کرمان رصد

آخرين مطالب

نخبه کرمانی جزو 2 درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفت/ تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با ایجاد مجموعه آزمایشگاه ملی علمي

نخبه کرمانی جزو 2 درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفت/ تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با ایجاد مجموعه آزمایشگاه ملی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - عبدالحسین همتی سراپرده گفت: اگر بتوانیم مجموعه آزمایشگاه ملی راه اندازی کنیم تا نخبه های دانشگاهی در آنجا جمع شوند؛ می توانیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را شکل دهیم و این ارتباط می تواند به پیشرفت کشور کمک کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ عبدالحسین همتی سراپرده عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان است که در دانشکده فنی و مهندسی بخش نفت و گاز مشغول به فعالیت است.
در روزهای اخیر نام او را در بین 2 درصد دانشمندان برتر جهان می توان دید.
همتی در گفتگو با راه آرمان در خصوص نحوه انتخاب دانشمندان برتر جهان گفت: انتخاب بر اساس داده هایی است که در پایگاه استنادی علم تامسون رویترز یا اسکوپوس به ثبت رسیده اند؛ در آخرین فهرستی که بر اساس پایگاه استنادی اسکوپوس به معرفی 2 درصد دانشمندان برتر جهان پرداخته است، خوشبختانه از جمهوری اسلامی ایران نام بیش از هزار نفر در این فهرست قرار دارد.
وی با بیان اینکه تعداد 9 نفر از افراد این لیست مربوط به اساتید مطرح و نامدار دانشگاه باهنر کرمان است، تصریح کرد: در رشته مهندسی نفت نام بنده و سه استاد دیگر از دانشگاه های شریف، دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعت نفت اهواز قرار گرفته بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه نحوه انتخاب 2 درصد بر اساس شاخص های مختلفی است، تصریح کرد: پژوهشگران در 22 رشته موضوعی و 176 حوزه تخصصی تقسیم می شوند و بر اساس شاخص کامپوزیت C امتیازی به آنها تعلق می گیرد و 2 درصد از محققینی که بالاترین شاخص کامپوزیت C در هر رشته را دریافت می کنند در این فهرست قرار می گیرند.
همتی سراپرده افزود: شاخص کامپوزیت C بر اساس 6 معیار علمی است که نشان دهنده میزان کارهای علمی یک پژوهشگر و همچنین میزانی که این پژوهش های علمی در دنیا مورد توجه و استناد سایر پژوهشگران دنیا قرار گرفته است.
انجام فعالیت های علمی با کیفیت بالا توسط دانشگاه های کشور
وی اظهار کرد: این 6 معیار شامل شاخص هار، شاخص هارش اصلاح شده بر اساس ارجاعات همکاران، تعداد کل ارجاعات به مقالاتی که محقق تک نویسنده بوده، تعداد کل ارجاعات، تعداد کل ارجاعات به مقالاتی که محقق اسم اول آخر و یا تک اسم بوده و تعداد ارجاعات به مقالاتی که محقق اسم اول یا تک اسم بوده، است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه بنده جوانترین عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان بودم که در لیست 2 درصد قرار گرفته ام، عنوان کرد: تمامی مقالات، کتاب ها، کنفرانس هایی که در اسکوپوس ثبت شده اند در این محاسبات لحاظ می شوند.
همتی با بیان اینکه تعداد مقالات، کتاب ها و کنفرانس هایی که از بنده در پایگاه استنادی اسکوپوس ثبت شده 107 مورد است، ابراز کرد: البته در زمان ارزیابی 2 درصد برتر، 75 اثر از بنده ثبت شده بود و مقالاتی که در سال های 2013 تا 2015 به چاپ رسانده بودم بیشترین تاثیر را در انتخاب بنده داشته اند؛ چرا که میزان استنادات به این مقالات بیشتر از بقیه مقالاتم بوده است و کارهایی که در زمینه های کشش بین سطحی نفت، آب، گاز و مدل سازی هوشمند خواص نفت و گاز در این رتبه بندی تاثیر بیشتری داشته اند.
وی با تأکید بر اینکه در دانشگاه های ایران و دانشگاه شهید باهنر کرمان کارهای با کیفیت بالای علمی زیادی انجام می شود، ابراز کرد: متأسفانه به دلیل آشنا نبودن دانشجویان با اصول نگارش علمی و نحوه نوشتن گزارش علمی طبق استانداردهای بین المللی بعضا نمی توانند کارهای خود را در مراجع علمی معتبر دنیا به چاپ برسانند و جایگاه علمی کشور را بهبود دهند.
افزایش هم افزایی با انجام کار گروهی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: ضعف دیگر کارهای تحقیقاتی در دانشگاه کرمان، کار کردن های انفرادی است و کمتر کارهای علمی می بینیم که به صورت مشترک با دانشگاه های دیگر ایران یا با خارج کشور انجام شود؛ این در حالی است که با انجام کارهای گروهی مشترک از تجربه افراد مختلف می توان استفاده کرد و هم افزایی صورت می گیرد.
همتی سراپرده بیان کرد: متأسفانه در زمینه های پژوهشی در کشور کمتر هزینه شده است و بودجه هایی که در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد، حدود 85 درصد آنها برای کارمندان و اساتید باید هزینه شود و بخش جزئی برای پژوهش در نظر گرفته می شود.
وی با اشاره به اینکه تجهیزات دانشگاه به روز نمی شود، ادامه داد: مشکل مهمتری که وجود دارد این است که ارتباط بین صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف است که این مسئله موجب می شود علمی که در دانشگاه تولید می شود در صنعت مورد استفاده قرار نگیرد.
همتی سراپرده با تأکید بر اینکه باید فرهنگ سازی نسبت به مسئله وقف برای دانشگاه در سطح جامعه انجام شود، عنوان کرد: با توجه به اینکه بودجه پژوهشی برای دانشگاه ها بسیار کم است بنابراین اگر درصد کوچکی در این زمینه وقف برای دانشجویان صورت گیرد، کمک کننده امر پژوهش است و این مسئله می تواند تحول ایجاد کند.
لزوم افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه ها/ در آینده تحریم ها را بی اثر خواهیم کرد
عضو هیئت علمی بخش نفت دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: خیران به سمت دانشگاه ها بیایند و هزینه هایی که دارند را در این نهاد علمی وقف کنند؛ چرا که این اقدام در بلند مدت بسیار تأثیر گذار است و می تواند به پیشرفت کشور کمک کند.
وی با بیان اینکه دانشجویان بی انگیزه شده اند چرا که در چند سال گذشته در عرصه اشتغال رشته نفت با مشکل برخورد کرده است و مسئولان باید زمینه لازم را به منظور استخدام فراهم کنند، اظهار کرد: در آینده تحریم ها را بی اثر خواهیم کرد و شرایطی به وجود خواهد آمد که می توانیم نفت خود را به فروش برسانیم.
همتی سراپرده تأکید کرد: باید بودجه پژوهشی دانشگاه ها را افزایش دهند تا امید و آینده روشن تری را برای دانشجویان ایجاد کنند و همچنین باید رابطه بین صنعت و دانشگاه ایجاد شود تا فعالیت های پژوهشی که ما انجام می دهیم بی فایده نباشند و حداقل در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.
عضو هیئت علمی بخش نفت دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به حضور جوانان در عرصه های کلان کشور عنوان کرد: جوانان با انرژی تر، با نشاط تر و با دنیا آشنا تر هستند که می توانند با انگیزه ای که دارند، راهکارهایی را برای حل مشکلات مختلف کشور پیدا کنند.
ایجاد ارتباط صنعت و دانشگاه با ایجاد مجموعه آزمایشگاه ملی
وی با بیان اینکه گاهی اوقات نخبگان را که جذب می کنند، شغل هایی به آنان داده می شود که مطابق با استعدادهای آنان نیست و کمتر از ایده نخبگان استفاده می شود، اظهار کرد: چنانچه بتوانیم مجموعه آزمایشگاه ملی راه اندازی کنیم تا نخبه های دانشگاهی در آنجا جمع شوند؛ می توانیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را شکل دهیم و این ارتباط می تواند به پیشرفت کشور کمک کند.
همتی سراپرده با تأکید بر اینکه مجلس و دولت باید قوانین را به سمتی سوق دهند تا بودجه بیشتری به مسائل پژوهشی دانشگاهی تعلق گیرد تا به دنبال آن ارتباط بین صنعت و دانشگاه برقرار شود، خاطر نشان کرد: آینده در دست کشورهایی است که تکنولوژی دارند و امیدواریم مسئولان به گونه ای عمل کنند تا بتوانیم با سرعت عمل بیشتری از دانشی که داریم استفاده کنیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/186130/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

