کرمان رصد
به مناسبت روز ملی روستا و عشایر:
10 پروژه با اعتبار 6میلیارد تومان در مناطق عشایری کرمان افتتاح می‌شود
سه شنبه 15 مهر 1399 - 10:15:30
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - مدیرکل عشایر شمال استان کرمان از افتتاح 10 پروژه با اعتباری به مبلغ 6 میلیارد تومان به مناسبت روز ملی روستا و عشایر در هفته جاری و آینده در مناطق عشایری این استان خبر داد .

به گزارش ایرنا، رضا نیکزادی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: پیش بینی می شود با افتتاح این طرح ها حدود 700 خانوار از آب شرب بهداشتی بهره مند و شبکه جایگزین آبرسانی سیار می شود.
وی گفت : رسانه ها زبان گویای مردم و مسئولان هستند و مدیران در کنار رسانه ها و رسانه ها در کنار مسئولان می توانند اهداف توسعه ای را پیش ببرند و طبیعتا ما از هر چیز که بتوانیم در جهت رشد و توسعه مردم خصوصا قشر عشار قدم برداریم استقبال خواهیم کرد.
وی جامعه عشایری را یک واقعیت اقتصادی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: این جامعه دارای ساختاری تاریخی است که توجه ویژه به این جامعه می تواند تاثیرپذیری مثبتی را در ابعاد دیگر به وجود آورد.
نیکزادی با اشاره به فعال بودن و منسجم بودن جامعه عشایر و داشتن ساختار مشخص در کار و تلاش، آن ها را نمونه بارز جهاد عنوان کرد و گفت: عشایر نقش سازنده ای از ابتدای انقلاب داشته اند و هر سیاه چادری که برپا است سوای نقش اقتصادسی آن خود یک پایگاه انتظامی است که باعث امنیت مناطق مرزی می شوند.
وی با اشاره به اینکه در هر نقطه ای از کرمان ردپایی از عشایر وجود دارد افزود: بر اساس آخرین سر شماری انجام شده در سال 1387 آمار عشایر استان کرمان 14 هزار و 25 خانوار و 70 هزار نفر می باشندکه بر این اساس دومین استان عشایرنشین کشور و از نظر ایل نیز اولین استان عشایرنشین هستیم .
مدیرکل عشایر شمال استان کرمان بیان داشت: اداره کل عشایر استان کرمان در چارچوب ماموریت های سازمانی در چهار فصل کار هایی را انجام می دهد اما با توجه به اینکه این ماموریت ها پاسخگوی همه نیاز های مردم عشایر نیست براساس یکی از مصوبات وظایف سایر دستگاه ها را نیز در قبال این قشر مشخص می کند که طبیعتا باید سازمان مدیریت و برنامه ریزی نظارت کافی بر این موضوع داشته باشد و دستگاه ها نباید با کارهای عشایر بیگانه باشند که با توجه به پراکندگی عشایر هنوز ما به نتیجه مطلوب نرسیدیم.
وی در ادامه عدم آنتن دهی و توان استفاده از شبکه شاد را یکی از مشکلات این قشر عنوان کرد و گفت: درحال حاضر ، کلاس های درس را به صورت حضوری برگزار می کنیم و برخی از جاها نیز به صورت بسته آموزشی، آموزش ها صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در بین عشایر بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شده تقریبا کمترین ابتلا به بیماری کوید 19 در بین عشایر بوده است گفت: امسال از امکانات سپاه استفاده کردیم و بخشی از دام عشایر را به صورت مکانیزه کوچ دادیم.
نیکزادی افزود: کار خوبی که در ادوار گذشته در مجلس انجام شد، فراکسیون عشایری در مجلس با 180 عضو باعث شد 17 بند قانونی در قانون ششم توسعه باشد و هر قانونی که مصوب شود لفظ عشایری در ادامه اش باشد که ما امیدواریم شاهد تحولاتی با توجه به این ظرفیت خوب قانونی باشیم.
