کرمان رصد
مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
بحران کرونا می تواند به یک فرصت تبدیل شود
سه شنبه 1 مهر 1399 - 10:11:02
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در برخی از افراد، بحران سبب ایجاد مهارت های جدید شده و همین امر نیز موجب رشد خواهد شد، تصریح کرد: لزوما همیشه بحران نباید منجر به اختلال در افراد شود و بحران کرونا می تواند به یک فرصت نیز تبدیل شود.

دکتر "علی بهرام نژاد" در گفت و گو با ایسنا درباره نحوه کنترل استرس در ایام کرونایی گفت: وقتی انسان با ضربه هایی روبرو می شود که سلامت، جسم و موقعیت روانشناختی انسان مورد تهدید قرار می گیرد، به اصطلاح در یک وضعیت بحرانی قرار گرفته که در این حالت در فرد استرس ایجاد می شود.
وی با تشریح انواع استرس در افراد اظهار کرد: به طوری کلی در افراد سه نوع استرس زیاد (نامطلوب)، خیلی کم (نامطلوب) و تعادلی (مطلوب) ایجاد می شود که هرکدام از این نوع استرس ها می تواند سبب بروز اتفاقاتی در زندگی افراد و یا حتی جامعه شود.
بهرام نژاد با بیان ایتکه نداشتن و داشتن زیاد استرس به هیچ عنوان مطلوب نیست افزود: نداشتن استرس به نوعی به معنای داشتن استرس است که می تواند موجب اختلال در کارکرد افراد شود. در شرایط کنونی مانند شیوع ویروس کرونا، افرادی که بدون استرس بوده رعایت نکات بهداشتی را جدی نمی گیرند و همین امر سبب خواهد شد سلامتی دیگران را به خطر بیندازند به عبارت دیگر افراد بدون استرس هم سلامت خودشان و هم سلامت جامعه را تهدید می کنند.
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه افرادی که استرس زیاد دارند، تنها خودشان را دچار مشکل می کنند اظهار کرد: در افرادی با استرس زیاد، به جای آنکه فرد سه اقدام اساسی در پیشگیری از ابتلا به کرونا شامل «زدن ماسک»، «رعایت فاصله گذاری فیزیکی» و «شست و شوی دست ها» را در یک حد نرمال انجام دهد، شروع به اقدامات بیشتر از حد معمول کرده و یا حتی اقداماتی انجام می دهد که به هیچ عنوان انجام دادن آنها در شرایط کرونایی نیاز نیست و به عبارت دیگر دچار یک وسواسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه فرد وقتی دچار استرس می شود، توجه، تمرکز و مراقبتش نسبت به شرایط عادی تغییر پیدا می کند اظهار کرد: اگر در فردی رعایت این سه نکته مسائل بهداشتی، در حد نرمال و طبیعی باشد، یعنی اینکه استرس ایجاد شده در ما در اثر شیوع ویروس کرونا، استرسی مطلوبی است و در چنین شرایطی خواب و تغذیه ما به هم نمی ریزد و دچار درگیری های ذهنی ناشی از این موضوع نخواهیم شد.
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان به راهکارهای تبدیل استرس نامطلوب به سمت مطلوب اشاره کرد و گفت: انسانی که دچار استرس مطلوب نباشد، بقا آن به خطر خواهد افتاد. وقتی دچار بحران می شویم، 2 وضعیت در ما ایجاد می شود. یا این بحران و ضربه می تواند در ما موجب ایجاد اختلال شده یا منجر به رشد افراد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در برخی از افراد، بحران سبب ایجاد مهارت های جدید شده و همین امر نیز موجب رشد خواهد شد، تصریح کرد: لزوما همیشه بحران نباید منجر به اختلال در افراد شود و بحران کرونا می تواند به یک فرصت نیز تبدیل شود.
بهرام نژاد در تشریح برخی از فرصت های کرونا گفت: در ایام کرونایی بسیاری از اقدامات بهداشتی را یاد گرفته ایم به طوری که رعایت مسائل بهداشتی از سوی مردم در این ایام نسبت به سال قبل بیشتر شده و در پی این رعایت مسائل بهداشتی، سایر بیماری ها همچون آنفلوآنزا، سرما خوردگی و ... که در سنوات گذشته در این ایام تقریبا رایج بود خیلی کمتر شده است.
وی به گذراندن بیشتر وقت خانواده ها در منزل اشاره کرد و گفت: اگر آموزش های مهارتی لازم را در شرایط بحرانی یاد نگیریم، این بحران می تواند موجب اختلال در زندگی ما شود. در این ایام خانواده ها مجبور هستند به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی بیشتر در کنار یکدیگر باشند. اگر تکنیک مهارتی زندگی را داشته باشیم این ایام می تواند باعث وحدت بیشتر خانواده ها به یکدیگر شود و اکر این مهارت و آموزش وجود نداشته باشد باعث بروز اختلافات خانوادگی و افزایش بحران خواهد شد.
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه استفاده از شبکه های مجازی اگر خوب مدیریت نشود، می تواند تبدیل به یک معضل گردد اظهار کرد: لازم است مهارت هایی را در این دوران کسب کنیم که این بحران نه تنها تبدیل به اختلال نشود، بلکه تبدیل به یک رشد و فرصت گردد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/149999/بحران-کرونا-می-تواند-به-یک-فرصت-تبدیل-شود
بستن   چاپ