کرمان رصد
در سفر صالحی به کرمان:
دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استاد هنرهای تجسمی کرمان
پنجشنبه 25 بهمن 1397 - 11:13:50
ایسنا - فرهنگی و هنری
کرمان رصد - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه با استقبال رسمی دکتر فدائی استاندار، دکتربصیری سرپرست معاونت سیاسی استانداری و جمعی از مدیران استان وارد فرودگاه کرمان شد و در اولین برنامه خود با استاد هژبر ابراهیمی در منزل ایشان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، عباس صالحی در این دیدار ضمن گفتگو با استاد هژبر ابراهیمی، از مجموعه بی نظیر 1100 اثر ایشان که در خانه مسکونی وی نگه داری می شوند؛ بازدید کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تمجید از آثار این استاد مجسمه ساز کرمانی تصریح کرد: آثار ایشان بخشی از تاریخ هنر استان و کشور است و برای حفاظت از این آثار باید کوشش کنیم.
وی با اشاره به پیگیری های دکتر فدائی استاندار کرمان برای ساخت 7 خانه موزه در کرمان گفت: یکی از بندهای تفاهم نامه ای که قرار است با استانداری کرمان در طی این سفر برای ارتقای فعالیت های هنری و فرهنگی استان طی سه سال آینده امضاء شود؛ همین بحث خانه موزه ها است و امیدواریم ساخت این خانه موزه ها به ساماندهی و حفاظت از تاریخ هنری استان کمک کند.
به گزارش ایسنا هژبر ابراهیمی یکی از مجسمه‌سازان برآمده از مکتب کرمان است. او از شاگردان مستقیم صنعتی است و برای موفقیت در حرفه خود عاشقانه کار کرده و رنج بسیار نیز برده است.
هژبر ابراهیمی در سال 1305 در کرمان متولد شده است و خانواده او از خوش نامان کرمان هستند. او به واسطه شغل پدرش سال‌ها در یزد زندگی کرده است. در دوران کودکی پدرش او را در یک سنگ‌تراشی گذاشت و استاد او قرار بود که با یک سنگ سفید برای یکی از بزرگان شهر یک هاون بسازد که هژبر ابراهیمی در غیاب استاد از این سنگ مجسمه یک آدم را تراشید. در آن زمان او 10 سال داشت و استادش با دیدن این صحنه به خشم آمد و با تیشه و هر چیزی که به دست اش رسید قصد جان او را کرد و سپس او را از کارگاه بیرون کرد.
پس از آن هژبر پای پیاده راه افتاد به شهر آمد و در آنجا در مقابل یک مغازه مسگری میخکوب شد. یک نقاش داخل مسگری مشغول کشیدن یک اثر نقاشی بود. بوم و نقاشی چنان او را به وجد آورد که در همان حالت میخکوب شد و نقاش وقتی علت حال زار او را پرسید به او گفت همین جا بمان و با دوچرخه به محل کار استاد سنگ‌تراش رفت و او را در حالی که گوشش در دستش بود به مغازه‌اش آورد و او را وادار کرد که از هژیر ابراهیمی عذرخواهی کند و سپس او را برای آموزش نقاشی پیش علی اکبر خان صنعتی برد. کسی که به این شکل از هژبر ابراهیمی حمایت کرد و زندگی او را دگرگون ساخت سید مهدی چیتی بود. او در واقع زندگی هژبر ابراهیمی را با علی اکبر صنعتی پیوند زد. دوستی و رابطه هژبر ابراهیمی و صنعتی با هم تداوم داشت و او در ساخت پروژه‌های متعددی با او همکاری داشت و از جمله همکاری او می‌توان در ساخت مجسمه‌های میدان توپخانه، موزه رجل سیاسی، موزه هلال احمر و موزه راه آهن اشاره کرد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/77201/دیدار-وزیر-فرهنگ-و-ارشاد-اسلامی-با-استاد-هنرهای-تجسمی-کرمان
بستن   چاپ