کرمان رصد
رییس منطقه آسیا سازمان جهانی صنایع دستی:
وفور شهرهای صنایع دستی، بیانگر شکوه میراث فرهنگی ایران است
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 20:33:16
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - اصفهان- رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی صنایع دستی گفت: تعداد زیاد شهرهای جهانی صنایع دستی در ایران، نشان دهنده شکوه صنایع دستی و میراث فرهنگی این کشور است.

«غادا هیجاوی» عصر روز سه شنبه در آیین گشایش یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان در محل اتاق بازرگانی، افزود: اکنون 10 شهر از ایران به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شدند مانند اصفهان، آباده، مشهد، سیرجان، میبد و تبریز.
وی با بیان اینکه طرح انتخاب شهرهای جهانی صنایع دستی از سال 2014 آغاز شد، اظهار داشت: تا سال 2019 حدود 38 شهر از سراسر دنیا در این طرح انتخاب شدند که 30 شهر از آنها از آسیا و اقیانوسیه، 6 شهر از امریکای جنوبی و 2 شهر از اروپا هستند.
هیجاوی ادامه داد: در آینده سه شهر دیگر از ایران، هفت شهر از چین، سه شهر از هند، 2 شهر از تایلند و از هر یک از کشورهای مالزی، عمان، اردن، لبنان و فلسطین یک شهر به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: برخی شهرها که بیش از یک صنایع دستی ثبت کرده‌اند و در آن حرفه‌ای عمل می‌کنند به عنوان شهر تخصصی صنایع دستی انتخاب می‌شوند مانند اصفهان.
هیجاوی با اشاره به توجهی که مردم ایران به ارزش‌های صنایع دستی و اهتمامی که کارآفرینان و سازمان‌های غیر دولتی برای توسعه آن دارند، تصریح کرد: همکاری بین بخش‌های عمومی و خصوصی در این شرایط اهمیت خاصی دارد.
وی با تاکید بر اینکه حضور و حمایت دولت ایران در بخش صنایع دستی به عنوان گنجینه عظیم ملی، قابل توجه است، اضافه کرد: صنایع دستی نقش اساسی در توسعه پایدار و یکپارچگی منطقه دارد و باید برای حفاظت از آن اقدام کرد.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی صنایع دستی با اشاره به نقش صنایع دستی به عنوان ابزار فرهنگی و تأثیرگذار در ایجاد دوستی و صلح بین جوامع، گفت: سازمان میراث فرهنگی ایران با تلاش خستگی ناپذیر خود، صنایع دستی را به عنوان برنامه توسعه ملی در دستور کار خود قرار داده است.
او اضافه کرد: ایران با انتخاب صنایع دستی به عنوان یکی از محورهای توسعه ملی تلاش دارد از طریق آن فرصت‌های متفاوتی ایجاد و به آینده اجتماعی و فرهنگی این کشور کمک کند.
هیجاوی با بیان اینکه این امر از طریق همکاری بین بخش در ایران به نتیجه رسیده است، ادامه داد: برپایی یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان نمونه‌ای از این همکاری است.
وی با اشاره به عضویت اصفهان در شبکه شهرهای جهانی صنایع دستی تاکید کرد: این موضوع مسؤولیت سنگینی بهمراه دارد و این شهر باید به تعهدات خود عمل کند که در ارتباط با سایر اعضای شبکه حاصل می‌شود.
یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با مشارکت فعالان گردشگری و صنایع دستی 16 کشور خارجی، ایران و اصفهان از 28 خرداد به مدت چهار روز برگزار می‌شود.
استان اصفهان با بیش از 22 هزار اثر تاریخی (یک هزار و 850 اثر ملی و هفت اثر ثبت جهانی) و افزون بر 600 خانه تاریخی در کانون توجه علاقه مندان حوزه گردشگری، باستان شناسی، معماری و هنر است.
این استان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران به‌شمار می‌رود و از دیرباز نیز گهواره هنرهای زیبا و صنایع دستی بوده است.
3011/‏6026/‏

http://www.kerman-online.ir/fa/News/86984/وفور-شهرهای-صنایع-دستی،-بیانگر-شکوه-میراث-فرهنگی-ایران-است
بستن   چاپ