کرمان رصد
در ستاد مدیریت بحران استان عنوان شد؛
از وضعیت نگران‌کننده چند شهرستان استان در برابر سیل تا ساخت دانشگاه در مسیل رودخانه!!
سه شنبه 3 ارديبهشت 1398 - 09:21:26
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - استاندار کرمان با تاکید بر اینکه باید توسط فرمانداران، شهرداران و بخشداران عواملی که شهر را در برابر پدیده سیل تهدید می‌کند، را مشخص کرد، گفت: به دستور رییس جمهور باید 72 شهرستان استان کرمان به صورت جداگانه وضعیتشان در زمینه اینکه چند درصد ساختمان‌ها مسکونی، تاریخی و مهم آنها در معرض خطر سیل قرار دارند؛ تعیین شود.
به گزارش ایسنا منطقه کویر ، "محمدجواد فدایی" عصر امروز 21 فروردین‌ماه در ستاد مدیریت بحران استان کرمان گفت: متاسفانه استان سیل زده خوزستان به خودروهای سنگین کمپرسی و لودر نیاز شدید دارد و باید به عنوان استان معین خوزستان، این نیاز آنها را برطرف کنیم.
وی با اشاره به مصوبه جلسه دو هفته قبل در خصوص شناسایی و ارایه برنامه برای ساخت و سازهای صورت گرفته در بستر رودخانه در شهرها و نحوه حفاظت از ساختمان‌ها توسط شهرداران و فرمانداران اظهار کرد: رییس جمهور نیز شب گذشته دستورالعملی مشابه این مصوبه استان را به سایر استانداران کشور ابلاغ کردند و باید ظرف یک هفته آینده گزارشات استان را به تهران ارسال کنیم.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه باید توسط فرمانداران، شهرداران و بخشداران عواملی که شهر را دربرابر پدیده سیل تهدید می‌کنند را مشخص کرده، ادامه داد: به دستور رییس جمهور باید 72 شهر استان کرمان به صورت جداگانه وضعیتشان در زمینه اینکه چند درصد ساختمان‌ها مسکونی، تاریخی و مهم آنها در معرض خطر سیل قرار دارند؛ تعیین شود.
وی با اشاره به بارندگی‌های روزهای اخیر در استان کرمان، تصریح کرد: متاسفانه شاهد بودیم در شهرستان های زرند و راور که تحت تاثیر بارندگی‌ها سه روز گذشته قرار داشتند؛ مشکلاتی بوجود آمده به‌طوری‌که امروز گزارشاتی مبنی بر آسیب رسیدن به قنوات شهرستان زرند را داشتیم.
مسیر جلوی عمارت دریاقلی بیگی؛ دروازه قرآن دیگری نشود!
فدایی به وضعیت مسیل‌هایی که سابقه رودخانه بودن داشته و اکنون در آنها ساخت و ساز صورت گرفته اشاره کرد و افزود: این مسیل‌ها مهمتر از بقیه نقاط هستند که باید در نظر گرفته شود و به آنها توجه ویژه شود. به‌طورمثال؛ جاده‌ای که از جلوی عمارت دریا قلی بیگی عبور می‌کند؛ قبلا مسیل جریان آب بوده است و خطر این موارد خیلی بیشتر از نقاط دیگر در شهرهاست لذا باید اینگونه موارد در اولویت کارها برای اتخاذ تصمیمی جهت تعیین تکلیف کردن آنها قرار گیرد.
وی با درخواست از مدیران استانی تاکید کرد: مطالعاتی که در خصوص رودخانه‌ها و حریم‌های آنها انجام شده هرچه سریعتر به دستگاه های اجرایی ذیربط ارسال گردد تا دیگر معطل استعلامات نشوند.
ده بالا و سرآسیاب، کوهپایه و شهرک بنی هاشم سه نقطه بحرانی شهر کرمان
به گزارش ایسنا؛ "علی نیکویی" معاون خدمات شهرداری کرمان نیز در این جلسه گفت: منطقه ده بالا و سرآسیاب، کوهپایه و شهرک بنی هاشم سه نقطه بحرانی شهر کرمان هستند.
