کرمان رصد
راز خاص بودن «آبگوشت امام حسینی» زنگی‌آباد چیست؟
یکشنبه 1 مرداد 1402 - 9:04:53 AM
فارس
کرمان رصد -   زنگی‌آباد در 17 کیلومتری شمال شهر کرمان واقع شده است، مردمانی عاشق اهل‌بیت(ع) دارد و در ایام محرم‌الحرام رسم و رسوماتی که قدمت چندصدساله دارند، در این منطقه اجرا می‌شود.
آبگوشت معروف زنگی‌آباد که طعم و مزه آن را در آن سوی مرزها هم چشیده‌اند، هم در این ایام پای ثابت سفره‌های آقاست.
یکی از اهالی زنگی‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: آبگوشت امام حسینی حتی از مرز‌های جغرافیایی کرمان و ایران نیز فراتر رفته است و حدود 10 سال است که آبگوشت معروف زنگی آباد در کشور عراق نیز در ایام اربعین در کربلا طبخ و 8 سال هم در ایام شهادت حضرت علی(ع) به‌صورت افطاری در نجف طبخ می‌شود.
وی ادامه داد: همچنین آبگوشت زنگی‌آباد در داخل مرزهای ایران نیز از 22 سال پیش در ایام ولادت حضرت ولی‌عصر(عج) و امام رضا(ع) در مسجد مقدس جمکران و مشهد مقدس طبخ و توزیع می‌شود.
حجت‌الاسلام علی علمی یکی از روحانیون شهر زنگی آباد نیز اظهار کرد: در منطقه‌ زنگی‌آباد مردم علاوه بر کشاورزی به دامداری نیز مشغول‌اند و معمولا چند رأس از گوسفندان خود را نذر مجالس امام حسین(ع) می‌کنند چرا که اعتقاد دارند این کار موجب برکت رزق و مال آنان می‌شود، شاید به همین دلیل باشد که این شهر حتی به حسین‌آباد نیز معروف است.
علی رضایی یکی از پیر غلامان زنگی‌آباد با اشاره به تاریخچه بسیار طولانی طبخ آبگوشت زنگی‌آباد ادامه داد: پخت آبگوشت در زنگی‌آباد دارای تاریخچه بسیار طولانی حدود 400 ساله بوده و سنت پخت این نوع نذری سینه‌به‌سینه از گذشتگان ما به امروز منتقل شده و نکته‌ قابل توجه این است که هنوز این غذا به شیوه‌ نیاکان طبخ می‌شود که از ویژگی‌های منحصر به‌فرد این آبگوشت به‌شمار می‌آید.
اهالی این منطقه که خود از کودکی با محبت اهل‌بیت(ع) بزرگ شده‌اند، در تربیت فرزندان‌شان تلاش می‌کنند که آنان را حسینی بار بیاورند تا ادامه دهنده نهضت عاشورا باشند.
یکی از آشپزهای آبگوشت امام حسینی به 14 قلم از مواد تشکیل دهنده‌ این نذری اشاره کرد و افزود: آبگوشت معروف امام حسینی شامل انواع زیادی از خوراکی‌ها از جمله گوشت بره، دنبه، سیب زمینی و حبوبات و دیگر اقلام است، اما آنچه که سبب خاص بودن این آبگوشت می‌شود، اضافه کردن اندکی تربت امام حسین(ع) به نیت شفا و برآورده شدن حاجات عزاداران است.
وی ادامه داد: پخت این نذری حدود 14 تا 16 ساعت زمان لازم دارد تا آبگوشت به قوام و جاافتادگی مناسب برسد.
حسین زنگی‌آبادی یکی از خدام امام حسین(ع) ضمن اشاره به توزیع و طبخ نان معروف امام حسینی(ع) همراه با این آبگوشت ادامه داد: حدود 20 نفر برای پخت نان همراه با این نذری که به نان امام حسینی(ع) معروف است، دست به‌کار می‌شوند و با آرد محلی با کیفیت نان پخت کرده و به همراه آبگوشت بین عزاداران امام حسین(ع) توزیع می‌کنند.
به گفته این خادم حسینی، در روزهای تاسوعا و عاشورا حدود 5 هزار نفر از آبگوشت امام حسینی زنگی‌آباد اطعام می‌شوند.
محمد زنگی‌آبادی یکی از آشپزهای قدیمی زنگی‌آباد به ماجرای جالب عروسی شهید یونس زنگی‌آبادی اشاره کرد و ادامه داد: در مراسم عروسی سردار شهید حاج‌یونس زنگی‌آبادی که در مسجد صاحب‌الزمان(عج) زنگی‌آباد و همراه با خواندن دعای کمیل برگزار شد، در پایان مراسم تمامی مهمانان دعوت سفره‌ی امام حسین(ع) و آبگوشت امام حسینی بودند و عروسی به صرف آبگوشت امام حسینی به پایان رسید که شاید همین عروسی ساده موجب برکت زندگی این سردار آسمانی شد.
این پیر غلامان ساده دل اهل‌بیت(ع) خدمت به عزاداران و ریختن اشک بر مصیبت امام حسین(ع) و آل‌الله را سرمایه معنوی می‌دانند و عشق به حسین(ع) را ره‌توشه‌ای برای آخرت که دست‌شان را می‌گیرد.
 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/566919/راز-خاص-بودن-«آبگوشت-امام-حسینی»-زنگی‌آباد-چیست؟
بستن   چاپ