کرمان رصد
تولید پسته با اجرای آبیاری‌نوین افزایش می‌یابد
دوشنبه 25 شهریور 1398 - 10:01:38 AM
ایرنا
کرمان رصد- حسین رضایی در نشست با خبرنگاران افزود:  در استان کرمان و رفسنجان پیش بینی شده بود که امسال به ترتیب 126 هزار تن و 28 هزار تن محصول برداشت شود اما به خاطر گرما در تیر و مرداد وضعیت پوکی بالا رفت و در رفسنجان 30 درصد محصول پسته رفسنجان امسال پوک شده که در نتیجه  24 هزار تن از باغات پسته رفسنجان محصول برداشت خواهیم کرد.

رضایی تصریح کرد: رفسنجان سال گذشته بدترین سال را داشت اما امسال 4 برابر سال گذشته تولید محصول پسته در رفسنجان را داریم، از باغات این شهرستان امسال هشت تا 10 درصد محصول به صورت مغز سبز در تیرماه برداشت شد.

وی خاطرنشان کرد: امسال 10 درصد پسته به مصرف داخلی می رسد و در مجموع هرساله 20 هزار تن پسته تر خوری و تازه خوری در کشور داریم.

رضایی با اشاره به اینکه سال گذشته صادرکنندگان با مشکلات ارزی و تحریم های آمریکا مواجه بودند و رغبتی برای صادرات نداشتند تصریح کرد : ولی با این وجود سال گذشته از 87 هزار تنی که محصول پسته در کشور تولید شد 43 هزار تن پسته از کشور خارج و به کشورهای خارجی صادر شد.

رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان تصریح کرد: قبلاً بازار اصلی ما اروپا بود که در سال های قبل هر ساله 90 درصد پسته ایران را هر سال در آنجا عرضه می کردیم اما متأسفانه این بازار در حال حاضر سالی 8 الی 9 هزار تن را از ایران دارند.

وی عمده بازار پسته ایران را چین عنوان کرد و گفت: بازارهای جدیدی نیز از جمله کشورهای عربی، اروپا، آمریکای جنوبی و آفریقا هم به بازار پسته ایران اضافه شده است.

رضایی آبیاری‌ نوین را یکی از روش های افزایش راندمان تولید پسته دانست و بیان کرد: در رفسنجان 200 هکتار زیرپوشش آبیاری زیرسطحی و 11 هزار و 800 هکتار هم به آبیاری قطره ای مجهز شده است و در این راستا تسهیلات بلاعوض دولتی هم به متقاضیان واگذار می شود.

به گفته این مسئول در حال حاضر به هر هکتار باغ برای تجهیز آبیاری زیرسطحی 13 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض ارائه می شود.

رضایی افزود: همچنین تغذیه سالم و مبارزه با آفات  از دیگر روش های افزایش محصول به شمار می رود.

وی ادامه داد: در بحث صادرات پسته هم تقریبا صادرکننده ای نداریم که گرفتار نوسانات ناشی از تغییرات ارزی نشده باشد برخی کل سرمایه زندگی خود را ممکن است در یک بار  صادرات از دست بدهند لذا قابل پیش بینی نیست که تکلیف ارز چه می شود و همه دچار تردید شده اند و به دلیل نوسانات ارزی ریسک نمی کنند.

وی خاطرنشان کرد: دولت باید تسهیلات بانکی با سود پایین را برای ایجاد نقدینگی صادرات پسته به متقاضیان تزریق کند  که امسال صادرکنندگان نزدیک 2 میلیارد دلار نقدینگی نیاز دارند تا صادرات پسته را انجام دهند این نگرانی است که صادرکننده با سود کم و با ریسک بالا در حال صادرات پسته باشد و باید تدابیری در این مورد انجام شود.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/97547/تولید-پسته-با-اجرای-آبیاری‌نوین-افزایش-می‌یابد
بستن   چاپ