وی ادامه داد: مقرر شد که سیل بندهایی برای قسمت‌های حساس شهر کرمان اجرا شود که در این بین محدود سرآسیاب از نقاط حساس شهر کرمان بوده و بایستی آب احتمالی ورودی به این منطقه را به سمت جاده قدیم مسیر کرمان به ماهان هدایت کنیم.
معاون خدمات شهرداری کرمان در پایان خاطرنشان کرد: فردا پروژه احداث سیل بند منطقه ده بالا با کمک معاونت عمرانی استانداری کرمان و توسط شهرداری آغاز می‌شود.
پل‌های ارتباطی در کوهبنان از استحکام لازم برخوردار نیستند
همچنین شهردار کوهبنان نیز در این جلسه عنوان کرد: پل‌های ارتباطی در کوهبنان از استحکام لازم برخوردار نیستند و مقرر بود برای بازسازی و مقاوم سازی این پل‌ها اعتباراتی از سوی سازمان مدیریت بحران کشور تخصیص داده شد که تا کنون محقق نشده است و حال واقعا جای سوال است که در این زمان کوتاه چه کار می توانیم برای جلوگیری از تخریب و تبعات پس از آن کنیم؟.
به گزارش ایسنا، "علی زهرودی" فرماندار انار نیز در این جلسه با بیان این مطلب که در شهرستان انار 4 رودخانه مهم وجود دارد، اظهار کرد: در شهر مساله‌ای مطرح است که 60 سال پیش سیل عظیمی آمده و این مهم باعث نگرانی مردم شده است.
دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی واحد انار در مسیل رودخانه ساخته شده اند!!
فرماندار انار گفت: در بستر رودخانه‌های شهرستان انار ساخت و سازهای انجام شده به‌طوری که دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی واحد انار در مسیل رودخانه ساخته شده است!!
"ابراهیم علیزاده" مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان نیز درباره احتمال وقوع سیل در استان و با ابراز نگرانی از وضعیت برخی شهرستان های استان عنوان کرد: حریم و بستر تقریبی 7 هزار و 500 کیلومتر رودخانه توسط شرکت آب منطقه‌ای مشخص شده و به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان برای عدم واگذاری ارایه شده است.
در صورت طغیان رودخانه شور؛ جیرفت را آب خواهد برد
به گزارش ایسنا، "ابوذر عطاپور" فرماندار شهرستان جیرفت نیز در این جلسه با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از رودخانه‌های اطراف شهرستان جیرفت، گفت: تعدادی ماشین آلات سنگین در بستر این رودخانه ها جهت ایجاد خاکریز و سیل بندهای خاکی مشغول به کار هستند اما این دستگاه‌ها کافی نیستند و نیازمند توجه و همکاری بیشتری در این راستا هستیم.
وی با تاکید برآنکه توان ما در شهر جیرفت کم است و نیاز به دستگاه‌های بیشتری داریم، اظهار کرد: در برخی نقاط مثل رودخانه شور نمی‌توانیم ظرف دو یا سه روز مشکل طغیان و بالا آمدن آب این رودخانه را برطرف کنیم زیرا سطح این رودخانه بالاتر از سطح شهر جیرفت است.
فرماندار جیرفت عنوان کرد: درصورت بارندگی و بوجود آمدن روان آب‌ها رودخانه شور طغیان خواهد کرد و شهر جیرفت را آب خواهد برد و معتقدیم و هشدارهای لازم را می دهیم که در شهرستان جیرفت واقعا مشکل داریم.
وی به شهرستان رودبار اشاره کرد و افزود: در شهرستان رودبار از دستگاه‌های بخش خصوصی می‌توان استفاده کرد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/82725/از-وضعیت-نگران‌کننده-چند-شهرستان-استان-در-برابر-سیل-تا-ساخت-دانشگاه-در-مسیل-رودخانه!!
بستن   چاپ