کرمان رصد
طرح ساماندهی متکدیان با حمایت قضایی ادامه دارد
سه شنبه 27 آذر 1397 - 17:34:03
ایرنا - اجتماعی
کرمان رصد - کرمان - رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: دستگاه های اجرایی برای ساماندهی متکدیان باید مسئولیت خود را در تمامی بخش ها بپذیرند و فرمانداری نیز این طرح را پیگیری کند.
به گزارش ایرنا، یدالله موحد روز سه شنبه در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان افزود: کمک به جمع آوری و ساماندهی متکدیان یکی از وظایف ذاتی دستگاه های مربوطه است.
وی تصریح کرد: هیچ کدام از گروه های متکدیان بدون متولی نیستند و برای ساماندهی آنها در دستگاه های مرتبط اعتباراتی نیز پیش بینی شده است و اگر این کار به درستی انجام نمی شود، به دلیل آن است که دستگاه ها کار خود را به خوبی انجام نمی دهند.
وی اظهار داشت: معتادان متجاهر باید در مرکز ترک اعتیاد ماده 16 به مدت سه ماه نگهداری شده و در صورت نیاز نیز ادامه حضورشان تمدید و پس از پایان دوره ترک اعتیاد، اقدامات حمایتی پس از خروج برای آنها انجام شود.
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان با اشاره به اینکه بخش زیادی از متکدیان اتباع بیگانه هستند، ادامه داد: اداره کل اتباع بیگانه که برای ساماندهی امور بیگانگان تشکیل شده باید تمام امورت مربوطه را انجام دهد.
موحد خاطرنشان کرد: متکدیان باید پالایش شده و افرادی که تظاهر به فقر و کلاشی می کنند باید حتما مورد برخورد کیفری قرار گیرند و مابقی نیز جمع آوری و ساماندهی شوند.
وی با اشاره به اینکه مرکز ماده 16 باید برای ساماندهی متکدیان معتاد متجاهر اقدام کند، گفت: اگر فرد حقیقتا فقیر است، کمیته امداد باید برای حمایت از آنها اقدام کند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه مشکلات اقتصادی بر پدیده تکدی گری تاثیر دارد ادامه داد: طرح جمع آوری و ساماندهی متکدیان خیابانی در شورای تامین نیز بررسی شده و باید اجرا شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه مدیران باید برای افزایش ظرفیت های مورد نیاز اقدام کنند، اظهار داشت: بهزیستی به تناسب نیاز ضروری استان تکلیف دارد ظرفیت لازم برای نگهداری معتادان متجاهر و متکدی را ایجاد کند.
موحد ادامه داد: دستگاه قضایی و نیروی انتظامی نیز وظایف خود برای جمع آوری و ساماندهی متکدیان انجام می دهد و معتاد متجاهر متکدی به بهزیستی معرفی شود و بهزیستی ملزم به پذیرش این افرد است و اگر ظرفیت ندارد به صورت کتبی به دستگاه قضایی اعلام کند.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل امور اتباع خارجی استانداری کرمان نیز باید برای اطفال متکدی که تبعه بیگانه هستند پیگیری ویژه ای داشته باشند و با همکاری نیروی انتظامی خانواده های آنها را تعیین کند.
نماینده عالی قوه قضائیه در کرمان ادامه داد: نیروی انتظامی نیز باید با استفاده از نیروهای تخصصی پلیس اطلاعات افراد کلاش متکدی را شناسایی کند، تا به دستگاه قضایی معرفی شده و روند قانونی برای آنها پیگیری شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز با اشاره به اینکه مسائل اقتصادی بی شک بر پدیده متکدی گری تاثیر دارد، ادامه داد: البته سوء استفاده هایی نیز در این حوزه انجام می شود که در استان کرمان تلاش می شود ضمن ساماندهی متکدیان از سوء استفاده ها نیز جلوگیری شود.
محمدباقر اسلامی عنوان کرد: با ساماندهی متکدیان، گام مهمی برای زیباسازی چهره شهر نیز انجام می شود.
وی به موضوع مجازات های جایگزین حبس نیز اشاره و بیان کرد: مجازات های جایگزین حبس نوعی تغییر رویکرد است که
برای جرائمی خاص و تحت ضوابط خاص پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه مجازات های جایگزین حبس بیشتر در حوزه جرائم غیر عمد مطرح می شود، ادامه داد: لازم است که نهادهای پذیرنده در مجازات های جایگزین حبس با اهتمام پیگیری این موضوع را پیگیری کنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز گفت: برای افزایش هم افزایی و توان افزایی در حوزه زنان، طرح ریحان اجرایی شده تا ضمن تجمیع ظرفیت سازمان ها، از موازی کاری نیز پیشگیری شود.
فاطمه السادات حسینی خاطرنشان کرد: در طرح ریحان برای کودکان و زنان موضوعات پیشگیری، مداخله خانواده محور، مشاوره و روانشناسی دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مشکل بانوان استان کرمان در حوزه اشتغال است، گفت: بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق به دلیل نااشتغال زنان است.
3029/7440

http://www.kerman-online.ir/fa/News/69857/طرح-ساماندهی-متکدیان-با-حمایت-قضایی-ادامه-دارد
بستن   چاپ