کرمان رصد
قیام دانش برای خودکفایی
يکشنبه 26 خرداد 1398 - 16:24:08
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - جیرفت - حمایت از تولید محصولات دانش بنیان حرکتی برای کاهش وابستگی به خارج بوده و باید به این نهضت کارساز توجه جدی شود.

به گزارش ایرنا، بسیاری از فعالان اقتصادی به این نتیجه رسیده‌اند که هزینه در زمینه تولید محصولات دانش بنیان، نوعی سرمایه گذاری است که باعث توسعه و پیشرفت کشور می‌شود از این رو باید به این حرکت، شتاب بیشتری داده شود.
پیش به سوی دانشگاه کارآفرین
رئیس دانشگاه جیرفت گفت: یکی از برنامه‌های مهم سند چشم انداز دانشگاه جیرفت حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین و نسل سوم است چرا که این مهم با سوق دادن پژوهش‌های کاربردی اساتید و دانشجویان به سمت برطرف کردن مشکلات منطقه فراهم می‌شود.
شاپور کوهستانی با بیان این مطلب که امروز لازم است تلاش خود را برای خودباوری و تولید محصولات داخلی دوچندان کنیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب چند سال متوالی است که از شعار اقتصاد مقاومتی و همچنین حمایت از تولید و کالای ایرانی برای نامگذاری سال‌ها استفاده می‌کنند که نشان از توجه معظم له به این مساله مهم دارد، لذا جوانان و دانشجویان باید با ترسیم این چشم انداز در راستای تولید محصولات دانش بنیان حرکت کنند.
وی اظهار داشت: امروز دشمن با تدوین تحریم‌های ظالمانه، جنگ اقتصادی و جنگ رسانه‌ای به دنبال تضعیف روحیه خودباوری جوانان کشور است و باید با نگاه به درون و تکیه بر دانش بومی مانند دوران جنگ تحمیلی پیروز این میدان باشیم.
لزوم حمایت از طرح‌های دانش بنیان
رئیس دانشگاه جیرفت با بیان این مطلب که از همه طرح‌های دانش بنیان حمایت خواهیم کرد، گفت: تلاش هیأت رئیسه دانشگاه در سیاست گذاری و همچنین حمایت از اساتید و دانشجویان در راستای تولید محصولات دانش بنیانی است که برای رفع نیازهای منطقه و کشور تولید شود.
کوهستانی با اشاره به ظرفیت‌های بی شمار جنوب استان کرمان و منطقه، بیان کرد: دانشگاه جیرفت با رصد برخی مشکلات در بخش‌های مختلف، پژوهش‌های خوبی را کلید زده که تعدادی از این پژوهش‌ها امروز به تولید محصول منجر شده است.
ساخت دستگاه پهپاد سم‌پاش توسط دانشجویان
رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت نیز در این رابطه گفت: در راستای رفع برخی مشکلات پیش روی بخش کشاورزی در منطقه جنوب استان کرمان و با توجه به پتانسیل بالای کشاورزی در این ناحیه، گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه موفق به ساخت یک دستگاه پهپاد سم‌پاش جهت استفاده در این بخش شده‌اند.
ایمان گروهی با بیان این مطلب که یکی از نیازهای بخش کشاورزی، تشخیص سریع و به موقع آفات و بیماری‌ها در مزارع است بیان کرد: پهپاد ساخته شده توسط دانشجویان دانشگاه جیرفت قابلیت ارزیابی میزان سلامت گیاهان، سم‌پاشی گیاهان و همچنین نشانه گذاری دام‌ها را داراست.
وی ادامه داد: این پهباد قابلیت‌هایی دارد که می‌توان با نصب سنسورهای تشخیص آفات، ابتدا وضعیت سلامت محصولات کشاورزی و نوع آفات احتمالی را ارزیابی کرد و سپس با استفاده از مخازن تعبیه شده روی پهپاد اقدام به سم‌پاشی نقاط آلوده به آفت کرد.
