کرمان رصد
استاندارد راهبرد اصلی رویارویی با فناوری های نوین است
شنبه 20 مهر 1398 - 14:47:48
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - همدان- ایرنا- معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد گفت: تطبیق و سازگاری با فناوری های نوین یک اجتناب است که تنها با رعایت و بکارگیری استاندارد میسر می شود.

«ناگزیر به رعایت و بکارگیری استاندارد هستیم» این جمله را دکتر مسلم بیات می گوید و معتقد است حالا دیگر استاندارد یک راهبرد اصلی است نه انتخاب! و در قرن بیست و یکم ناگزیر از انتخاب استانداردها هستیم و باید به عنوان سازو کاری ویژه در تولید و ارایه خدمت به آن بنگریم.
روز جهانی استاندارد فرصتی شد تا درباره تازه های استاندارد با معاون ارزیابی کیفیت این سازمان گفت و گو کنیم.
بیات افزون بر توصیه های دلسوزانه و صادقانه در باب اهمیت و بازتاب های استاندارد در زندگی روزمره، خبرهای خوبی برای نخبه های علمی و شرکت های دانش بنیان و فعالان اقتصادی در عرصه صادرات و واردات دارد.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با لحنی آمیخته با دلواپسی از فناوری های نوین دیجیتال و تحولات در حوزه زیست بوم و فیزیک یاد می کند و تاکید دارد باید با شتاب فناوری های خود را تطبیق داده و سازگار شویم چاره اینکار هم استاندارد است، اگر دست در دستان مهربان استاندارد بگذاریم در دنیای جدید تکنولوژی و انقلاب چهارم صنعتی ایمن و سلامت می مانیم.
** نظارت بر کیفیت یکپارچه شود
وی با ابراز نگرانی از چند پارگی نهادهای ناظر بر کیفیت می گوید: چندگانگی نهادها و سازمان های ناظر بر کیفیت کالا و نبود ارتباط تنگاتنگ آنها با یکدیگر از آفت های استاندارد سازی است البته این به معنای متمرکز کردن همه نظارت ها در یکجا نیست بلکه خواهان استقرار سیستم و مانیتورینگ یکپارچه استاندارد سازی هستیم.
به طور مثال در نظام توزیع و مصرف سازمان دیگری وظیفه کنترل و نظارت را به عهده دارد و تنها در بخش تولید، استاندارد مسئول است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه بخش زیادی از نظارت ها خارج از حیطه استاندارد است اما وظیفه مندانه خود را مسئول دانسته و تا حد امکان نظارت خود را در این بخش ها انجام می دهیم چه در قالب اجرای وظایف قانونی و چه به عنوان یک دستگاه حاکمیتی گزارش ها را تهیه و به سازمان های مرتبط ارسال می کنیم.
وی تاکید می کند: بی تردید پذیرش مسئولیت های جدید افزون بر تامین اعتبار و منابع مالی، نیازمند ایجاد انگیزه در بین کارکنان استاندارد و بهبود وضعیت معیشتی آنهاست هرچند کار عاشقانه و خدمت صادقانه همواره چاشنی انجام وظیفه مجموعه استاندارد بوده و هست اما حمایت مضاعف دولت و مجلس شورای اسلامی در این رابطه ضروری است.
** دیوار محدودیت استاندارد شکسته شود
بیات به شدت خواهان اقتباس دانش و آگاهی استاندارد سازی بین المللی است و می گوید: به سرعت باید با تغییرات دانش فنی، تجهیزات و ملزومات جهانی خود را تطبیق بدهیم؛ دسترسی به دانش تئوریک دیگر کشورها ممکن است اما بهره مندی از تجربه های موفق آنها منوط به سفر و فراگرفتن دانش تجربی این مناطق است.
اما برای اعزام کارشناسان استاندارد به خارج از کشور با دیوار بلند کمیته اعزام به خارج روبرو می شویم معاون ارزیابی کیفیت استاندارد تاکید می کند اگر خواهان بهره مندی فراگیر خدمات استاندارد و حفاظت از ایمنی مردم هستیم باید دیوارهای محدودیت و ممنوعیت را شکسته و راه را برای استاندارد هموار کنیم.
** تولیدات دانش بنیان صاحب پروانه استاندارد شد
معاون سازمان استاندارد پس از بیان دغدغه ها و آرزوهایش برای سامان گرفتن اوضاع استاندارد به تشریح موفقیت های این نهاد می پردازد.
یکی از نوآوری های استاندارد حمایت از کالاهای دانش بنیان است که به گفته بیات در طول عمر سازمان استاندارد این کار بی سابقه بوده است.
وی به حمایت از صاحبان ایده و دانش اشاره می کند و اینکه هیچ نهاد و سازمانی محصول آنها را تایید نمی کند و کمتر سرمایه گذاری هم برای تولید انبوه محصولات دانش بنیان رغبت نشان می دهد از اینرو استاندارد به تدوین شیوه نامه ای به منظور حمایت از اینگونه کالاها کرده و چنانچه این تولیدات از آزمون های استاندارد سربلند بیرون بیایند، گواهی استاندارد انطباق کالا صادر می شود.
این گواهینامه ها از دو نوع kbcoc و kbcop هستند که در سال جاری برای صدور چهل گواهینامه از این دست برنامه ریزی شده است.
بیات توضیح می دهد: اگر استانداری در جهان برای کالای تولید شده در شرکت های دانش بنیان وجود داشته باشد پروانه «kbcoc» برای آن کالا صادر می شود و درصورت دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد و یا اینکه هیچگونه استانداردی برای کالای دانش بنیان یافته نشود پس از تست و آزمون های لازم پروانه استاندارد از نوع «kbcop» صادر می شود.
او امیدوار است شرکتهای دانش بنیان در زیر چتر استاندارد با امنیت و آرامش می توانند به تولید و صادرات محصول خود بپردازند.
** روان سازی صادرات و واردات
برداشتن موانع از راه صادرات و واردات کالا شعاری است که سازمان استاندارد جامه عمل به آن پوشانده و تسهیل و روان سازی صادرات و جایگزینی راهکارهای تشویق و ترغیب به جای مچ گیری و اقدام پلیسی را دستور کار قرار داده است.
به طور مثال در حوزه تاییدیه خودرو (ta) روش های موجود بازنگری شده و شیوه های نوینی در ارزیابی کیفیت خودروهای وارداتی مدون شده که بزودی آنرا منتشر می شود.
استاندارد برای واردکنندگان نیز خبرهای خوشی دارد؛ به گفته معاون ارزیابی کیفیت، این سازمان طرح ریجستری شدن صنعتگران داخلی که نیازمند واردات مواد اولیه هستند، را در دست اجرا دارد.
بیات می گوید: اینکار به تسهیل تجارت جهانی کمک کرده و اقدام خوبی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی محسوب می شود.
ثبت کالاهای صادراتی به نام واحدهای تولیدی اقدام مفید و نوین دیگری از معاونت ارزیابی کیفیت استاندارد است در این طرح واحدهای تولیدی به جای مراجعه مکرر به سازمان ملی استاندارد برای اخذ پروانه صادرات کالا یکبار میزان و یا حجمی از کالای خود را اظهار کرده و پس از بررسی به نام واحد تولیدی ثبت شده و به طور مرتب و به کرات می توانند برای صادرات محصولشان اقدام کنند.
7527/2087

http://www.kerman-online.ir/fa/News/99023/استاندارد-راهبرد-اصلی-رویارویی-با-فناوری-های-نوین-است
بستن   چاپ