کرمان رصد
کارشناسان :شایعه آلودگی سیب زمینی های جیرفت به نیترات صحت ندارد
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 13:53:44
ایرنا - اقتصادی
کرمان رصد - جیرفت - طی هفته جاری خبری در زمینه آلودگی سیب زمینی های جیرفت به نیترات در فضای مجازی منتشر شد که این مساله موجی از نگرانی در مردم ایجاد کرد و شایعه مذکور با بررسی بیشتر کارشناسان تکذیب شد.
به گزارش ایرنا، تنوع گیاهی و آب و هوایی جنوب کرمان بویژه شهرستان جیرفت ظرفیت زیاد و بسیار چشمگیری برای تولید انواع محصولات کشاورزی در این منطقه فراهم کرده و این ظرفیت طبیعی سبب شده تا منطقه جنوب کرمان به عنوان یکی از قطب های کشاورزی کشور محسوب شود.
منطقه جنوب کرمان در زمینه تولید سیب زمینی و پیاز طرح استمرار یا همان تولید محصولات خارج از فصل در کشور پیشرو بوده و نیاز داخل کشور را تامین می کند و در فصل های دیگر نیز شاهد صادرات این محصولات و انواع دیگر محصولات کشاورزی به کشورهای دیگر هستیم.
چند روزی شاهد هستیم که دشمنان نظام با ترویج این شایعه که سیب زمینی های تولیدی دارای نیترات هستند موجی از بدبینی در مردم ایجاد کرده اند و این مساله سبب نگرانی مردم از مصرف این محصول پرکابرد شده لذا دستگاه های متولی ورود کرده و با رد این شایعه با دلیل و مدرک علمی، سالم بودن محصول تولیدی سیب زمینی را تایید کردند و این مطلب شایعه ای برنامه ریزی شده از سوی دشمن است که نباید به این مساله توجه کرد.
***
آلودگی سیب زمینی های جیرفت به نیترات شایعه است
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: آلودگی سیب زمینی های جیرفت به نیترات شایعه بوده و عده ای از روی غرض ورزی این مطلب را در فضای مجازی منتشر کردند.
فرامرز رستگاری افزود: هیچ مستند علمی برای اثبات این مطلب ارایه نشده است و این مطلب نادرست است.
وی با بیان اینکه بیشترین تغذیه گیاه سیب زمینی در جنوب کرمان با کود حیوانی پوسیده انجام می شود، اظهار داشت: مصرف کودهای شیمیایی در محصولات سبزی و صیفی جنوب کرمان به ویژه سیب زمینی کاملا علمی، به موقع و به اندازه نیاز صورت می گیرد چرا که بیش از 90درصد سطح زیر کشت این محصولات به سیستم آبیاری تحت فشار تیپ مجهز است.
وی ادامه داد: مصرف کودها براساس مراحل فیزیولوژیک رشد و علائم نیاز به صورت کود آبیاری می شود و در این شیوه به لحاظ راندمان بالای جذب و کارآمدی تغذیه امکان مصرف بی رویه میسر نیست چون گیاهسوزی و کاهش عملکرد را به دنبال دارد وعلاوه براین تغذیه تکمیلی گیاه به صورت محلول پاشی با کودهای میکرو، آمینو کلات ها و عناصر ریز مغذی انجام می شود.
***
صادرات محصول سیب زمینی گواهی بر سلامت این محصول است
صادر کننده محصولات کشاورزی گفت: صادرات محصول سیب زمینی به کشورهای هدف گواهی بر سلامت و کیفیت این محصول است.
مستر حمزه جاپی از صادرات مداوم محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی به کشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس خبر داد و افزود: قوانین و مقررات حاکم بر بازارهای صادراتی اجازه ورود محصول بی کیفیت را نمی دهد لذا صادر شدن محصولات کشاورزی جنوب کرمان نشان از کیفیت بالای محصولات این منطقه است.
وی تصریح کرد: سال گذشته 500 تن محصولات کشاورزی این منطقه به کشورهای روسیه و آذربایجان صادر کردیم و هیچگونه گزارش بی کیفیتی از محصولات دریافت نکردیم.
وی اظهار داشت: استقبال بازهای خارجی از محصولات کشاورزی جنوب کرمان نشان از ارگانیک بودن این محصولات تولیدی است.
***
محصولات تولیدی منطقه جنوب کرمان سالم هستند
کارشناس کشاورزی گفت: محصولات تولیدی منطقه جنوب کرمان سالم هستند چرا که خود تولیدکنندگان و مردم این منطقه محصولات تولیدی خود را مصرف می کنند.
فاطمه السادات موسوی به دلایل رد شایعه آلودگی سیب زمینی های جیرفت به نیترات اشاره و تصریح کرد: کشاورزان فعال در تولید سبزی و صیفی جنوب کرمان از پیشروترین کشاورزان کشور هستند و در رعایت مسائل فنی تغذیه و مدیریت عوامل تولید بسیار آگاهانه عمل می کنند ضمن اینکه خود نیز از مصرف کنندگان محصول هستند.
وی افزود: به دلیل سبک بودن بافت خاک اراضی اختصاصی به کشت سبزی و صیفی در جنوب کرمان میزان نفوذ پذیری و آبشویی بالاست و در صورت بالا بودن احتمالی میزان ازت شسته شده و جذب نمی شود.
وی ادامه داد: مصرف کودهای ازته ماکرو رایج در کشور مانند اوره، نیترات آمونیوم و سولفات آمونیوم عمدتا به صورت خاک مصرف، استفاده می شوند و به دلیل مصرف کودهای ماکرو محلول رایج نمی باشد.
مدرس دانشگاه دلایل عمده مسمومیت محصولات به نیترات را کشت گیاه در اراضی با سطح ایستابی بالای آب، اراضی شور و استفاده از پساب فاضلاب ها و منابع آب آلوده به فاضلاب های شهری برشمرد و گفت: جنوب کرمان با کیفیت ترین اراضی و منابع آبی را دارد و همچنین این منطقه فاضلاب و پساب شهری و صنعتی آلوده کننده ندارد.
***
نیترات تهدید بالقوه سلامتی
متخصص تغذیه نیترات را یک تهدید بالقوه سلامتی برشمرد و گفت: نیترات (NO3) یک ماده سمی برای انسان محسوب نمی شود، ولی نیتریت (NO2) حاصل از احیای آن می تواند با آمین ها ترکیب شده و تشکیل نیتروزآمین را بدهد که ماده ای سرطان زا برای بدن محسوب می شود.
میلاد دانشی افزود: نیترات وقتی وارد بدن شود تبدیل به گونه واکنش گر می شود که سرطان را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه سوسیس و کالباس دارای نیترات هستند، اظهار داشت: نیترات استفاده شده در این مواد غذایی در حد مجاز بوده و بدن قابلیت خنثی سازی مقدار کم را دارد.
مدرس دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: مردم از مصرف مواد غذایی دارای نیترات دار تا حد ممکن خودداری کنند.
گزارش از هادی شفیعی
7450/7429/ 5054

http://www.kerman-online.ir/fa/News/83044/کارشناسان--شایعه-آلودگی-سیب-زمینی-های-جیرفت-به-نیترات-صحت-ندارد
بستن   چاپ