گروهی از مزیت‌های مهم این پهباد را صرفه‌جویی قابل توجه در میزان سم مصرفی و هدفمند کردن عملیات سم‌پاشی بیان کرد.
ساخت ربات خورشیدی آتشنشان
رئیس دانشکده فنی و مهندسی با بیان این مطلب که دانشجویان گروه مهندسی برق این دانشکده موفق به ساخت ربات خورشیدی آتشنشان قابل کنترل از راه دور هم شده‌اند، گفت: این ربات انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید تامی ن می‌کند.
گروهی از ویژگی‌های مهم این ربات را قابلیت کنترل از راه دور تا برد 2 کیلومتر عنوان کرد و افزود: طراحی بدنه، فیزیک دستگاه و بوردهای الکترونیکی توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه انجام شده است.
وی ادامه داد: طراحی سیستم نوین کنترل انرژی هوشمند توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت به گونه ‌ ای است که در صورت وجود نور خورشید انرژی موتورها توسط نورخورشید تأمین شده و مازاد انرژی خورشیدی صرف شارژ باتری‌ها می‌شود و همچنین در شرایط نبود دسترسی به نور خورشید، از باتری پشتیبان که قبلاً توسط نور خورشید شارژ شده است استفاده می‌شود.
گروهی با بیان اینکه آتش نشان بودن تنها یک نمونه کاربرد این ربات است از دیگر قابلیت‌های این ربات را توانایی حمل آب و پرتاب به طول سه متر بیان کرد که قابل ارتقا نیز خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین این ربات مجهز به دوربین بوده و تا برد 2 کیلومتر تصویر ارسالی آن قابل دریافت است.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت اظهار داشت: با توجه به نیاز نداشتن این ربات به سوخت یا هیچ گونه منبع انرژی خارجی و همچنین قابلیت کنترل از راه دور آن و همچنین مضر بودن تماس با سم‌های مورداستفاده برای انسان، با ارتقا این ربات می‌توان از آن در سم پاشی کشاورزی و همچنین مبارزه با ملخ‌های صحرایی استفاده کرد.
بررسی 10 طرح پژوهشی مشترک
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز از بررسی 10 طرح مشترک پژوهشی دانشگاه جیرفت با این دانشگاه خبر داد و گفت: طرح‌ها به صورت مشترک بین 2 دانشگاه انجام می‌شود.
فاطمه سیدی افزود: طرح‌های پژوهشی انتخاب شده، در کارگروه‌های تخصصی مشترک اعضای هیأت علمی 2 دانشگاه بررسی، رفع ایراد و برای انتشار در مجلات علمی داخلی و خارجی ارائه خواهند شد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر ادامه فعالیت‌های پژوهشی مشترک بین این دانشگاه و دانشگاه جیرفت تاکید کرد و گفت: طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی باید کاربردی و مبتنی بر نیازها و کمبودهای منطقه باشد.
وی افزود: توجه به مقوله پژوهش در دانشگاه‌ها و تداوم این روند می‌تواند نقش بسیار مؤثری در پرورش اساتید مجرب داشته باشد که این امر به رشد و تعالی جامعه کمک خواهد کرد.
سیدی ادامه داد: پژوهش نقش مهمی در رفع مشکلات منطقه دارد لذا از طرح‌های اثرگذار در این زمینه استقبال می‌کنیم.
ساخت محصولات مورد نیاز داخل کشور تحقق شعار اقتصاد مقامتی و همچنین ایجاد رونق در تولید بوده چرا که با تکیه بر توان داخلی، کمبودها را جبران و از خروج سرمایه‌های ملی جلوگیری می‌کنیم امیدواریم این مسیر تا خودکفایی کامل با شتاب بیشتری پیش رود.
گزارش از هادی شفیعی مجاز
7450/7429/‏‬ 5054

http://www.kerman-online.ir/fa/News/86809/قیام-دانش-برای-خودکفایی
بستن   چاپ