کرمان رصد
کرمان در زمینه احداث گلخانه ها از برنامه عقب است
پنجشنبه 18 مهر 1398 - 13:25:25
استانداری کرمان
کرمان رصد - استاندار کرمان گفت: این استان در زمینه احداث گلخانه ها با وجود منابع و تسهیلات مالی بانکی از برنامه عقب است لذا باید کشاورزی پرمصرف در آب را به کشاورزی کم مصرف با احداث گلخانه ها تبدیل کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدجواد فدائی روز پنجشنبه در نشست مشترک ستاد فرماندهی اقتصادی و رفع موانع تولید شهرستان ارزوئیه با تاکید بر اینکه باید از آب به بهترین نحو ممکن استفاده شود تصریح کرد: در صورتی که می توان از آب در بخش های مختلف کشاورزی یا صنعت با درآمد بیشتر بهره برد باید با برنامه ریزی اصولی از آب در همان بخش استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از نخل های جنوب استان کرمان به دلیل کمبود منابع آبی این منطقه خشک شده اند تاکید کرد: اگر می توان در صنعت بهره برداری بیشتری از آب داشت باید آب به جای بخش کشاورزی در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: اگر کشاورزی را به سمت احداث گلخانه های هیدرو پونیک با تسهیلات 9 درصد پیش ببریم می توان از آب استفاده بهینه کرد.
استاندار کرمان گفت: کشاورزان با دریافت تسهیلات کشاورزی می توانند در احداث گلخانه در این استان مشارکت کنند.
وی یادآور شد: دشت صوغان با هفت و نیم مترمکعب بیلان منفی اضافه برداشت آب دارد و این منجر به خشک شدن تدریجی منابع آبی این منطقه می شود.
فدائی همچنین با انتقاد از طولانی شدن اجرای مصوبات تصریح کرد: معنی ندارد در مورد تصمیمی که دو سال قبل گرفته شده اکنون صحبت و برنامه ریزی شود.
وی گفت: توسعه نیافتگی ها به دلیل تاخیر در اجرای طرح هاست و نمی توان تمام مشکلات موجود جامع را از چشم بیگانگان دید.
استاندار کرمان با اشاره به احتمال رانش زمین در روستاهای باغان و موتورپمپ سالاری ها افزود: این 2 روستاها با واگذاری زمین رایگان به منطقه ای دیگر نقل مکان می کنند.
وی گفت: در زمینه خارج شدن بخشی از روستاهایی که با توجه به شرایط موجود، لازم است بخشی از آنها از محدوده مناطق حفاظت شده خارج شود، اقدام شود.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان افزود: برای توسعه شهرستان و مشکل تولید و اشتغال لازمه آن سرمایه گذاری است و این در برنامه های دولت نیز وجود دارد لذا باید متقاضی سرمایه گذاری وجود داشته باشد.
فدائی تاکید کرد: تصمیمات باید با جدیت دنبال شود تا تاثیر خوبی در رونق تولید و توسعه شهرستان ارزوئیه داشته باشد.
*** 72 درصد جمعیت ارزوئیه در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری شانزدهمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان در شهرستان ارزوئیه افزود: نرخ رشد جمعیت ارزوئیه منفی و این شهرستان مهاجر فرصت است و این روند در هفت تا هشت سال گذشته در ارزوئیه حاکم بوده است.
جعفر رودری افزود: بخش غالب جمعیت ارزوئیه روستایی است و بیش از 82 درصد جمعیت این شهرستان در روستاها زندگی می کنند که می طلبد برنامه های توسعه روستایی در این شهرستان به شکل ویژه پیگیری شود.
رودری تاکید کرد: پایه اقتصاد شهرستان ارزوئیه بر کشاورزی استوار است به طوری که طی هشت سال گذشته 75 درصد ایجاد شغل در این بخش بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان اظهار داشت: هزار و 600 نفر بیکار در سال 90 در شهرستان ارزوئیه وجود داشته و پیش بینی می شود سالانه 160 نفر وارد کار شوند در حالی که هدف گذاری انجام شده برای رفع معضل بیکاری این شهرستان سالانه 400 تا 500 فرصت شغلی است.
وی تصریح کرد: 15 پروژه در شهرستان ارزوئیه به تصویب رسیده که 166 میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری این تعداد طرح سرمایه گذاری است و تاکنون چهار میلیارد و 700 میلیون تومان سرمایه گذاری انجام شده که حدود 293 نفر از قبل اجرای این طرح ها در ارزوئیه مشغول به کار می شوند.
رودری بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی انجام شده که 400 فرصت شغلی باید در ارزوئیه ایجاد شود اکنون خلا تعریف فرصت های شغلی را در این شهرستان داریم و باید 110 تا 120 نفر به کار گرفته شوند تا این بخش کامل شود.
وی با بیان اینکه پنج پروژه تاثیرگذار نیز در شهرستان ارزوئیه تعریف شده که در مجموع سرمایه گذاری 190 میلیارد تومان با ایجاد 400 شغل است افزود: در حوزه اشتغال خرد خانگی نیز ظرفیت خوبی در شهرستان ارزوئیه وجود دارد اما متناسب با تعددادی که معرفی شده جا دارد بیشتر در این زمینه کار شود.
براساس این گزارش، در این جلسه برخی مشکلات شهرستان ارزوئیه مانند تامین اینترنت برخی روستاها و مناطق، جابه جایی 2 روستای سیل زده، تامین گاز شهرستان ارزوئیه تا پایان سال جاری و گازرسانی به برخی مناطق و صنایع، خارج شدن بخشی از روستای دهسرد از محدوده منطقه حفاظت شده، مشکلات مطرح در زمینه استعلام های محیط زیست، اخذ تسهیلات کشاورزی، اختصاص آب به کارخانه های کرومیت که چاه آب کشاورزی دارند و یا به صورت شراکت با کشاورزان چاه دارند می توانند تا 2 و نیم لیتر بر ثانیه برای مصارف صنعتی موافقت شود؛ مطرح و در زمینه رفع این موانع بحث و گفت و گو و راهکار ارائه شد.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/98942/کرمان-در-زمینه-احداث-گلخانه-ها-از-برنامه-عقب-است
بستن   چاپ