کرمان رصد
نماد اقتصاد مقاومتی در یک روستا
گل محمدی اقتصاد بردسیر را متحول کرد /حضور اروپایی‌ها در لاله زار
يکشنبه 19 خرداد 1398 - 11:55:06
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان - این روزها با تلاش روستانشینان لاله زار و افزایش سطح تولید گل محمدی سرمایه گذاران اروپایی برای خرید اسانس گل محمدی صف کشیده اند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: کشاورزی جزئی جدایی ناپذیر از اقتصاد استان کرمان است، با این وجود کشاورزی همیشه هم موجب توسعه استان کرمان نشده و برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی استان کرمان موجب شده این استان در سال‌های اخیر با چالش جدی در زمینه تأمین آب شرب مواجه شود به همین دلیل اصلاح الگوی کشت این روزها در دستور کار مسئولان استان کرمان قرار گرفته است.
اما حدود 50 سال قبل از اینکه مسئولان استان کرمان به این نتیجه برسند که الگوی کشت باید تغییر کند، یک خیر به نام «همایون صنعتی» با مهاجرت به یکی از دور افتاده‌ترین روستاهای استان کرمان به نام لاله زار سنگ بنای را گذاشت که حالا بعد از نیم قرن به بار نشسته است.
رونق اقتصادی در روستای محروم
پرورش گل محمدی در لاله زار این روزها به یکی از پر رونق ترین تجارت‌های استان کرمان است کافی ست این روزها به سمت دهستان‌های گلزار و لاله زار از توابع شهرستان بردسیر بروید، مردمی که تا چند سال قبل به دلیل بیکاری و محرومیت در حال مهاجرت از روستا به شهرهای بزرگ‌تر بودند این روزها برای توسعه گلزارهای خود از یکدیگر سبقت می‌گیرند و سرمایه گذاران برای ایجاد کارگاه‌های گلاب گیری و یا خرید اسانس گل محمدی به روستاهای این منطقه می آیند.

اطراف جاده کرمان به لاله زار، رنگ صورتی به خود گرفته و هزاران زن و مرد در حال برداشت گل محمدی هستند، مردم کرمان نیز این روزها برای تفریح و حضور در دشت‌های سر سبز دامنه کوه‌های هزار به لاله زار می‌روند.
ثبت ملی جشنواره گل محمدی در لاله زار
قرار است سیزدهمین جشنواره گل محمدی نیز 29 تا 31 خرداد ماه سال جاری در لاله زار برگزار می‌شود و از هم اکنون فرمانداری و دستگاه‌های مربوطه در حال رایزنی برای برگزاری جشن برداشت گل محمدی هستند اما آنچه که جشنواره امسال را نسبت به 13 سال گذشته متمایز می‌کند ثبت ملی این جشنواره است و هزاران نفر گردشگر از مناطق مختلف کشور نیز در حال برنامه ریزی برای حضور در این جشنواره ملی هستند.
نکته قابل توجه در خصوص صنعت گل محمدی این است که همایون صنعتی که چند دهه قبل اقدام به راه اندازی یک مرکز نگهداری کودکان یتیم و بدسرپرست در کرمان کرده بود بسیاری از این کودکان را در سنین بالاتر در کارخانه گل محمدی به کار گرفت و حالا این افراد که خود سرپرست صدها خانواده هستند به متخصصان این حرفه تبدیل شده‌اند و هزاران نفر دیگر را به کار گرفته‌اند.

