کرمان رصد
18 رویشگاه انار شیطان در جنوب کرمان شناسایی شد
سه شنبه 6 شهریور 1397 - 9:46:09 AM
ایرنا
کرمان رصد - جیرفت - رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از شناسایی 18 رویشگاه درخت انار شیطان در منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: این رویشگاه بیش از 120 هکتار وسعت دارد.
ایرج امیری  افزود: درخت انار شیطان از نظر زیست‌ محیطی پناهگاه مناسب و قسمتی از آشیانه اکولوژیک بسیاری از جانوران مناطق خشک و حشرات نادر به شمار می رود.
وی ادامه داد: وجود این گونه گیاهی همچنین به عنوان منبع ژنتیکی کمیاب در برخی قسمت‌ های شمال غربی هندوستان، جنوب پاکستان، عربستان و جنوب ایران گزارش شده است.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان تصریح کرد: انار شیطان یکی از گونه‌ های درختی منحصر به فرد اکولوژیکی، اقتصادی و دارویی است.
وی بیان کرد: حفاظت، بازیابی و تکثیر جمعیت این گونه گیاهی مستلزم شناخت روابط پیچیده درخت انار شیطان با سایر موجودات و محیط اطراف است.
امیری با بیان اینکه درخت گُلپَرکی با نام‌ انار شیطان معروف است تصریح کرد: انار شیطان از نظر دارویی، صنعتی، زیست‌ محیطی، فضای سبز و کنترل فرسایش اهمیت ویژه‌ای دارد و از نظر دارویی هم از پوست، برگ، میوه و دانه این گیاه استفاده ‌های زیادی می ‌شود.
وی افزود: پوست درخت گلپرک دارای مواد آرام بخش و مقوی قلب بوده و در درمان بیماری سفلیس به کار می‌ رود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان ادامه داد: ساقه ‌های این درخت دارای خواص ضد باکتریایی، محافظت ‌کننده کبد و ضد درد یا مسکن است و برگ‌ های این درخت حاوی اسیدهای اولینولیک، اوروسولیک و بتولینیک است که در طب سنتی از این گیاه برای درمان بی‌ اختیاری ادرار، بزرگی طحال، سوزاک و برخی بیماری ‌های پوستی و کبدی و از دانه‌ های آن برای جلوگیری از آبسه استفاده می‌ شود.
وی اظهار داشت: درخت گلپرک از نظر فضای سبز، گونه‌ ای مقاوم به خشکی و سازگار با شرایط خشک و نیمه ‌خشک کشور است که در زمان گل دهی بسیار زیبا و شکل تنه و آرایش شاخسارهای این درخت جذاب و در فهرست زیباترین درختان جهان آمده است.
امیری با بیان اینکه انار شیطان از نظر کنترل فرسایش به خوبی در اراضی شنی و فرسایش‌ پذیر دامنه‌ ها رشد کرده و شن ‌های روان را تثبیت می ‌کند گفت: بر اساس بررسی‌ ها و مشاهدات محققان از زیستگا‌‌‌ه های این درخت در سطح کشور، توانایی و استقرار کنترل فرسایش خاک گزارش شده است.
وی ادامه داد: گیاه انار شیطان با توجه به مقاومت زیاد به خشکی و آتش‌ سوزی گزینه مناسبی برای کنترل جنگل‌ زدایی و توسعه جنگل در مناطق خشک و نیمه ‌خشک به شمار می رود.
چوب انار شیطان حاوی مواد لاپاکول بوده که دارای خاصیت ضد قارچ و موریانه‌ است که برای تولید مبل ‌های گران ‌قیمت، اسباب‌ بازی و وسایل خاص از آن استفاده می‌ شود.
اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، هفت شهرستان را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/48352/18-رویشگاه-انار-شیطان-در-جنوب-کرمان-شناسایی-شد
بستن   چاپ