کرمان رصد
5000 هکتار باغ گردو در کرمان آلوده به کرم خراط است
چهارشنبه 13 شهريور 1398 - 09:01:21
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با بیان اینکه سطح زیر کشت گردو در شمال کرمان بیش از 17 هزار هکتار است گفت: پنج هزار هکتار از این درختان آلوده به آفت کرم خراط است.

ناصر طاهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کرم خراط آفتی خطرناک است که می تواند به 150 گونه از درختان حمله کند و عمده ترین دلایل این حمله کم آبیاری کردن و ضعیف بودن درختان است.
وی خاطرنشان کرد: دهه 70 سطح زیر کشت گردو در استان کرمان حدود شش هزار هکتار بود که امروز به سه برابر افزایش و از طرفی در سال های اخیر میزان نزولات جوی به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به نقش محوری کشاورزان در مقابله با آفت کرم خراط گفت: با استفاده از روش های تلفیقی همچون حرص کردن درختان، از بین بردن لاروها، حذف حشرات مضر، آبیاری و تغذیه مناسب درختان می توان این آفت را کنترل کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به بارش های اخیر در استان اظهار کرد: با توجه به اینکه در تمام مناطق گردو کاری استان بارش باران داشتیم از کشاورزان انتظار داریم که نسبت به آبیاری درختان گردو اقدام کنند.
وی افزود: اگر تغذیه درختان را به درستی انجام دهیم می توانیم بیش از 60 درصد این آفت را کنترل کنیم.
طاهری با بیان اینکه تفاهمنامه هایی برای کنترل کرم خراط با بسیج سازندگی استان منعقد شده است عنوان کرد: بار اصلی کنترل آفت کرم خراط بر دوش کشاورزان است و سازمان جهاد کشاورزی با امکاناتی که در اختیار دارد به کشاورزان کمک خواهد کرد مشروط بر آنکه خود کشاورزان هم در این امر مشارکت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم به درستی از موهبت های الهی استفاده کنیم گامی موثر در جهت کنترل این آفت برداشته ایم.
وی با بیان اینکه اقتصاد مردم شهرستان های رابر و بافت به درختان گردو وابسطه است گفت: از کشاورزان تقاضا داریم نگذارند این میراث گرانبها از بین برود و اگر در این مسیر کوتاهی کنند قطعا در آینده اقتصاد این مناطق تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان افزود: به کشاورزان توصیه می شود در کلاس های آموزشی سازمان جهاد کشاورزی شرکت و از نظر کارشناسان این بخش استفاده کنند.
وی با بیان اینکه هر نسل کرم خراط یک سال و نیم عمر می کند اضافه کرد: مبارزه با آفت کرم خراط باید تداوم داشته باشد و از روش های تلفیقی برای کنترل آن استفاده شود و در نهایت می توانند زیر نظر کارشناسان گیاهپزشکی از آفت کش استفاده کنند.
طاهری با بیان اینکه هم اکنون در فصل آبیاری درختان قرار داریم تاکید کرد: هرچه سریعتر نسبت به آبیاری درختان گردو که در مناطق کوهستانی هستند اقدام شود.
کرم خراط آفتی است که ابتدا به شاخه های درخت گردو وارد و بافت درخت را تخریب می کند و به رشد خود ادامه می دهد تا زمانی که به تنه درخت رسوخ و بافت های اصلی آن را هم تخریب کند.
استان کرمان با 23 شهرستان 2 سازمان جهاد کشاورزی و جنوب کرمان با هفت شهرستان سازمان مستقل دارد.
خبرنگار: کمیل بهشتیان ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7429/3028

http://www.kerman-online.ir/fa/News/96221/5000-هکتار-باغ-گردو-در-کرمان-آلوده-به-کرم-خراط-است
بستن   چاپ