کرمان رصد
پیوست فرهنگی، هنری برای صنایع و معادن
دوشنبه 4 تیر 1397 - 9:25:37 AM
صدای زرند
کرمان آنلاین - کرمان - پایگاه خبری صدای زرند با انتشار گزارشی با عنوان `پیوست فرهنگی، هنری برای صنایع و معادن` به قلم یاسر سیستانی نژاد به ظرفیت های فرهنگی صنایع و معادن برای توسعه این شهرستان پرداخته است.
در این گزارش آمده است، شهرستان زرند مهد عارفان بزرگ است و وجود مقبره های مشاهیری ازجمله عبدالسلام زرندی و خواجه فقیه از عارفان قرن هفتم هجری گواهی بر این واقعیت است.
شاه نعمت الله ولی، عارف نامدار، برای دیدار با عبدالسلام زرندی نزد او آمده است و این شهر علاوه بر فرهنگ و هنر در زمینه کشاورزی و صنعت و معدن نیز حرف های بسیاری برای گفتن دارد.
زرند در سال 1395 به عنوان شهر خلاق در ترویج کتاب خوانی انتخاب شده و همچنین در سال 1396 میزبان اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان کرمان بوده است.
**سازِ کوکِ موسیقی
آب و غذا و پوشاک و مسکن جزو نیازهای اولیه هر انسانی است، استفاده از محصولات هنری طبعا پس از این اولویت ها قرار می گیرد.
البته اگر مسافرت، استراحت، تفریح، ورزش را نیز جزو نیازهای بشر امروز به شمار بیاوریم، شاید محصولات هنری و فرهنگی در رده‌‌ های بعدی قرار بگیرد، بدیهی است خانواده‌ ها پس از تأمین نیازهای ضروری به لذت هنری روی می آورند.
کیانا معلمی 39 ساله است که گفت: آخرین باری که به تئاتر رفتم، یک ماه قبل بود.
وی هم چنین افزود: در پنج سال اخیر بیش از سال های قبل از آن به تئاتر و کنسرت می روم.
یک هنرمند فعال در حوزه موسیقی نیز، استقبال مردم از هنر موسیقی را بسیار مطلوبتر از گذشته ارزیابی و تصریح کرد: تعداد اجراهای موسیقی‌ سال گذشته حداقل 2 برابر پنج سال قبل است و مردم نیز استقبال بسیار خوبی دارند.
وی گفت: قشر متوسط جامعه مخاطبان ما هستند.
یک بانوی خانه دار نیز ابراز کرد: ماه قبل به یک کنسرت موسیقی رفتم و سالانه پنج تا 6 عنوان کتاب مطالعه می کنم.
این بانو، سینما و تئاتر رفتن های خود را در پنج سال اخیر بیش از پنج سال قبل از آن عنوان می کند.
همچنین هنرمند دیگری گفت: تعداد کنسرت ها و تئاترهای شهر فراوان است، بخصوص در چهار، پنج سال اخیر روند رو به رشدی داشته است و قابل قیاس با قبل از آن نیست.
وی افزود: فرهنگ موسیقی در شهرستان زرند بسیار تغییر کرده است زیرا پیش از این اجراها بسیار کم و به ندرت در مناسبت ها انجام می گرفت؛ اما الآن این گونه نیست.
نریمان ادامه داد: استقبال مردم چشمگیر بوده است، علاقه مردم به اجراها بیشتر شده و این روند در حال افزایش است.
وی مخاطبان کنسرت ها را بیشتر، کارمندان و حقوق بگیران می داند.
**صحنه ها خاک نمی خورند
اما زرندی ها، تنها از موسیقی استقبال نمی کنند، گویا سالن های تئاتر هم بی مشتری نیستند.
یک هنرمند حوزه تئاتر اظهار داشت: طبیعی است که تعداد اجراهای یک اثر هنری نسبت به گذشته افزایش داشته باشد. مثلاً زمانی اجراهای تئاتر نهایتاً یک هفته بود، اما اکنون اجراهای گروه ما یک ماه طول می کشد.
وی گفت: این فقط مربوط به اجرای تئاتر صحنه است، هرچند در شرایط فعلی هم هر کارگردان خودش تصمیم می ‌گیرد که یک تئاتر را طی چند روز اجرا کند.
وی ادامه داد: وقتی بصورت مداوم کار انجام شود، مردم به دیدن تئاتر عادت می کنند و همه از دیدن آن لذت می برند. اما پس از گذراندن یک دوره بدون تئاتر میزان مخاطبان آن کمتر می‌شود.
