کرمان رصد

آخرين مطالب

رونق کانون های هنر در شهرستان‌ها با بسیج امکانات ملی فرهنگي

رونق کانون های هنر در شهرستان‌ها با بسیج امکانات ملی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد


وقتی محمدمهدی اسماعیلی سکاندار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد، در نخستین جلسه شورای مدیران این وزارتخانه، از اهمیت فعالیت‌های فرهنگی و هنری در استان‌های کم‌برخوردار سخن گفت.
در پی این سخنان، اهالی فرهنگ و هنر شهرستان‌ها نیز با اشاره به مشکلات فرهنگ و هنر شهرشان موضوعات مربوط به این مسأله را به چالش کشیدند.
یکی از این شهرها کرمان است. موزه هنرهای صنعتی کرمان دومین موزه مهم ایران از نظر داشتن آثار غنی هنر محسوب می‌شود. موزه‌ای که از فروردین 1400 در حال مرمت است و اکنون میثم ثمررخی مدیرعامل این موزه خبر از بازگشایی این موزه در اواخر مهرماه سال جاری می‌دهد.
میثم ثمررخی با اعلام این خبر در مورد مشکلات اهالی فرهنگ و هنر در شهرستان‌ها بخصوص استان‌های کم‌برخوردار به «ایران» می‌گوید: «در هر شهری شرایط خاص و پتانسیل خاص هنری داریم. مثلاً در شهر قزوین خوشنویسان زیادی داریم، استاد و فوق ممتاز داریم. همه اینها باعث شده تا قزوین را پایتخت خوشنویسی ایران بشناسیم. این اتفاق سال‌هاست افتاده است. البته می‌توانیم پایتخت‌های دیگر هنری هم داشته باشیم. گرچه در دولت دوازدهم این اتفاق تا حدودی جمع‌بندی شد و چند شهر به عنوان پایتخت هم معرفی شد. مثلاً گفتند یزد شهر بناهای تاریخی و اصفهان شهر صنایع دستی است. اما کرمان باید خود را شهر تجسمی ایران معرفی کند. بخش عمده‌ای وظیفه خود هنرمندان است که آن را مهم بدانند. و این در گرو تولید اثر هنری است.»
او در ادامه با اشاره به رکود اقتصاد هنر در شرایط تحریم‌های اقتصادی و کرونا تصریح کرد: «به دلیل اینکه اقتصاد هنر نتوانست جایگاه مشخصی داشته باشد، تولیدات آثار هنری هم کم شد. مثلاً اگر یک نقاش بخواهد پرتره‌ای از یک شخصی تهیه کند باید چیزی در حدود یک میلیون تومان حداقل هزینه مصالح کند. شما تصور کنید یک نقاش در شهرستان یک تابلوی نقاشی با این هزینه را به چه قیمتی می‌تواند بفروشد؟ مردم ما آیا در سبد خرید کالایشان چیزی به اسم خرید اثر هنری دارند؟ جوابش در این شرایط اقتصادی خیر است. اکنون در شرایط فعلی مردم وارد بحث اقتصاد هنر نمی‌شوند. بنابر این هنرمندان هم نمی‌توانند تولید مشخصی داشته باشند. آموزشگاه‌های هنری در حال تعطیل شدن است و مدرسان شغل‌های مختلف دیگری گرفتند و پراکنده شدند و دیگر انسجام هنری به دلیل خلق نشدن آثار وجود ندارد. بنابراین در گام اول مدیریت کلان کشور باید هنرمند را امیدوار کند تا خلق اثر هنری داشته باشد تا بتواند کارش را به دنیا معرفی کند.» او افزود: «مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با یک ساماندهی مشخص جریان‌سازی کند. یعنی جریان هنری آن شهر را جاری و ساری کند. سال‌های بعد از کرونا قطعاً برای مردم بدتر خواهد بود. چون شرایط زندگی مردم با مشکلات روانی و ریالی توأم خواهد بود. برای همین وظیفه ما سخت‌تر خواهد بود. همه دستگاه‌ها باید کمک کنند تا شرایط پایگاه‌های هنری در شهرستان‌ها بهبود یابد. این مسیر، برنامه‌ریزی چندساله را می‌طلبد. می‌توان اندیشه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را با انتخاب مدیران میانی پویا، فعال، متخصص و جوان احیا کرد تا این فضا را ساماندهی کنند.»
