کرمان رصد
نماینده مردم کرمان و راور در خانه ملت عنوان کرد:
زلزله خاموش در کمین کرمان/اجرای طرح ساماندهی و بازآفرینی حاشیه شهرها به صورت پایلوت در کرمان
چهارشنبه 30 مرداد 1398 - 23:26:04
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به 15 سال خشکسال پیاپی و تاثیر آن بر وضعیت منابع آبی استان کرمان اشاره کرد و گفت: متاسفانه سالانه بین 1 تا 1.5 متر سطح آب های زیرزمینی کرمان در حال کاهش پیدا کردن است به طوری که معتقدیم زلزله خاموشی در کرمان در حال رخ دادن است که نیازمند اقدامات اساسی و پایه ای برای حل این مشکل هستیم.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر "محمدرضا پورابراهیمی" با اشاره به جلسه اخیر مجمع نمایندگان و استاندار کرمان با رییس بانک کشاورزی و صندوق توسعه ملی پیرامونی تامین مالی محصولات کشاورزی استان کرمان گفت: استان کرمان از جمله استان هایی است که در کنار وضعیت بخش صنعتی، بخش کشاورزی نیز در اقتصاد این استان اثرگذار است و خوشبختانه پس از سال گذشته که در وضعیت تولید محصولات کشاورزی شرایط خوبی نداشتیم، امسال تولید محصولات بسیار خوب بوده است.
وی به بهبود وضعیت تولید پسته در استان کرمان در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود 220 هزار تن امسال محصول پسته استان کرمان باشد که بخش عمده این محصول به خارج از کشور صادر می شود که در این راستا همچون گذشته بحث تامین اعتبار ارزی و ریالی برای صادر کنندگان محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به توافقات صورت گرفته در نشست با با مدیرعامل بانک کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این نشست مقرر شد 400 میلیارد تومان از منابع باقی مانده استان کرمان در سال 97 با ترکیب 200 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی و 200 میلیارد تومان از منابع داخلی بانک کشاورزی در فاز اول برای موضوع تامین مالی با نرخ متوسط 14.5 درصد برای صادرکننده ها اختصاص پیدا کند.
وی افزود: همچنین با توافق صورت گرفته با رییس صندوق توسعه ملی مقرر شد 1000 میلیارد تومان منابع سال 98 نیز با همان نرخ میانگین 14.5 درصد تسهیلات جدید در اختیار صادرکنندگان و فعالان اقتصادی و بازرگانان جهت امر صادرات محصولات کشاورزی با اولویت پسته در نظر گرفته شود.
پورابراهیمی به راه اندازی بورس محصولات کشاورزی به ویژه در محصولات پسته و زعفران و تاثیر آنها بر خرید و فروش اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود 2 میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان را در سال جاری داشته باشیم که امیدواریم با ارائه این تسهیلات به صادر کنندگان شاهد رونق دورباره بخش کشاورزی در استان کرمان باشیم.
نماینده مردم کرمان و راور در خانه ملت در ادامه از سفر رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به استان کرمان برای تشکیل ستاد عالی پسته کشور خبر داد و افزود: استان کرمان جایگاه و نقش بارزی در تولید و صادرات این محصول استراتژیک در کشور ایفا می کند که در این راستا به دنبال به تعیین تکلیف تسویه حساب صادرات سنوات گذشته این محصول هستیم که امیدواریم در این سفر به نتایج مطلوبی نیز دست پیدا کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگری از سخنان خود به طرح مسکن جوانان اشاره کرد و گفت: متاسفانه با آغاز فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم، شاهد توقف در بحث مسکن برای اقشار کم درآمد جامعه بودیم به طوری که به جرات می تون اعلام کرد که طی 5 سال گذشته هیچ واگذاری زمین و مسکنی به افراد فاقد مسکن در استان کرمان صورت نگرفت و همین امر سبب شد با حجم زیادی تقاضاها برای تهیه مسکن از سوی جوانان و افراد واجد شرایط روبرو شده و شاهد مشکلات عدیده ای لات در حوزه مسکن در استان کرمان و به ویژه شهر کرمان باشیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با تغییر در وزارت راه و شهرسازی، شاهد نگاه جدیدی در این حوزه بوده که امیدواریم شاهد باشیم توقف این واگذاری پایان یابد اظهار کرد: خوشبختانه با توافقات صورت گرفته با وزارت راه و شهرسازی و اعلام آمادگی مجموعه راه و شهرسازی؛ امکان عرضه مجموعه ای از زمین‌ها در شهر کرمان فراهم شده است که می توان مجتمع‌ها و مجموعه های بزرگ را در این قالب طراحی کرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به بحث حاشیه نشینی در کرمان نیز اشاره کرد و گفت: به واسطه شرایطی که شهر کرمان به عنوان یک کلانشهر دارد، در سنواتی شاهد بودیم که حاشیه نشینی زیادی در اطراف شهر کرمان شکل گیرد به طوری که هم اکنون 100 هزار نفر در حاشیه شهر کرمان زندگی می کنند که از وضعیت مسکن، بهداشت و مسائل فرهنگی مناسبی برخوردار نیستند که در نشست مشترکی با وزیر راه و شهرسازی و استاندار کرمان بحث ساماندهی و بازآفرینی حاشیه شهر کرمان به صورت پایلوت در کشور مطرح شد که به زودی عملیات اجرایی این طرح آغاز خواهد شد.