وی افزود: استقبال مردم از تئاتر راضی کننده است زیرا با این شرایطِ بدِ تبلیغِ آثارِ هنری که در زرند وجود دارد، نیز استقبال خوبی می شود.
این هنرمند تماشای تئاتر را ویژه قشر خاصی نمی داند و اظهار داشت: ببیننده های تئاتر از اقشار مختلف زرند هستند و نمی توان گفت فلان صنف به تماشای تئاتر می آید، از همه قشری ازجمله کارمند، کارگر، خانه‌دار، پزشک، مهندس، فرهنگی و بازاری در بین تماشاگران دیده می ‌شود و همواره در اجراهای تئاتر مخاطبان خاصی حضور دارند.
وی گفت: چهره این مخاطبان خاص بدلیل حضور مستمرشان در خاطر ما ثبت شده است و از دیدن آنها حس خوبی داریم، این نشان می ‌دهد ما مخاطبان ارزشمندی برای تئاتر جذب کردیم که همچنان بر تعداد آنها افزوده می شود.
**نیاز به آمایش فرهنگی داریم
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان زرند نیز گفت: فرهنگ یک جریان سیال و متکثر است و نمی توان آن را در یک نهاد محدود کرد، ما برای رسیدن به اهداف فرهنگی خودمان به طرح و آمایش فرهنگی نیاز داریم.
احمد رشیدی زرندی افزود: طرح‌ها و پروژه های اقتصادی زرند به تدریج به زمان افتتاح و کارایی نزدیک می شوند، شرکت فولاد هنوز به بهره برداری نرسیده اما ایجاد اشتغال کرده است و این اشتغال، توانایی خرید بلیت توسط علاقمندان به هنر را فراهم کرده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از چهار هزار شغل جدید در شهرستان ایجاد شده که صاحبان این مشاغل توان خرید بلیت را دارند، در قدم نخست توانستیم این جمعیت را به خریدن بلیت مجاب کنیم، صنایع و معادن حمایت های مستقیم و غیرمستقیم از تولید و ایجاد محصولات فرهنگی، هنری دارند.
وی گفت: ما به دنبال ایجاد پیوست فرهنگی، هنری برای صنایع و معادن زرند هستیم، صنایع پیوست فرهنگی ندارد و اگر چنین پیوستی ایجاد شود، به لحاظ ترویج فرهنگ و هنر و استفاده مردم از سبد کالای فرهنگی، هنری بسیار مفید است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان زرند به فعالیت یک سالن سینما در شهر زرند اشاره کرد و افزود: یک سینمای فعال در زرند وجود دارد که در نیمه نخست امسال راه اندازی شده و استقبال مردم از این سینما چشمگیر بوده است.
وی بیان کرد: گاه اتفاق افتاده که بیش از 200 نفر به این سالن سینما رفتند، در حالی که شاید در یک سالن سینما تماشاگران کمتر از صد نفر باشند.
وی در خصوص اجرای تئاتر و کنسرت موسیقی در این شهرستان گفت: از ابتدای سال 96 تاکنون چهار تئاتر اجرا شده و بلیت فروشی تئاتر بصورت تک فروشی بوده است، کنسرت ها نیز مورد استقبال قرار گرفته است.
رشیدی زرندی تاکید کرد: استقبال مردم از تئاتر، تحت تاثیر فضای اجتماعی کشور و عملکرد رسانه ها، افزایش یافته است و اشتغال در کارخانه فولاد رفاه نسبی را برای مردم زرند به ارمغان آورده و باعث استفاده مردم از سبد کالای فرهنگی شده است.
**زیربنای توسعه اجتماعی
فرهنگ زیربنای توسعه اجتماعی است و اگر فرهنگ بر تمامی شئونات یک جامعه اعم از اقتصاد و سیاست حکمفرما شود، آنگاه می توان به توسعه، پیشرفت و بقای آن جامعه امید بست.
لذا اگر فرهنگ در کنار این بخش ها دیده نشود، جامعه دچار زیان‌های جبران ناپذیری می شود.
فرهنگ و هنر بهترین ابزار برای معرفی ظرفیت های اقتصادی، سیاسی، تاریخی و اجتماعی یک جامعه بشمار می رود و جوامع پیشرفته و توسعه یافته از این ابزار به نحو مطلوب بهره می برند.
آیا جامعه ما نیز این اراده را در خود تقویت خواهد کرد؟
7420/ 5054

http://www.kerman-online.ir/fa/News/32204/پیوست-فرهنگی،-هنری-برای-صنایع-و-معادن
بستن   چاپ