کرمان رصد
رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
هرگز با آب سرد افطار نکنید
يکشنبه 29 ارديبهشت 1398 - 09:16:42
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان رصد - رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید ادامه داد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تند خوری و در هم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری تر. متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی های سرد و حتی میوه است که این در هم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه داری را از بین می برد و باعث کسالت می شود.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر "محمد ستایش" درباره توصیه های طب سنتی برای روزه داران گفت: توجه به یک سری توصیه ها و نکات زیر می تواند به یک روزه داری سالم کمک کند و افراد بیمار بیماران مزمن که تحت درمان های طبی هستند قبل از اقدام به روزه داری حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی با بیان اینکه مزاج های گرم و تر و نیز سرد و تر از روزه داری بهره بیشتری می برند و مزاج های خشک به خصوص در فصول گرم و یا برخی مشاغل خاص برای تحمل بهتر و پیشگیری از بروز بیماری، نیازمند تدابیر خاص هستند اظهار کرد: در لحظه افطار توصیه می شود ابتدا افراد روزه خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین مثل شربت زعفران، آب جوش و خرما یا کمی شیر با عسل باز کنند تا معده آمادگی لازم برای هضم را پیدا کند و بعد به فاصله کوتاهی وعده افطار را میل کنند.
ستایش با تاکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید ادامه داد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تند خوری و در هم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری تر. متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی های سرد و حتی میوه است که این در هم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه داری را از بین می برد و باعث کسالت می شود.
رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه میوه یا آب میوه را حداقل یک ساعت و نیم بعد از افطار میل کرده تا مزاحمتی برای هضم غذا نباشد افزود: خوردن وعده سحری حتماً توصیه می شود اما غذاهایی مثل سرخ کردنی ها، غذاهای خیلی چرب و خیلی شیرین، فست فودها، نوشابه ها و نوشیدنی های صنعتی، چای پررنگ، قهوه، روغن های جامد، مواد خیلی تند و شور مناسب وعده سحری نیستند و ضمن زیاد کردن تشنگی در روز، ممکن است نشاط روزه دار را هم کم کنند.
وی ادامه داد: برای تحمل بهتر تشنگی علاوه بر رعایت نکات فوق، به تناسب ذائقه و مراعات بیماری زمینه ای می توان از ترکیباتی مثل ماءالشعیر طبی، جلاب (شربت زعفران) طبی، شربت لیمو و نارنج، شربت سکنجبین با کمی تخم خرفه، آب میوه های طبیعی، خیسانده برگ هلو و زردآلو (با رعایت فاصله زمانی از غذا) ، شربت تخم شربتی(بالنگو) استفاده کرد.
ستایش با اشاره به اینکه برای روزه دارانی که از برخی بیماری های رایج گوارشی مثل ضعف هضم، نفخ، ترش کردن معده و ... رنج می برند برای کاستن از این علائم هیچ چیز به اندازه ترک عادات ناپسند و رعایت اصول صحیح خوردن و آشامیدن که به برخی از آن ها اشاره شد مؤثر نیست افزود: در هر حال با مشورت پزشک متخصص طب سنتی می توان از برخی دستورات ساده گیاهی نیز بهره برد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/83733/هرگز-با-آب-سرد-افطار-نکنید
بستن   چاپ