کرمان رصد
چاردیواری‌‌هایی که تنها حکم سقف را دارند/300 واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده نوسازی شد
چهارشنبه 24 دي 1399 - 17:27:54
کرمان رصد - سنندج به دلیل قدمت تاریخی، بافت‌های فرسوده فراوانی دارد و این موضوع، امروزه نگاه بسیاری از کارشناسان این حوزه را به سوی خود جلب کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، سنندج به دلیل قدمت تاریخی، بافت‌های فرسوده فراوانی دارد و این موضوع، امروزه نگاه بسیاری از کارشناسان این حوزه را به سوی خود جلب کرده است.
برخی از کارشناسان این حوزه به بافت‌های فرسوده به چشم تهدید می‌نگرند و درمقابل، برخی نیز بافت فرسوده را ظرفیتی در حوزه مدیریت شهری می‌دانند که با بهره‌گیری از آن، می‌توان اشتغال و توسعه را در شهرها ایجاد کرد. بسیاری معتقدند تنها راه بهسازی و مرمت این بافت، مشارکت مردم است.
بافت فرسوده سنندج به‌صورت محدوده‌های متصل و یکپارچه، در مناطق شماره یک و 2 شهری در بخش مرکزی این شهر واقع شده است و بزرگ‌ترین بخش این محدوده در ناحیه 4 منطقه یک سنندج، میدان انقلاب اسلامی، محدوده بازار، محله‌های «سرتپوله»، «آقا زمان»، «چهارباغ»، «باشگاه افسران» و «ناوجار» واقع شده است که عمده آن بافت قدیمی شهر را دربرمی‌گیرد و آثار میراث فرهنگی متعددی دارد.
یکی از مشکلات بافت فرسوده سنندج، نداشتن استحکام و نیاز مبرم به بازسازی و مرمت است و باید با ارائه طرح‌های تشویقی از سوی دولت، مالکان این واحدها را به بهسازی ترغیب کرد.

کرمان رصد

بافت‌های فرسوده مرکزی سنندج
یک کارشناس حوزه شهری اظهارمی‌کند: بیشتر محله‌های مرکزی این شهر بیشترین آمار بافت فرسوده را دارند، اما به این نواحی توجه کافی نمی‌شود.
«فاتح کرمی» ادامه می‌دهد: بافت‌های فرسوده را بیشتر به‌عنوان یک ظرفیت درنظر می‌گیرند، اما هنوز این ظرفیت در استان و به‌ویژه سنندج مدیریت نشده است.
وی عنوان می‌کند: مدیریت بافت‌های فرسوده می‌تواند سبب ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی شود و با حمایت از مالکان بافت‌های فرسوده برای استفاده بهینه از این بافت‌ها بتوانیم شاهد توسعه در شهرهای استان باشیم.
کرمی اضافه می‌کند: بسیاری بر این باورند که بافت‌های قدیمی کمترین مقاومت را دارند، اما شاهد بودیم به دنبال بارش‌های چند روز گذشته در استان، برخی از بناهای تازه‌ساز که اصول سازه‌ای را رعایت نکرده بودند، دچار خسارت‌هایی شدند و این موضوع نشان می‌دهد بافت‌های فرسوده ازنظر مقاومت مشکلی ندارند و تنها باید آنها را مرمت کرد.

کرمان رصد

وجود اراضی قولنامه‌ای مانع بزرگ آبادانی شهرها
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: مشکل اراضی قولنامه ای و همچنین ماده 8 قانون منع فروش که اجازه خدمات رسانی در سکونتگاه های غیررسمی را نمی دهد، دو دغدغه اصلی دولت در این نواحی است که انتظار داریم نمایندگان مجلس چاره ای برای حل و فصل آنها بیاندیشند.
300 واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کردستان نوسازی شد
محمدصدیق ثابتی مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه برای نوسازی هر واحد مسکونی در بافت فرسوده 80 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود، اظهار کرد: از ابتدای شروع این طرح تا امروز طی سال‌های 98 و 99 مبلغی معادل 2 میلیارد و 400 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی افزود: از مجموع 300 واحد مسکونی نوسازی شده 100 واحد آن در شهر سنندج مرکز کردستان بوده و 200 واحد دیگر در سایر شهرهای استان نوسازی شده است.

کرمان رصد

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه بافت‌های تاریخی، حاشیه‌ای، با پیشینه روستایی، فرسوده میانی و ناسازگار شهری جزو نواحی بافت‌های فرسوده شهری هستند، ادامه داد: طی چند سال اخیر ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی و همچنین تزریق تسهیلات از مهمترین اقدامات دولت در راستای بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده در کردستان بوده است.
ثابتی یادآور شد: در طول 3 سال گذشته تاکنون بیش از 70 میلیون تومان برای ارئه خدمات در بافت‌های ناکارمد شهر سنندج هزینه شده است و با جذب اعتبارات مورد نیاز در اینده نیز شاهد بهسازی بخشی دیگر از بافت‌های فرسوده استان خواهیم بود.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/174810/چاردیواری‌‌هایی-که-تنها-حکم-سقف-را-دارند-300-واحد-مسکونی-در-بافت‌های-فرسوده-نوسازی-شد
بستن   چاپ