کرمان رصد

آخرين مطالب

مزرعه‌ای برای کشت همبرگر مقالات

مزرعه‌ای برای کشت همبرگر
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - در سال 2013 در استودیو ریورساید لندن از همبرگری به ارزش 330 هزار دلار، به صورت زنده رونمایی شد. همبرگری که در حضور خبرنگاران پخته شده و سپس دو داور مزه آن را آزمودند. گوشتی که آن‌ها مزه کردند فاقد چربی بود، اما هر دو نفر از بافت و مزه آن غافلگیر شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از به گزارش ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، این همبرگر حاصل پژوهش دانشمندی به نام مارک پُست از دانشگاه ماستریکت بود.
در سال 2008 او به این فکر افتاد که چه می‌شود اگر گوشت همبرگر، به جای کشتار دام، از راه کشت سلول و ساخت بافت ماهیچه در آزمایشگاه تامین شود. در ادامه مارک پست با سرمایه‌گذاری هم‌بنیانگذار گوگل این پروژه را اجرا کرد و از نتیجه آن در سال 2013 رونمایی شد. این نخستین تجربه موفقیت‌آمیز پژوهشگران در ساخت گوشت آزمایشگاهی برای صنعت غذا بود.
با توجه به تقاضای بالای گوشت در مقیاس جهانی، لازمه برآورده کردن این نیاز افزایش سرعت و وسعت پرورش دام است که البته بهای سنگینی برای محیط زیست دارد. نرخ بالای بهره‌وری از زمین، مصرف آب زیاد و تولید گاز‌های گلخانه‌ای نظیر متان و کربن دی اکسید از جمله تهدیداتی است که صنعت دامپروری برای محیط زیست دارد. طبق پیش‌بینی دانشمندان، در صورت عدم ایجاد تغییر در رویه تولید گوشت، تا سال 2050 بیش از 1000 موجود زنده، اعم از گیاه و جانور، حداقل یک چهارم زیستگاه خود را به دلیل تامین خوراک دام از دست خواهند داد. در نتیجه برخی گونه‌ها با انقراض مواجه خواهند شد.
یکی از راهکار‌های پیشنهادی برای رستن از دام معضلات صنعت دامپروری، روی آوردن به منابغ غذایی گیاهی است. تولید هر کیلو گوشت گاو نیازمند حدودا 15 مترمکعب آب است. این درحالیست که تولید هر کیلو سویا که بعضا به عنوان جایگزین گیاهی گوشت استفاده می‌شود، نیازمند حدود 2 مترمکعب آب است. اما این جایگزین در مقیاس جهانی اقبال درخور توجهی نداشته و علاقه‌مندان به گوشت را هنوز قانع نکرده است. از این رو دانشمندان برای تامین گوشت، تمرکز خود را بر روش کشت سلول گذاشتند که هزینه کمتری برای محیط زیست داشته باشد.
حدود 90 درصد بافت گوشت را سلول‌های ماهیچه تشکیل می‌دهد. ده درصد باقی مانده بافت، سلول‌های چربی و کمتر از یک درصد هم بافت هم‌بند است. در پروسه کشت گوشت، ابتدا با استفاده از بیوپسیِ بافت و نمونه‌برداری از دام زنده، سلول‌ها تامین می‌شود. سلول‌های بنیادی بالغ گزینه مناسبی برای شروع فرایند کشت هستند. در ادامه با القای تمایز به این سلول‌ها، سلول‌های ماهیچه و دیگر سلول‌های مورد نیاز به دست می‌آید.
یکی از چالش‌های مهم این فرایند ازدیاد سلول‌ها در مقیاس صنعتی و رسیدن به تعداد بالاست. بدین منظور از بیوراکتور استفاده می‌شود که انتشار مواد مغذی برای رشد سلول را به حداکثر رسانده و تحریک مکانیکی لازم برای سلول‌ها را فراهم می‌کند. پس از اینکه این سلول‌های پیش‌ساز در بیوراکتور به تعداد کافی رسیدند، مرحله تمایز سلول‌ها به سلول ماهیچه و دیگر سلول‌های لازم نظیر چربی انجام می‌شود. سپس سلول‌های تمایزیافته روی یک داربست زیستی قرار می‌گیرند و اینگونه شکل و سازمان سلولی محصول نهایی و در واقع همان بافت گوشت حاصل می‌شود.
استفاده از روش کشت گوشت نسبت به روش سنتی تامین دام باعث کاهش 99 درصدی بهره‌وری از زمین و کاهش 82 تا 96 درصدی مصرف آب می‌شود. همچنین انتشار گاز‌های گلخانه‌ای حاصل از این صنعت را به میزان 78 تا 96 درصد کاهش می‌دهد.
در سال 2019 مدیرعامل مرکز نوآوری زیست دارویی تراساکی (TIBI)، علی خادم حسینی، به دو موفقیت بزرگ رسید. وی که تا آن زمان تحقیقات علمی خود را در حوزه ابداع روش‌های درمانی با تکیه بر علوم مهندسی و پزشکی پیش برده بود، عازم تهران شد تا از او به عنوان برگزیده جایزه مصطفی در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی تقدیر شود. اثر او «آبژل‌های نانو و میکروساخت برای کاربرد‌های زیست‌پزشکی»، چشم‌انداز درخشانی را برای ساخت بافت‌ها و اندام‌های سفارشی با استفاده از داده‌های ژنومی هر شخص، ترسیم می‌کند.
به طور هم‌زمان خادم حسینی در فکر شرکت تازه تاسیس خود اُمیت (Omeat) بود که به تازگی به عنوان شرکتی مستقل از TIBI فعالیتش در حوزه کشت گوشت را آغاز کرده بود. او دانش و تجربیاتی که در حوزه کشت سلول و مهندسی بافت پیدا کرده بود را، پس از پزشکی، این بار در محیط صنعت غذا به کار گرفت.
طبق گفته او یکی از موفقیت‌های اُمیت نسبت به شرکت‌های مشابه آن است که اُمیت چالش محیط رشد سلول‌ها را به روشی متفاوت برای خود حل کرده است. اُمیت به جای استفاده از محیط‌های رشد سلولی مشتق از مواد دارویی یا سرم استخراج شده جنین گاو که هزینه بالایی دارد، محیط رشدی غنی از مواد مغذی را از پلاسمای گاو‌های مزرعه این مجموعه تهیه می‌کند.
به گفته خادم حسینی چشم‌انداز اُمیت این است که فرایند کشت گوشت را از نظر اقتصادی به قدری مقرون به صرفه کند که بتواند به قشر ضعیف‌تر مردم نیز از این نظر رسیدگی و کمک کند.
گرچه کشت گوشت نسبت به پرورش سنتی گاو آسیب کمتری برای محیط زیست دارد، اما به عنوان یک فناوری جدید هنوز نتوانسته در نگاه عموم، پذیرش کافی را به دست آورد.
آینده‌ای که در آن همبرگر سنتی، همبرگر گیاهی و همبرگر کشت شده همگی در منوی یک رستوران باشد دور نیست. اما در نهایت انتخاب با شما و اولویت‌های شماست که کدامیک را برمی‌گزینید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/568549/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آبگیری 7 هزار هکتار از تالاب جازموریان