بسیاری از این افراد فامیل صنعتی را بنا به خواسته همایون برخود گذاشته‌اند و زندگی جدیدی را در استان کرمان آغاز کرده‌اند و هر سال از راه صنعت پرورش گل محمدی و صنایع وابسته میلیون‌ها دلار را عاید کشور می‌کند.
فرماندار بردسیر در خصوص این صنعت در گفتگو با مهر می‌گوید: شهرستان بردسیر یکی از مهمترین مراکز کشاورزی و دامداری استان کرمان است و نخستین شهرستان در زمینه پرورش گل محمدی در استان کرمان است و بعد از توسعه کشت این محصول در شهرستان شاهد گسترس پرورش این گل در استان هستیم.
مجید نجف پور ادامه داد: برای نشان دادن قابلیت‌های گردشگری لاله زار اقدام به برگزاری جشنواره گل محمدی می‌کنیم که امسال نیز در روزهای پایانی سال جاری این رویداد برگزار می‌شود.
وی افزود: انتظار داریم ده‌ها هزار نفر در این جشنواره حضور یابند و زیر ساخت‌های لازم برای پذیرایی و مسائل رفاهی آماده می‌شود.
فرماندار بردسیر ادامه داد: هم اکنون سه هزار و 500 هکتار باغ گل در لاله زار وجود دارد و از هر هکتار هر سال 5 تن محصول برداشت می‌شود.
وی ادامه داد: این حجم بزرگ نیروی کار و باغ‌های گل زمینه را برای سرمایه گذاری در خصوص صنایع فرآوری گلاب در شهرستان مهیا کرده است.

نجف پور بیان کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته این جشنواره در سال جاری ثبت ملی خواهد شد و زمینه معرفی بیشتر شهرستان را فراهم خواهد کرد و ما نیز سعی می‌کنیم از این قابلیت استفاده کنیم.
لاله زار بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در کشور را دارد
وی از فعالیت 25 واحد کوچک و بزرگ گلاب گیری در لاله زار خبر داد و گفت: امکان بازدید از این کارخانه‌ها نیز به عنوان یکی از جاذبه‌های شهرستان مهیا شده است.
این جشنواره در دامنه زیبای کوه هزار برگزار می‌شود که با توجه به بارندگی‌های اخیر به صورت متناوب در برخی از مناطق ادامه دارد شاهد وجود مناظر بدیع و زیبا هستیم
وی گفت: این جشنواره در دامنه زیبای کوه هزار برگزار می‌شود که با توجه به بارندگی‌های اخیر به صورت متناوب در برخی از مناطق ادامه دارد شاهد وجود مناظر بدیع و زیبا هستیم.
نجف پور با اشاره به ارتفاع بالای لاله زار گفت: دمای جوش آب در این منطقه 85 درجه است و همین اختلاف ارتفاع موجب شده کیفیت گلاب تولیدی در منطقه بسیار مطلوب باشد.
وی ادامه داد: بارندگی در سال جاری موجب شده میزان تولید گل در شهرستان افزایش چشمگیری یابد و لاله زار به رتبه نخست تولید گل محمدی و رتبه دوم تولید گلاب در کشور تبدیل شده است.
وی با اشاره به حضور کارشناسان شرکت‌های مطرح ادکن سازی اروپا در لاله زار گفت: بیشترین درخواست اسانس گل محمدی از سوی فرانسه، انگلیس و آلمان انجام می‌شود.
فرماندار بردسیر بیان کرد: بخشی از گل نیز به صورت غنچه برداشت می‌شود که بیشتر جنبه صادراتی دارد.
وی گفت: سال گذشته 2.5 میلیون یورو از محل تولید اسانس در بردسیر عاید کشور شده است و در سال جاری این میزان افزایش خواهد یافت.
با وجود پتانسیل‌های مطلوب بردسیر طی 13 سال برگزار جشنواره در این شهرستان اما متأسفانه مسئولان ذی ربط نتوانسته‌اند زیر ساختهای لازم را در شهرستان مهیا کنند.
این روند در حالی است که هر سال بر تعداد گردشگرانی که در فصل بهار از این شهرستان بازدید می‌کنند افزوده می‌شود اما عملاً بردسیر هم اکنون از داشتن هتل محروم است و بیشترین بار اقامت گردشگران روی دوش واحدهای بوم گردی است.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/84331/گل-محمدی-اقتصاد-بردسیر-را-متحول-کرد--حضور-اروپایی‌ها-در-لاله-زار
بستن   چاپ