کرمان رصد
خشکسالی 20هزار میلیارد تومان به کشاورزی کشور خسارت زد
سه شنبه 25 دی 1397 - 1:18:00 PM
ایرنا
کرمان رصد- احمد انارکی محمدی  در نشست شورای اداری رفسنجان با موضوع پدافند غیرعامل در بحث کشاورزی افزود : یکهزار میلیارد تومان از این میزان مربوط به محصولات کشاورزی استان کرمان است که کشاورزان 750 میلیارد تومان از این مبلغ را از بانک کشاورزی و 300 میلیارد تومان هم از سایر بانکها وام و تسهیلات گرفته بودند و باید پرداخت کنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت باید به امهال وامهای کشاورزان سرعت ببخشد گفت : 24 هزار نفر در رفسنجان وام های کشاورزی گرفته اند که توانایی پرداخت سررسید های خود را ندارند.
انارکی محمدی افزود: امسال اگر به باغات پسته و تعمیرات آنها رسیدگی نشود به محصول سال آینده هم خسارت وارد می شود.
وی ادامه داد: 150 سم فروشی غیر مجاز با این حجم گسترده در استان کرمان تعطیل شدند لذا باید به بحث سموم نگاه ویژه شود تا کشاورزان خسارت نبینند و محصولات غذایی با کیفیت به مردم عرضه شود.
انارکی محمدی تصریح کرد: طی سالهای اخیر سموم چینی و هندی وارد کشور شد که سنجاقک و مگس هایی که در باغات پارازیت خوب بودند و خوردن آفت ها را برعهده داشتند نیز از بین رفتند.
وی در بحث بیمه پایه کشاورزان هم گفت : باید با نظر مرکز تحقیقات پسته، سازمان هواشناسی و جهاد کشاورزی شاخص وارد شدن خسارت 70 درصدی به کشاورزی پسته مورد قبول واقع شود تا بیمه پایه فعال گردد.
این نماینده مجلس همچنین به اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به گل گهرسیرجان ، مس سرچشمه رفسنجان و چادرملوی یزد اشاره کرد و افزود: آب این طرح تا تیرماه سال آینده به سیرجان می رسد آب شیرین کن های طرح یاد شده 60 درصد کارشان انجام شده و در فاصله ابتدای بندرعباس به سمت بندرگچین محل استقرار لوله کشی هاست.
وی افزود: با اجرای این طرح ضمن کمک به کشت های جایگزین در کشاورزی مشکل آب صنعت هم حل خواهد شد.
معاون اقتصادی توسعه منابع استانداری کرمان هم در این نشست گفت: در زمینه کمک به کشاورزان آزمایشگاه سم شناسی توسط دانشگاه ولیعصر رفسنجان ایجاد شده و در حال تجهیز آن است.
محمدعلی دهقان افزود : این اطمینان را به کشاورزان می دهیم که سموم با کیفیت را که مورد تایید این آزمایشگاه است تهیه و در باغات منتشر کنند و نگراتن نباشند.
دهقان بیان کرد: دانشگاه ولیعصر رفسنجان به عنوان دبیر اتحادیه دانشگاههای جنوب شرق کشور انتخاب شده و توانسته فعالیت های وسیع را داشته باشد.
وی با اشاره به تولید اسید سولفوریک از دود و آلاینده مس جهت استفاده در باغات پسته اظهار داشت: تیم محققی از این دانشگاه در حال فعالیت است تا به کشاورزان بگوییم که این اسید به چه مقدار و چگونه در باغات استفاده نمایند زیرا استفاده زیاد از اسید می تواند ملکول خاک را به هم بریزد.
وی گفت: در این زمینه گوگرد حاصل از کوره های مجتمع مس تبدیل به اسیدسولفوریک می شود که مقدار زیادی از این محصول در رفسنجان تولید می شود و کشاورزان می توانند از این اسید در باغات پسته استفاده کنند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان کرمان هم در این نشست گفت: وظیفه پدافند غیر عامل کاهش آسیب پذیری در برابر تهدیدات امنیتی دشمن است.