داده‌های 22 ساله‌ی رصدخانه‌ی پرتو ایکسِ «چاندرا»از سحابی crab

آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو

دولت نسبت به بهره برداری به موقع سد دیورش رودبار اهتمام دارد

حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور

آینده مبهم چشم‌انداز 2030 بن‌سلمان

کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم

نگاه نزدیک کاوشگرِ استقامت به صخره ای در مریخ

فعالیت گروه جهادی منجی در امین شهر

6کودک گرفتار در کوه‌های کرمان نجات یافتند

تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند

10 نکته از دربی دیده نشده هفته 25 لیگ برتر

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

پیشرفت 76 درصدی سد دیورش در شهرستان رودبار

تفاوت روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط

تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه

تصویر روز ناسا؛ کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم

بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان

بازگشت پرواز تهران ـ خرم‌آباد ‌به مبدأ در پی شرایط بد جوی

درخشش بوکسور‌های جوان کردستانی در رقابت‌های قهرمانی کشور

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان

حامد لک یاد پرسپولیس افتاد!(عکس)

بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد

توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم

شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است

تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار 700 میلیارد تومانی است

ریشه‌یابی تروریسم شرقی در افغانستان

عصبانیت حتی برای 1 دقیقه هم برای قلب مضر است

دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند

لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار

دلیل استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟

آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور

سیلابی شدن آبشار راین کرمان

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند

بیعتی دوباره با شهید راه مقاومت

بهره برداری از 500 مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی 2 سال

علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان

برتری یک طرح موفق دانش آموزی در بَم

اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در 581 شهر

بازرسان آژانس در ایران؛ از «البرادعی» تا «گروسی»

جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی

برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج

دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

نمازگزاران شهرستان راور در حمایت از مردم مظلوم غزه شعاردادند

یادواره 24 شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد