کرمان رصد

آخرين مطالب

امید، بال پرواز دختر روشندل رفسنجانی مقالات

امید، بال پرواز دختر روشندل رفسنجانی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد -   زهرا بمی: 14 سال سن دارد، سه سالی می‌شود که به‌دلیل یک بیماری نادر، سوی چشمانش را از دست داده اما زیبایی‌های دنیا را به‌خوبی لمس می‌کند، گلایه‌ای ندارد و برای برآورده شدن آرزوهایش از ذهن خلاق و دستان پرتوانش کمک می‌گیرد و دنیایی زیبا برای خودش می‌سازد.
بر خلاف بی‌فروغی چشمانش اما دل روشنی دارد و کلام گرمی که دارد انسان را به تفکر وا می‌دارد که چگونه می‌شود یک دختر نوجوان در این سن با وجود از دست دادن بینایی‌اش اما اینچنین در کلامش سراسر امید و شکرگذاری است.
  نابینایی به من درس صبر، حوصله و تحمل آموخت
او باب سخن را اینگونه می‌گشاید«مبینا شمسی هستم. 14 سال دارم، سه سال نابینا شدم. از نابینایی ناراحت نیستم چون نابینایی در زندگی چیزهای مهم و زیادی به آموخت؛ "صبر، حوصله، تحمل". نابینایی را برای آینده‌ام بهانه نمی‌کنم. بر اثر یک بیماری نادر بینایی‌ام را از دست دادم.
برای رسیدن به آرزوهایم نابینایی را بهانه نمی‌کنم
اوایل خیلی ناراحت بودم که چرا من باید نابینا شوم. آرزوهای زیادی برای آینده‌ام دارم برای رسیدن به آنها نابینایی را بهانه نمی‌کنم بلکه تمام سعی و تلاشم را می‌کنم که به این آرزوها برسم. سختی‌های زیادی کشیدم؛ یکی از سختی‌هایم دوران درمانم بود. دوران یک درمان سخت «شیمی درمانی».
اگرچه پزشکان در کودکی بیماری مبینا را تشخیص داده بودند و مبینا تحت شیمی درمانی قرار گرفته بود، اما کم‌کم چشمانش رو به کم‌بینایی رفت تا اینکه کاملا بینایی‌اش را از دست داد. پزشکان به او و خانواده‌اش گفته بودند که با شیمی‌درمانی جلوی پیشرفت تومور بدخیم را خواهند گرفت اما امکان بازگشت بینایی مبینا را در صورت پیشرفت علم دانسته بودند و مبینا از قبل آمادگی داشت که یک روزی قرار است نابینا شود.اما به قول خودش نابینایی به او صبوری یاد داده و می‌گوید«ناامید نیستم».
در رفسنجان، از کلاس ششم به بعد مدرسه برای افراد نابینا نداریم
دختر روشندل ما تا کلاش ششم در مدرسه مشکلی نداشت چراکه مانند دیگر بچه‌ها توانایی دیدن داشت، اما از ششم تا نهم برایش سخت می‌گذشت. او می‌گوید«در شهر رفسنجان برای افراد نابینا تا ششم دبستان مدرسه داریم. نابینایان دوران راهنمایی و دبیرستان را باید با دانش‌آموزان در مدارس عادی بگذرانند که خیلی سخت است. اما لازمه موفقیت اعتماد به‌نفس است که الحمدالله در وجودم هست».
خانواده مبینا 5 نفره است، آنها سه خواهرند و مبینا فرزند دوم خانواده است.مبینا که خودش را در در فعالیت‌های مختلف محک زده و استعداد دارد، در ورزش شطرنج هم موفق است و عضو هیأت شطرنج نابینایان رفسنجان است، تا کنون مقام‌هایی هم کسب کرده و قصد دارد این ورزش را ادامه دهد.
مبینا توانایی‌هایی هم دارد که آنها را در خانه به نمایش می‌گذارد، ازجمله وقت‌هایی که قرار است مهمان بیاید به گفته مادرش، خیالش از همه چیز راحت است و مبینا خانه را مانند دسته گل تحویل می‌دهد.
نگرانی مبینا برای غصه‌های پدر
او می‌گوید« اوایل که نابینا شده بودم، پدر و مادرم خیلی ناراحت بودند، البته پدرم هنوز با این وضعیت من کنار نیامده است و باورش نمی‌شود دخترش نابینا شده اما ته دلش امیدوار است که بینایی‌ام برگردد».
مادر مبینا که بانویی هنرمند است هم در این گفت‌وگو شرکت می‌کند. این مادر جوان از توانمندی‌ها و پشتکار دخترش سخن به میان می‌آورد و می‌گوید«مبینا برای درس‌هایش از نقاط مختلف کشور معلم پیدا کرده و درس‌ها را آنلاین پیشخوان می‌کند. خیلی علاقه به درس دارد و می‌خواهد تا مدارج بالا برود. در مدرسه‌ای که هست مدیر مدرسه و دانش‌آموزان با فرزندم خیلی خوب رفتار می‌کنند و خیال‌مان از این بابت راحت است. خدا را شکر تا الان در مدرسه مشکلی نداشته و آدم‌های خوبی جلوی راهش سبز شدند، امیدوارم از کلاس نهم به بعد هم همین‌طور با معلمان و دانش‌آموزان مهربان و با درکی روبه‌رو شود».
استعداد مبینا در فن بیان در سایه اعتماد به‌نفس بالا
مبینای قصه ما علاقه خاصی به فن بیان دارد و در این زمینه هم فعال است و به گفته آقای شاه‌نظری مجری و کارگردان کودک و نوجوان کرمانی او توانمند است و اعتماد به‌نفس بالایی در این خصوص دارد.
هرچه از مبینا خواستم از مشکلاتش بگوید، چیزی نگفت و تکیه کلامش امید بود و امید. در حالی که حقیقتا این بچه‌ها نیازمند حمایت بیشتری هستند.
اما آیا هیچ ارگانی هست که چنین بچه‌هایی را حمایت کند و زیر پروبال خود بگیرند تا استعدادهایشان شکوفا شود؟
این پرسش را خانم محمدی کارشناس امور بانوان آموزش و پرورش و رئیس اداره بانوان شهرداری رفسنجان که به‌صورت اتفاقی با وی آشنا شدم پاسخ داد. او از آشنایی با مبینا طی یک فرآیندی خبر می‌دهد و می‌گوید«مبینا دختری با اراده است، خیلی پیگیر درس و مدرسه و سایر فعالیت‌های فرهنگی هنری و ورزشی است.استعداد زیادی دارد و جای زیادی برای رشد دارد و به‌ویژه در بحث اجرا و فن بیان توانمند است و اداره امور بانوان شهرداری قصد دارد از وی حمایت و برایش سرمایه‌گذاری کند».
خانم محمدی به یک نکته هم اشاره می‌کند و می‌گوید: مبینا علی‌رغم اینکه خودش با این وضعیت مواجه شده اما در خانه خیلی حواسش به پدر و مادرش هست و سنگ صبوری برای آنهاست.
ساختمان هیأت شطرنج نابینایان نیازمند جابه‌جاشدن
اما یکی از مواردی که ضروری‌ست در رفسنجان به آن توجه شود، ساختمان هیأت شطرنج نابینایان است چراکه این بچه‌های نابینا مجبورند پله‌های زیادی را بالا بروند که بالارفتن و پایین آمدن آنها با این وضعیت خیلی سخت است و بدون کمکی نمی‌توانند این کار را انجام دهند، که امیدواریم مسؤولان مربوطه فکری برای محل شطرنج نابینایان داشته باشند.
با توجه به استعدادهایی که این دختر روشندل دارد، ضمن آرزوی سلامتی برای وی، امیدواریم حمایت‌های بیشتری برای شکوفایی استعدادهای این بچه‌ها از سوی مسؤولان انجام شود تا اندکی از رنج درونی خود و خانواده‌هایشان کم شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/562202/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان

