌ها و چشم‌انداز

سرمقاله همشهری/ آخرین نامه به رئیس جمهور

سرمقاله ایران/ معجزه اخلاص

سرمقاله جمهوری اسلامی/ تحلیل سیاسی هفته

سرمقاله اطلاعات/ به وقت همبستگی

نجات کوهنورد 6٠ ساله از ارتفاعات جوپار کرمان

سرمقاله کیهان/ سید ابراهیم و راز این همه محبوبیت

سرمقاله وطن امروز/ راز یک بدرقه تاریخی

بسیج همه امکانات بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تشییع شهدای خدمت

ساخت الماس مصنوعی با کیفیت بالا

خدمات‌دهی شرکت اتوبوسرانی تبریز برای مراسم تشییع پیکر شهید آیت الله آل هاشم

انگیزه خاص گوهری از حذفی تا لیگ(عکس)

گل‌گهر برای مصاف با آلومینیوم در سیرجان زنجیر شد!

نگاه نزدیک کاوشگر استقامت به صخره ای در مریخ

محبوبیت حسینی بین کرمانی‌ها(عکس)