کرمان رصد
تاسوعای حسینی در کرمان
سه شنبه 19 شهريور 1398 - 00:16:46
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - نهم محرم همان تاسوعا به نوعی روزی برای اثبات وفا، ایثار و فداکاری و روزی به نام عباس علمدار (ع) است.

به گزارش ایرنا، مردم دیار کریمان در روزی که به نام علمدار دشت کربلا، حضرت ابوالفضل العباس (ع) مزین است، یکپارچه عزادار و سوگوارند.
آیین های عزاداری روز تاسوعا امروز شنبه پس از اقامه نماز صبح و قرائت زیارت عاشورا در مساجد، تکایا، حسینیه ها در سراسر استان کرمان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
بیرق ها و پرچم‌های سیاه بر گنبد امامزادگان و بلندای مساجد، تکایا، حسینیه ها و اماکن و معابر عمومی نصب و چهره شهرها و روستاها یک بار دیگر محرمی و عاشورایی شده است.
دسته‌ها و هیات‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی در خیابان‌ها و مسیرهای مشخص به راه افتاده اند و در سوگ شهادت سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش به نوحه خوانی، سینه زنی و زنجیرزنی می پردازند.
هیات‌های سینه زنی و زنجیرزنی هر سال در چند مکان مشخص و محوری در شهر کرمان از جمله مسجد قائم (عج)، مسجد صاحب الزمان (عج)، مسجد امام خمینی (ره)، صفه عزاخانه و تکیه فاطمیه (س) گردهم می آیند و با حضور پرشور و گسترده مردم در غم جانسوز واقعه عاشورا به عزاداری و سوگواری می پردازند.
خیمه های امام حسین (ع) نیز در نقاط مختلف شهرها برپا شده و آیین های عزاداری و پذیرایی از دلدادگان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در آنها برگزار می شود.
حضور گسترده نوجوانان و جوانان در آیین های ماه محرم بویژه تاسوعا و عاشورای حسینی جلوه ای خاص از عشق و ارادت را به ساحت مقدس امام حسین (ع) و خاندان عصمت و طهارت به نمایش گذاشته است.
برگزاری آیین های تعزیه و شبیه گردانی در عصر تاسوعا و عاشورا، پخت انواع غذاهای نذری و توزیع بین مردم و نیازمندان، برپایی ایستگاه های صلواتی پذیرایی از رهگذران از جمله رسوم ماه محرم در استان کرمان است.
عده ای از مردم کرمان در روز تاسوعای حسینی با دادن نذورات از عزاداران امام حسین (ع) پذیرایی می کنند.
در حین برگزاری آیین تاسوعا حسینی و همچنین عزاداری ها، مردم ولایتمدار برای رفع مشکل گرفتاران، شفای بیماران، عاقبت به خیری مردم، فرج حضرت ولی عصر (عج)، سلامتی رهبر معظم انقلاب اسلامی و برآورده شدن حاجات تمامی مردم و مسلمانان جهان دست به دعا برمی دارند و "آمین یا رب العالمین" می گویند.
نهم محرم روز تاسوعا، بزرگداشت شهادت اسوه ایثار، ادب و دلاوری بزرگ‌مردی است که نام او با وفا، ادب و مردانگی همراه است و با گذشت بیش از هزار و 400 سال، هنوز تاریخ، روشن از کرامت‌های اوست و تاسوعای حسینی تجلیگاه ارادت او به امام حسین(ع) و آغاز نهضت حسینی است.
تاسوعا روز نهم محرم‌الحرام سال 61 هجری قمری بود که شمربن ذی‌الجوشن با نامه ابن زیاد در باب قتل امام حسین (ع) وارد کربلا شد.
شیخ کلینی از جناب صادق (ع) روایت کرده که آن جناب فرمود: تاسوعا روزی بود که جناب حسین (ع) و اصحابش را در کربلا محاصره کردند و سپاه شام بر قتال آن حضرت اجتماع کردند و ابن مرجانه و عمر سعد به دلیل کثرت و بسیاری سپاه خوشحال شدند که برای آن‌ها جمع شده بود و جناب حسین (ع) و اصحابش ضعیف شمردند و یقین کردند که یاوری از برای آن حضرت نخواهد آمد و اهل عراق او را مدد نخواهند نمود. پس فرمود پدرم: فدای آن ضعیف غریب.
در این روز شمر ملعون برای حضرت عباس (ع) و برادرانش امان‌نامه آورد. آن لعین خود را نزدیک خیام با جلالت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) رسانید بانگ برآورد: «أین بنو اختنا» : «پسران خواهر ما کجایند؟» ولی آن بزرگواران جواب ندادند. امام حسین (ع) فرمودند: جواب او را بدهید اگرچه فاسق است.
حضرت عباس (ع) در جواب فرمودند: چه می‌گویی؟ شمر گفت:من از جانب امیر برای شما امان‌نامه آورده‌ام. شما خود را به خاطر حسین (ع) به کشتن ندهید. حضرت عباس (ع) با صدای بلند فرمود: «لعنت خدا بر تو و امیر تو (و برامان تو) باد. ما را امان می‌دهید درحالی‌که پسر رسول خدا را امان نباشد؟»
در عصر تاسوعا امام (ع) برای به تعویق انداختن جنگ یک‌شب دیگر مهلت گرفتند. چون عمر سعد لشکر را آمادۀ جنگ با امام (ع) نمود و معلوم شد که قصد جنگ دارد، حضرت به برادرش عباس (ع) فرمود تا یک‌شب دیگر مهلت بگیرد. آن‌ها ابتدا قبول نکردند، ولی بعد قبول نمودند که شبی را صبر کنند.
در این روز لشکر مجهزی به دستور ابن زیاد از کوفه وارد کربلا شد و شمر نامه ابن زیاد را آورد. در عصر این روز امام حسین (ع) در جمع یاران خطبه‌ای قرائت فرمودند، و اصحاب اعلام وفاداری نمودند.
روز تاسوعا فرصت مناسبی است که مردم برای عزای روز عاشورا خود را آماده کنند و این حماسه را ارج نهند تا بستری برای گستراندن هر چه بیشتر فرهنگ حسینی باشد.
3029/9889

http://www.kerman-online.ir/fa/News/96387/تاسوعای-حسینی-در-کرمان
بستن   چاپ