حامد لک یاد پرسپولیس افتاد!(عکس)

بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد

توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم

شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است

تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار 700 میلیارد تومانی است

ریشه‌یابی تروریسم شرقی در افغانستان

عصبانیت حتی برای 1 دقیقه هم برای قلب مضر است

دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند

لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار

دلیل استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟

آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور

سیلابی شدن آبشار راین کرمان

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند

بیعتی دوباره با شهید راه مقاومت

بهره برداری از 500 مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی 2 سال

علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان

برتری یک طرح موفق دانش آموزی در بَم

اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در 581 شهر

بازرسان آژانس در ایران؛ از «البرادعی» تا «گروسی»

جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی

برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج

دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

نمازگزاران شهرستان راور در حمایت از مردم مظلوم غزه شعاردادند

یادواره 24 شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد

خانه پیرمردی که بعد 51 سال سند دار شد

(تصاویر) روستای تاریخی فهرج؛ گنجینه‌ای از جلال و شکوه ایران

انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار

تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در مدارس اولویت باشد

تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد

ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی

دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌

مشکل 50 ساله ساکنان جزیره قشم حل شد

روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری

جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران

نجات 6 کودک گرفتار در کوه‌های صاحب‌الزمان(عج) کرمان

سیلابی شدن آبشار راین

خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: شهدا بهترین الگو برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند

انتقال آب خام به جیرفت تا 2 سال آینده

تبریک خاص مس رفسنجان به منتظر محمد(عکس)

امکان ساخت 4 و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده

کشتی گیران نونهال کرمانی فاتح مسابقات قهرمانی کشور

سیره امام صادق (ع) برای روزگار فعلی ما پند‌های مهم دارد

ماجرای تجاوز به زن جوان برای پس ندادن بدهی