ثمررخی در پاسخ به اینکه موزه هنرهای معاصر کرمان کی بازگشایی می‌شود، تصریح کرد: «از سال 56 تاکنون موزه هنرهای معاصر کرمان چندین بار مرمت شده است. اکنون هم در حال مرمت موزه و به روز کردن طبق استانداردهای روز دنیا هستیم. امیدوارم اواخر مهرماه آماده بهره‌برداری شود. خیلی از آثار نیاز به مرمت داشت و با حمایت دکتر حسینی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز استاندار کرمان و مدیر کل اداره فرهنگ کرمان توانستیم این آثار را طی دو سال 97 و 98 مرمت کنیم. این آثار باید در فضای استاندارد به نمایش گذاشته می‌شد و ما هم از فروردین 1400 از تعطیلی کرونا استفاده کردیم و به مرمت بنای موزه پرداختیم.»
او که 10 سال است در موزه معاصر کرمان خدمت می‌کند، درباره این موزه می‌گوید: «کتابخانه تخصصی هنر و کافه کتاب را راه‌اندازی کردیم و شورای مشاورین عالی موزه را تشکیل دادیم و همه این اتفاقات باعث شد که شاهد نمایشگاه‌های بزرگی در عرصه بین‌المللی باشیم.»
او درباره آثاری که اخیراً وارد موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان شد، می‌گوید: «یکی از دغدغه‌های ما این بود که در حوزه آموزش و پژوهش و تقویت گنجینه و نیز ارتباط با فضاهای فرهنگی هنری و موزه‌های بین‌المللی دنیا بتوانیم کارهایمان را نمایان کنیم. ولی ما نتوانستیم اینها را به مخاطب نشان دهیم. دومین موزه غنی از آثار هنری موزه کرمان است. گنجینه غنی‌ای دارد. آثار هنرمندان بزرگ دنیا در آنجاست. اما در سال‌های اخیر بالاخره این اتفاق افتاد و با ارتباطی که گرفتیم مجموعه 121 اثر از کلکسیونی که خانم میرعمادی و همسرشان در طول سال‌ها از هنرمندان بنامی چون احصایی، تناولی، کلانتری، آغداشلو و هنرمندان دیگر خریداری کرده بودند، گرفتیم و به موزه کرمان منتقل کردیم و این آثار ارزشمند را در ساختمان فاز دو به نمایش گذاشتیم. این ساختمان دیگر موزه است که 6 گالری بزرگ و 3 گالری کوچک دارد که جمعاً می‌توانیم در آنها تا 160 اثر هنری را به نمایش بگذاریم. این نمایشگاه تا چهارشنبه هفته جاری پذیرای علاقه‌مندان هم به صورت مجازی و هم حضوری است.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/224503/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد

عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد

یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی

قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه

مس رفسنجان 1 (5)-(4) 1 پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!

صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

مس رفسنجان 1 (5) - (4) 1 پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

خلاصه بازی مس رفسنجان 1 (5) - پیکان 1 (4)

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

جبهه پایداری معامله‌گر است

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد

تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان

جام حذفی فوتبال| دیدار مس و پیکان به وقت اضافه کشید

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

کرمان همچنان زیر چتربارش‌های بهاری

غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تخریب 50 راه روستایی در گنبکی

سیلاب در ورودی شهر صفاییه رفسنجان مهار شد

سیلاب راه ارتباطی 6 روستای نرماشیر را مسدود کرد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی