کرمان رصد
بوی ماه مهر و سلام به هم‌شاگردی‌های افغانستانی
دوشنبه 20 شهریور 1402 - 6:30:57 AM
فارس
کرمان رصد - سال‌هاست ما بچه‌های ایرانی با بچه‌های افغانستانی سر یک کلاس درس می‌نشینیم و با هم بزرگ می‌شویم. برای معلم‌ها هم فرقی ندارد که ما اهل کجاییم.
دوران راهنمایی که بودم، سه همکلاسی افغان داشتم، سیناز، زینب و حمیرا، دخترهای با اخلاق و درس‌خوانی بودند، آنقدر از نظر اخلاقی و رفتاری و حتی شکل و قیافه شبیه بقیه هم‌کلاسی‌ها بودند که اگر خودشان نمی‌گفتند، شاید هیچ‌گاه متوجه نمی‌شدیم، «ایرانی» نیستند.
دانش‌آموزان افغانستانی و یا هر دانش‌آموز خارجی دیگری که به ایران بیایند، می‌توانند از آموزش بهره‌مند شود، آمارهای رسمی مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور نشان می‌دهد «بیش از 670 هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی در ایران تحصیل می‌کنند که هزینه آموزش این دانش‌آموزان برای سال تحصیلی 1402-1401 بیش از 352 میلیون دلار بوده است.
این در شرایطی‌ست که سازمان‌های بین‌المللی کمتر از 3،9 درصد هزینه تحصیل دانش‌آموزان اتباع افغانستانی در دوسال گذشته در ایران را پرداخته‌اند و ایران 96،1 درصد هزینه آموزش این دانش‌آموزان را متقبل شده است.
هرچند ما در استان کرمان به‌علت وجود شمار زیادی دانش‌آموزان افغان، چند مدرسه داریم که ویژه دانش‌آموزان اتباع است، اما اکثر بچه‌های افغان در کنار بچه‌های خودمان سر یک کلاس درس می‌نشینند.
طاهره زحمتکش معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان هم بر این موضوع تاکید می‌کند که برنامه‌ای برای جداسازی دانش‌آموزان اتباع از دانش‌آموزان ایرانی نداریم.
وی می‌گوید: با توجه به اینکه بعضی از نوآموزان افغانستانی هم مانند نوآموزان ایرانی نتوانسته‌اند در دوره پیش‌دبستانی شرکت کنند، دوره رایگان آموزشی یک‌ماهه تا 45 روزه در شهرستان‌ها برای آنها داریم و 25 آموزگار به آنها آموزش می‌دهند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه در سال تحصیلی گذشته 18 هزار دانش‌آموز اتباع در استان کرمان داشتیم، بیان می‌کند: دانش‌آموزان اتباع برای تحصیل در مدارس ایرانی باید الزاما کد یکتا داشته باشند و اگر دانش‌آموزی فاقد کد یکتاست برای دریافت کد به اداره مهاجرت مراجعه کند، زیرا به هر حال اتباع باید در کشور ما ساماندهی شوند.
زحمتکش با بیان اینکه تست سنجش نوآموزان برای دانش‌آموزان افغان هم انجام می‌شود، می‌گوید: پیش‌بینی می‌کنیم، شمار دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس استان کرمان در سال تحصیلی جدید نسبت به سال گذشته بیشتر شود.
وی ادامه می‌دهد: مدرسه دانش‌آموزان اتباع در رفسنجان، بردسیر و کرمان داریم که جمعیت دانش‌آموزان افغانستانی بیشتر از بچه‌های ایرانی است، اما بیشتر به سمتی می‌رویم که همه بچه‌ها کنار هم باشند و با هم درس بخوانند.
به نظر می‌رسد حضور دانش‌آموزان افغانستانی در کنار بچه‌های ایرانی سر کلاس‌های درس با وجود تفاوت‌های فرهنگی اما می‌تواند به تربیت نسل مهاجری کمک کند که خواه و ناخواه زندگی خود را در کشور ما ادامه می‌دهند و هرچه باسوادتر باشند، هم خودشان زندگی بهتری را در پیش دارند و هم افراد مفیدتری برای جامعه ایرانی خواهند بود، پس یک سلام بلند به هم‌شاگردی‌های افغانستانی.
 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/576682/بوی-ماه-مهر-و-سلام-به-هم‌شاگردی‌های-افغانستانی
بستن   چاپ