پورابراهیمی با بیان اینکه برنامه زمانبندی ساماندهی وضعیت حاشیه شهر کرمان برای ایجاد واحدهای مسکونی برای افراد ساکن در این مناطق در دستور کار قرار خواهد گرفت، افزود: بخشی از منابع اجرای این طرح از محل اعتبارات طرح بازآفرینی شهری، بخشی به صورت استانی و بخش دیگر از منابع این طرح از تسهیلات توافقی با بانک مسکن با نرخ پایین تامین خواهد شد که معتقدیم با هماهنگی های صورت گرفته در استان کرمان می توانیم یک اقدام انقلابی در راستای کنترل حاشیه نشینی شهر کرمان و ساماندهی سکونتگاه های غیر قابل اعتماد و بحث تامین تقاضای مسکن جامعه را ایجاد کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع مشکل آب استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: دغدغه و مشکل اصلی استان کرمان، بحث آب است که تامین این آب در گذشته برای بخش های کشاورزی و صنعت بود که متاسفانه در سال جاری این مشکل آب در بخش شرب نیز مطرح شده به گونه ای که برای اولین بار شاهد بحث جیره بندی آب در شهر کرمان بودیم.
پورابراهیمی به 15 سال خشکسال پیاپی و تاثیر آن بر وضعیت منابع آبی استان کرمان اشاره کرد و گفت: متاسفانه سالانه بین 1 تا 1.5 متر سطح آب های زیرزمینی کرمان در حال کاهش پیدا کردن است به طوری که معتقدیم زلزله خاموشی در کرمان در حال رخ دادن است که نیازمند اقدامات اساسی و پایه ای برای حل این مشکل هستیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به طرح های در دست اقدام استان برای حل مشکل آب در برنامه های زمان بندی میان مدت و کوتاه مدت اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه های استان برای تامین آب، بحث انتقال آب از سرشاخه های کارون به استان کرمان در قالب طرح خرسان است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اجرای این طرح، بحث نیاز 15 هزار میلیارد تومان منابع برای اجرایی شدن این پروژه است که باید از طریق فاینانس خارجی این تامین منابع صورت گیرد که نیازمند اجرایی شدن هرچه سریعتر مصوبه شورای عالی آب هستیم.
پورابراهیمی به موضوع انتقال آب حوزه به حوزه در استان (انتقال آب از صفارود به کرمان) گریزی زد و گفت: این طرح در حال حاضر با موضوعات اجتماعی، حقوقی و قضایی روبرور شده است اما معتقدیم در اجرا یا عدم اجرای این پروژه براساس نظر کارشناسی باید اقدام کنیم و اگر نظر کارشناسی بر این موضوع باشد که با این انتقال از نقطه به نقطه دیگر چه به صورت درون استانی و چه به صورت برون استانی، جایی مورد تخریب قرار خواهد گرفت، ما به هیچ عنوان راضی به انجام کار نخواهیم شد اما فعلا اجرای این پروژه متوقف شده اما در حال پیگیری این موضوع هستیم.
عضو کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه تنها راه نجات استان کرمان از بی آبی، انتقال آب از دریاست اظهار کرد: براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته با مجتمع های صنعتی در استان های کرمان و یزد، از 2 سال گذشته بحث انتقال آب از خلیج فارس به شهرستان های سیرجان و یزد را مطرح کرد که در ابتدا کار، برخی فکر می کردند این پروژه یک آرزو است، اما خوشبختانه با پیگیری های شبانه روزی صورت گرفته، این پروژه امروز عملیاتی شده است و در نیمه دوم سال جاری فاز اول طرح انتقال آب از خلیج فارس به شهرستان سیرجان با 130 میلیون مترمکعب انتقال آب با حضور رییس جمهور به بهره برداری خواهد رسید.
وی به موضوع تامین مالی این پروژه نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در اجرای این طرح، تامین مالی به صورت فاینانس و با تشکیل یک سندیکای بانکی، 2000 میلیارد تومان صورت گرفت که در نوع خود در کشور بی نظیر بود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اعلام خبر استفاده از مازاد آب انتقالی از خلیج فارس برای تامین آب شرب شهر کرمان، گفت: براساس گزارشات ارائه شده، 30 تا 35 میلیون مترمکعب از آب انتقالی از خلیج فارس به سیرجان، مازاد نیاز واحدهای صنعتی است که با توافق صورت گرفته، قرار شد از این میزان منابع آب مازاد در سال، از مجموعه خط انتقال آب سرچشمه که مربوط به طرح خرسان بوده؛ آب از شهرستان رفسنجان به کرمان انتقال داده شود که خوشبختانه این طرح مورد تایید دادستان، استاندار و وزیر نیز نیز قرار گرفته و موضوع اعلام حمایت نیز مطرح شده است که امیدواریم هرچه سریعتر و با توافق وزیر نیرو با شرکت انتقال آب خلیج فارس، بتوانیم مشکل اب شهر کرمان را از این طریق برای سال آینده برطرف کنیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/92770/زلزله-خاموش-در-کمین-کرمان-اجرای-طرح-ساماندهی-و-بازآفرینی-حاشیه-شهرها-به-صورت-پایلوت-در-کرمان
بستن   چاپ