پیمان سلاجقه افزود : تهدیدات امنیتی دشمن در حوزه زیستی شامل انسان، آبزیان، آب، غذا و کشاورزی است و وظیفه ما مبارزه با تهدیدات و مصون سازی در برابر تهدیدات دشمن از جمله دارایی ها و سرمایه ها است.
سلاجقه افزود: باید شناخت کافی نسبت به دارایی ها و سرمایه ها داشته باشیم و برای اینکه کار پدافند غیرعامل را انجام دهیم شناسایی مهم است و اکثر دارایی ها در اختیار دستگاه های دولتی و شرکتی هاست و یکی از این دارایی ها حوزه کشاورزی و زیستی است.
وی ادامه داد: تهدیدات سایبری را داریم، حمله به زیرساختهای ما از طریق سایبر است الان با شبکه های اجتماعی و در آینده با هوشمند شدن اشیاء مواجه خواهیم بود که می تواند تهدید باشد باید شناخت ماهیت دارایی ها و سرمایه ها را داشته باشیم تا بتوانیم دارایی های ملی، انسانی، زیستی ، سایبری را از خطرات و تهدیدات حفظ و مصون سازیم.
وی افزود: در حوزه کشاورزی پدافند غیرعامل این است که نحوه استفاده از سموم و کود های شیمیایی را به درستی به کار ببریم تا کشاورزی خوب باشد و در زمینه عرضه سموم با کیفیت فروشگاه های سم باید حتما کارشناس داشته باشند .
سلاجقه تصریح کرد: آفات در کشاورزی مانند آتش سوزی است و شیوع آن می تواند محصول را از بین ببرد لذا باید در زمینه کشاورزی باید رصد و پایش داشته باشم.
وی به آفات و بیماری در کشاورزی و یک مگس مدیترانه ای اشاره داشت و افزود : این مگس در سال 14 بار زاد و ولد می کند و می تواند به یک میلیون و 250 هزار دانه میوه را خسارت بزند.
امام جمعه رفسنجان هم گفت: در جنگ اقتصادی که دشمن به راه انداخته نباید دچار آسیب شویم لذا بزرگترین پدافند غیرعامل در حوزه اقتصاد مقاومتی، رسیدگی به وضعیت معیشت مردم است.
حجت الاسلام عباس رمضانی پور افزود : اقتصاد مقاومتی باید در جامعه نهادینه می شد که در حال حاضر نیز در میانه راه هستیم و باید به وضعیت معیشت مردم بیش از پیش رسیدگی شود.
وی افزود: کشاورزان رفسنجان که امسال خسارت دیدند و معیشتی ندارند لذا خدمتی به این طبقه ضعیف جامعه نشده است.
رمضانی پور ادامه داد: لایحه بودجه 98 در کمیسیون تلفیق است باز هم این لایحه به درد معیشت مردم نمی خورد چون بیشتر ناظر بر کارها و امورات جاری کشور است و باید راه حل و فکری برای بهبود وضعیت معیشت مردم برداشته شود.
رمضانی پور خاطرنشان کرد: بانکها در دریافت اقساط وامها رعایت حال مردم را بکنند برخی بانکها 35 درصد از مردم سود می گیرند.
امام جمعه رفسنجان بیان کرد: یک مدیر باید وقت مازاد بگذارد تا کارها روان شود.
وی افزود: در بخش کشاورزی درختی وجود دارد که می توان از کاشت این درخت درآمدزایی کرد و درختی است که خیلی زیاد هزینه ای ندارد و نمونه اش در خراسان شمالی و هزمرگان کشت شده و می تواند در هزاران هکتار از اراضی سنگلاخ و یا شور رویش داشته باشد سالی دوبار ثمره دارد.
رمضانی پور ادامه داد: از این درخت می توان روغنی تولید کرد که علاوه بر 10 سال تضمین فروش آن، هم می توان آن را صادر کرد و هم جایگزین سوخت گازوئیل شود و در شهرها به کاهش آلایندگی کمک کند.
رفسنجان با جمعیت بالای 311 هزار نفر در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/73440/خشکسالی-20هزار-میلیارد-تومان-به-کشاورزی-کشور-خسارت-زد
بستن   چاپ