کرمان رصد
یک مدیر دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد
زنگ خطر رشد منفی جمعیت کشور/کاهش موالید در استان تهران
سه شنبه 26 شهريور 1398 - 22:40:17
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - تهران - ایرنا - مدیر گروه سلامت جمعیت ، خانواده و مدرسه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هم اکنون نرخ باروری عمومی در کشور 1.8 کودک به ازای هر زن است که این میزان کم بوده و اگر این روند ادامه یابد زنگ خطری برای رشد منفی جمعیت کشور خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، فرانک رحیمی روز یکشنبه در همایش ترویج ازدواج سالم، مناسب و تحکیم خانواده در سالن همایش های رازی افزود: شکستگی نمودار کاهش جمعیت ایران نسبت به سایر کشورهای آسیایی قابل ملاحظه است.
وی خاطرنشان کرد: سن ازدواج و میزان طلاق بر تحولات باروری و موالید تاثیر داشته است. میزان تجرد قطعی ، افزایش میزان ناباروری ، افزایش سقط جنین و فاصله طولانی فرزندآوری از دیگر عوامل موثر بر تغییر و تحول باروری و موالید در کشور به شمار می رود.
مدیر گروه سلامت جمعیت ، خانواده و مدرسه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اگر سن ازدواج کاهش یابد روی میزان باروری تاثیر خواهد داشت؛ اگر میزان مجردی در کشور کاهش یابد میزان باروری به 2.6 فرزند به ازای هر زن می رسد. این مساله نشان می دهد که چقدر باید روی فرهنگ ازدواج اسان و سالم کار کنیم.
رحیمی افزود: همچنین سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم که اگر درمان شوند روی نرخ باروری تاثیر خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: اکنون وزارت بهداشت روی سقط ، ناباروری و مشاوره فرزندآوری تمرکز دارد و آموزش های هنگام ازدواج را نیز برنامه ریزی کرده است.
**کاهش نرخ موالید در استان تهران
مدیر گروه سلامت جمعیت ، خانواده و مدرسه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نرخ ولادت در تهران کم و سن ازدواج در این استان در حال افزایش است و بالاترین میزان سن ازدواج زنان و مردان هنگام ازدواج در استان تهران است.
رحیمی افزود: متاسفانه نرخ باروری در استان تهران 1.4 است و کاهش رشد جمعیتی در تمام مناطق شهری و روستایی و طبقات اجتماعی به ویژه تحصیلکرده ها مشاهده می شود.
قومیت های مختلف نرخ باروری متعددی در کشور دارند و نرخ باروری قوم های کرد، ترک و عرب بیش از فارس است.
وی خاطرنشان کرد: میزان ازدواج ها در استان تهران از بسیاری از استان های کشور کمتر است که نیاز به برنامه ریزی دارد. روند ازدواج در کشور سیر نزولی دارد.
وی ادامه داد: بیشترین طلاق های ثبت شده نیز در پنج سال اول زندگی اتفاق می افتد که به خاطر کم بودن مهارت های زندگی است.
وی یادآور شد: بیشترین سنی که در آن باروری اتفاق می افتد، 20 تا 39 سال است ؛ فاصله بین تولد فرزند از موقع ازدواج تا تصمیم برای فرزندآوری ، سه و نیم سال و فاصله بین فرزندآوری نیز پنج و نیم سال است.
اجتمام**9185**1569**خبرنگار: سادات حسینی خواه **انتشار: علی حبیبی

http://www.kerman-online.ir/fa/News/97638/زنگ-خطر-رشد-منفی-جمعیت-کشور-کاهش-موالید-در-استان-تهران
بستن   چاپ