کرمان رصد
آیا می دانید چه عواملی احتمال بروز رفتار پرخطر در فرزندان را بالا می برد؟
شنبه 29 شهريور 1399 - 23:20:19
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان رییس مرکز مشاوره اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: عوامل شخصی از جمله عوامل روانی عاطفی، استرس، پرخاشگری، عوامل خانوادگی از جمله خانواده های طلاق، بدسرپرست و در خانواده هایی که والدین رفتارهای پرخطر دارند، احتمال بروز رفتار پرخطر در فرزندشان بسیار بالاست.

"نورالله شیخ پور" شامگاه شنبه 29 شهریورماه در جمع خبرنگاران درباره برنامه های آموزش و پرورش در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی اظهار کرد: برنامه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در آموزش و پرورش شامل برنامه های آموزش پیشگیری اولیه، برنامه های خودمراقبتی و نهضت فرهنگ پیشگیری دنبال می شود و برنامه ها مبتنی بر آموزش دانش آموزان، والدین و معلمان است.
وی افزود: افزایش آگاهی و دانش دانش آموز در برابر رفتارهای پرخطر، اصلاح نگرش های مخاطره آمیز، کاهش زمینه های خطرساز از جمله راهکارهایی است که در برنامه ها دنبال می کنیم.
شیخ پور تصریح کرد: به عنوان مثال در حال حاضر بیان می شود کسی که مواد مخدر مصرف کند، به کرونا مبتلاء نمی شود که این نگرش غلط است و باید این نگرش اصلاح شود.
وی بیان کرد: کانون یاریگران زندگی در آموزش و پرورش از ظرفیت همسالان برای پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر استفاده می کند.
رییس مرکز مشاوره اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه توانمندسازی و شبکه سازی را در کانون یاریگران دنبال می کنیم، افزود: استفاده از دانش آموز برای آموزش همسالان خود و طراحی جلسات متعدد برای شناسائی رفتارهای پرخطر در مدرسه برنامه ریزی شده و همه مدارس در مقاطع مختلف پوشش داده می شود.
وی با اشاره به اولویت بندی آسیب های مدرسه، محله و جامعه اظهار کرد: با استفاده از افراد یاریگر راهکارهای مقابله با آسیب ارائه و در مجموع این راهکارها تبدیل به طرح مدرسه محور می شود و نقشه آسیب پذیری و راهکارهای خلاقانه مقابله با آسیب برای مدرسه ارائه خواهد شد.
شیخ پور تصریح کرد: فضائی که دانش آموز در آن زیست می کند، با فضای برنامه ریزی متفاوت است لذا آموزش و پرورش آموزش و مقابله را از درون مدرسه و در بین خود دانش آموزان دنبال می کند.
وی بیان کرد: در تعدادی از مدارس استان کرمان کانون یاریگران زندگی در سال تحصیلی گذشته اجرا شده و در سال آینده همه مدارس را پوشش می دهیم.
رییس مرکز مشاوره اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: امسال در شبکه شاد نیز این طرح را طراحی کرده ایم و گروه ها در شبکه تشکیل و فعالیت های پیشگیرانه خود را انجام می دهند.
وی افزود: در حال حاضر فعالیت کانون یاریگران جزو فعالیت های فوق برنامه مدارس است و در آینده جزو برنامه های درسی قرار خواهد گفت و در حال تدوین کارگاه های متعدد برای دانش آموزان، معلمان و والدین هستیم و در طول سال تحصیلی برگزار می شود.
شیخ پور در ادامه درباره مهم ترین عوامل خطرپذیری در کودک و نوجوان تصریح کرد: عوامل شخصی از جمله عوامل روانی عاطفی، استرس، پرخاشگری، عوامل خانوادگی از جمله خانواده های طلاق، بدسرپرست و در خانواده هایی که والدین رفتارهای پرخطر دارند، احتمال بروز رفتار پرخطر در فرزندشان بسیار بالاست.
وی بیان کرد: عوامل تحصیلی، عوامل نوپدید از جمله فضای مجازی، بازی های رایانه ای، عوامل محیطی و اجتماعی و عامل ناشی از تجربه رفتارهای پرخطر زمینه ساز رفتارهای پرخطر هستند.
رییس مرکز مشاوره اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در ادامه گفت: طراحی شبکه شاد برای ارائه اطلاعات متناسب با سن دانش آموزان طراحی شده و فقط شبکه شاد و تلویزیون برای این آموزش ها تدوین شده است.
وی اظهار کرد: اطلاعات و متون آموزشی خوبی در شبکه شاد و کانال معاونت فرهنگی پرورشی با عنوان مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وجود دارد و والدین می توانند از این محتواها استفاده کنند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/149683/آیا-می-دانید-چه-عواملی-احتمال-بروز-رفتار-پرخطر-در-فرزندان-را-بالا-می-برد؟
بستن   چاپ