مدیرکل عشایر شمال استان کرمان با بیان اینکه در کنار مجموعه کل عشایری که یک سازمان فنی و مهندسی است، چند تشکل دیگر داریم گفت: از جمله این تشکل ها هفت شرکت تعاونی و اتحادیه داریم که بحث توزیع نهادهها، جمع آوری محصولات عشایر و موضوع تولید زنجیره گوشت را دنبال می کنند و یکی از کار های خوبی که انجام دادند تولید زنجیره گوشت بوده است که از ابتدا همراه دامدار هستند و نزدیک پنج کارگاه تولید خوراک دام نیز فعال می باشند.
وی با اشاره به اینکه عشایر در طی این سال ها نتوانسته است آنطور که ظرفیت دارد از ظرفیت دولتی و ملی بهره مند شود و باید به این بودجه به صورت ویژه برای عشایر دیده شود گفت: جلسات متعددی برای رعایت ضوابط با دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی ی داشته ایم و یکسری از مشکلات همچون بودجه سال 1400 را داریم که باید از طرف نمایندگان و استان پیگیری شود.
نیکزادی با توجه به انجام نشدن مراسمات حج و ماه محرم گفت: تعدادی دام آماده عرضه است اما با این قیمت ها نمی توان فروش را انجام داد و باید قیمت تضمینی همانند سایر محصولات کشاورزی برای گوشت در نظر گرفته شود.
وی امید به زندگی را در مناطق عشایر از سایر مناطق بالاتر دانست و گفت: قریب به اتفاق روستا و عشایر بیمه هستند اما بیمه عشایر بالای 55 سال را بیمه نمی کند، ما پیشنهاد می کنیم سن 55 سال حداقل به 65 سال افزایش پیدا کند .
مدیرکل عشایر شمال استان کرمان با اعلام این مطلب که حداکثر 60 درصد عشایر دارای مجوز چرا هستند و به افراد بالای 40 سال کارت چرای دام تعلق می‌گیرد گفت: بعضی از افراد زیر 40 سال واجد شرایط هستند تا بتوانند این کارت را داشته باشند.
وی با پیشنهاد اینکه اگر اعتبارات ارزش افزوده به خود سازمان عشایری برگردد، روند کار ها بهتر خواهد شد افزود: با وجود اینکه ما مجری طرح ها هستیم اما اعتبارات ارزش افزوده در اختیار فرمانداری ها قرار دارد و پس از روند اداری برمی گردد.
وی بزرگ‌ترین مشکل عشایر را در جذب تسهیلات و نبود وثیقه بانکی اعلام کرد و با توجه به بلاتکلیف بودن یک سری املاک که به عشایر تعلق دارد و به نام آن ها نیست گفت: اگر این اسناد به اسم عشایر تغییر کند طبیعتا عشایر می توانند از آن به عنوان وثیقه برای تسهیلات استفاده کنند.
نیکزادی عشایر را یکی از اقشاری دانست که از اول انقلاب در صحنه حضور داشته اند و گفت: از مجموع 6 هزار شهید، هزار و 250 نفر از آن ها مربوط به خانواده عشایر است که 22 درصد از شهدای استان را به خود اختصاص داده اندو نمونه آن سردار حاج قاسم سلیمانی است که از ایل سلیمانی و افتخار ایران است.
وی کوچ عشایر استان را عمدتا نزدیک و دورانی عنوان کرد و گفت: عمدتا 700 خانوار عشایر داریم که در هرمزگان و جنوب کرمان جابجا می شوند.
برچسب‌ها
زندگی عشایری کرمان جامعه عشایری

http://www.kerman-online.ir/fa/News/154135/10-پروژه-با-اعتبار-6میلیارد-تومان-در-مناطق-عشایری-کرمان-افتتاح-می‌شود
بستن   چاپ