استفاده از بند سنگی‌ها برای ذخیره سازی آب در بم پشت سراوان

نجات جان دو کودک گرفتار درسیلاب ورودی دادگستری زرند

هشدار شدید باران در 21 استان

آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر

هشدار باران شدید در 21 استان

نجات جان دو کودک در سیلاب ورودی دادگستری زرند

پیش‌بینی بارندگی شدید در رفسنجان

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

بارش شدید باران در روستاهای انار

بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و 837 هکتار است

انهدام باند سارقان مسلح در شهرستان منوجان

صبر ٨٤ روزه مردم کرمان برای رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت

جاعلان مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند

آغاز رصد و پالایش صنایع پرخطر کرمان

مهم‌ترین دلیل توفیق سپاه، بافت مردمی آن است

رفع تصرف 15 هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

باران رگباری ، تگرگ ،صاعقه و تندبادهای لحظه ای در کرمان

انهدام باند سرقت مسلحانه در منوجان

باران تا پایان هفته مهمان کرمانی‌هاست

راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی

مقابله با زمین خواری 20 هکتاری در منطقه کوهپایه کرمان

نازنین بیاتی و نگار فروزنده در یک قاب صمیمی

انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

تلاش برای تخلیه سیلاب از منازل زرند/تخریب شبکه آب شرب ٨ روستا

متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر کرمان 84 روز است

آماده باش دستگاه‌های خدمت رسان در بخش یزدان آباد

رفع تصرف 20 هکتار از اراضی کوهپایه کرمان

باند 17 نفره جعل مدرک تحصیلی در کرمان منهدم شد

رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

رئیس جمهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید