کرمان رصد
32 طرح عمرانی و کشاورزی در رفسنجان به بهره برداری رسید
يکشنبه 24 شهريور 1398 - 08:25:59
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان- ایرنا- در نهمین روز از دهه مبارک فجر با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان و جمعی از مسئولان شهرستانی 30 طرح عمرانی و 2 طرح کشاورزی در روستاهای بخش مرکزی رفسنجان مورد بهره برداری قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، اولین پروژه مورد بهره برداری شده در روز یکشنبه کارخانه تولید شن و ماسه در رفسنجان بود که نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در این آیین با بیان اینکه حرکت خوبی در بحث آسفالت و طرح های هادی در روستاهای رفسنجان انجام شده است افزود: کارخانه تولید شن و ماسه در رفسنجان اولین کارخانه در کشور است.
احمد انارکی محمدی افزود: امسال 500 هزار متر مربع قیر برای معابر و آسفالت روستایی جذب شده و در ادامه نیز قرار است 300 هزار متر مربع دیگر قیر جذب و در روستاها استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه سرانه رفسنجان در برخی موضوعات مانند آب آشامیدنی روستایی و بهداشت نسبت به کشور کم است خاطرنشان کرد: سرانه آب روستایی در کشور میانگین 75 درصد است در حالی که این سرانه در رفسنجان 66 درصد است.
انارکی محمدی به وجود 160 روستا در رفسنجان هم اشاره و تصریح کرد: 20 روستای بالای 20 خانوار در رفسنجان فاقد آب آشامیدنی است و آب سالم ندارند که اگر بخواهد در اولویت جذب منابع مالی استانی قرار گیرند 20 سال طول می کشد تا بحث آب روستایی مردم به جای مطلوب برسد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان هم در این آیین ضمن گرامیداشت پیروزی چهلمین سال انقلاب اسلامی اظهار کرد: علیرغم اینکه دشمنان تبلیغ کرده اند که ایران اسلامی نمی تواند به عمر چهل سالگی برسد اما ملت ایران جشن چهل سالگی پیروزی را با افتخار برگزار می کند.
محمدعلی دهقان بیان کرد: باتوجه به مشکلات اقتصادی در کشور رفسنجان‌ دغدغه اشتغال را دارد که باید باتوجه به زیرساخت ها و ظرفیت های موجود به این مورد با همفکری مردم و مسئولان رسیدگی شود تا آمار بیکاری کاهش یابد؛ باید بر نقاط قوت تکیه کرد و در راستای کاهش نقاط ضعف تلاش کرد و به برکت انقلاب نقاط قوت در کشور و در رفسنجان کم نداریم.
وی خاطرنشان کرد: رفسنجان به برکت شورای اسلامی شهر جدید و شهردار پرتلاش مسیر توسعه را طی می کند و در حال حاضر نیز این شهر با توجه به توسعه های اخیر ضرب المثل‌‌ شهرستان های استان شده است.
بخشدار مرکزی رفسنجان هم دراین آیین گفت: 30 طرح عمرانی روستایی شامل کارخانه تولید شن و ماسه، آسفالت و زیرسازی، 2 بوستان روستایی، 2 طرح ورزشی و ساماندهی گلزار شهدا با اعتبار بالغ بر 140 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
مصطفی بخشی با اشاره به اینکه کارخانه دانه بندی شن و ماسه به مدت 7 ماه طول کشید تا تکمیل شده است بیان کرد: قبل از آن مصالح برای آسفالت روستاها از سایر شهرها تأمین می شد که با راه اندازی این کارخانه با کیفیت ترین آسفالت تولید می شود و این نشان از همراهی و هم افزایی همه دستگاه ها است.
وی افزود: طرح های دیگر روستایی از جمله بیش از 16 طرح آسفالت و زیرسازی در قالب 190 هزار متر مربع زیرسازی و آسفالت در برخی روستاها ازجمله رضاآباد، ناصریه، کبوترخان، داوران ، کوثر ریز، عباس آبادحاجی، کورگه، هرمز آباد ، 2 بوستان روستایی، ساماندهی گلزار شهدا و 2 مجموعه ورزشی و دیگر طرح ها است.
* 2 طرح کشاورزی در رفسنجان افتتاح شد
به مناسبت ایام دهه مبارک فجر دو طرح کشاورزی در زمینه آبیاری تحت فشار در رفسنجان به بهره برداری رسید.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در آیین بهره برداری از 2 طرح آبیاری تحت فشار اظهار کرد: دو طرح آبیاری تحت فشار با اعتبار بالغ بر 37 میلیارد ریال در باغات این شهرستان اجرا شده که امروز به بهره برداری رسیدند.
حسین رضایی بیان کرد: یکی از این طرح ها پنجمین طرح برای خرده مالکین است که امسال در باغات این شهرستان برای 53 نفر از کشاورزان و پسته کاران خرده مالک اجرا شده و برای اجرای این طرح در همتا آباد آگاه 2 میلیارد و 110 میلیون تومان هزینه شده که 700 میلیون تومان از آن به صورت تسهیلات بلاعوض دولتی به کشاورزان واگذار شده و 340 میلیون تومان هم توسط خرده مالکان تأمین شده تا این طرح در 110 هکتار از باغات پسته رفسنجان به اجرا درآمده است.
وی با اشاره به اینکه تجمیع باغات خرده مالکان جهت تجهیز این باغات به سیستم آبیاری تحت فشار مزیت هایی را به دنبال دارد افزود: این مزایا شامل استفاده از تسهیلات بلاعوض دولتی که امسال تا سقف 13 میلیون تومان برای هر هکتار افزایش یافته و نیز مدیریت صحیح منابع آبی و افزایش بهره وری است.
رضایی بیان کرد: از ابتدای امسال بیش از 2 هزار هکتار باغ پسته ای در رفسنجان به سیستم های نوین آبیاری تجهیز شده اند و هرچه بتوانیم بیشتر اجرا کنیم در جذب تسهیلات بیشتر موفق خواهیم بود ضمن اینکه هم بهره وری محصول و هم صرفه جویی در منابع آبی را به دنبال دارد.
وی در رابطه با طرح دیگر آبیاری قطره ای که امروز در رفسنجان به بهره برداری رسید اظهار داشت: طرح آبیاری قطره ای در روستای رستم آباد هرندی از توابع رفسنجان به بهره برداری رسید که این طرح در 198 هکتار باغ پسته ای اجرا شده و برای اجرای آن بیش از 26 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی بیان کرد: این اعتبار در قالب بیش از 6 میلیارد ریال آورده شخصی و نزدیک 20 میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض بوده است .
رضایی عنوان کرد: در این طرح 200 هکتار باغ به سیستم قطره ای مجهز شد و استخرهای سرپوشیده که هم تبخیر آب دیرتر صورت می گیرد و هم آب استخر جلبک نمی زند ایجاد شده است.
رفسنجان با جمعیت بیش از 311 هزار نفر در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد.
7433/ 5054

http://www.kerman-online.ir/fa/News/97501/32-طرح-عمرانی-و--کشاورزی-در-رفسنجان-به-بهره-برداری-رسید
بستن   چاپ