کرمان رصد
این خبر را از دست ندهید/
مسیر درمانی کووید 19؛ از آزمایشات انسانی تا روش‌های جعلی
شنبه 25 مرداد 1399 - 00:01:18
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان پاندمیک کووید 19 یکی از بزرگترین چالش های مدرن پزشکی است که تاکنون جهان با آن روبرو شده است. پزشکان و دانشمندان در حال تلاش برای پیدا کردن درمان و داروهایی هستند که بتواند زندگی انسان ها را از این عفونت حفظ کرده و شاید حتی از مبتلا شدن افراد به این بیماری نیز جلوگیری و محافظت کند.

به گزارش ایسنا ، در این مقاله یک لیست به روز شده از 20 مورد از درمان های پربحث برای کرونا ویروس ارائه شده است در حالی که برخی در حال جمع آوری شواهدی برای اثربخشی این درمان ها هستند، اما بیشتر این روش های درمانی همچنان در مراحل اولیه تحقیقاتی می باشند.
هیچ درمان قطعی هنوز برای کووید 19 وجود ندارد و حتی امیدوارترین درمان ها نیز تنها برای گروهای خاصی از بیماران مطمئن بوده و به درمان آنها کمک کرده اما همچنان تمامی این درمان ها منتظر تاییدیه و اعتبارسنجی از آزمایشات بیشتر هستند.
سازمان غذا و دارو آمریکا (F.D.A) به طور کامل هیچ درمان خاصی را برای کرونا ویروس تایید نکرده گرچه به طور اضطراری مجوز استفاده از برخی درمان ها را صادر کرده است اما این درمان ها نیز تاثیرپذیری کاملی در برابر کووید 19 نداشته و هنوز در یک مقیاس بزرگ مورد تایید قرار نگرفته و در مراحل آزمایش بالینی هستند.
لیبیل ها به چه معنا می باشند؟
استفاده های سراسری: این درمان ها به صورت گسترده و سراسری توسط دکترها و پرستاران برای بیماران دارای بیماری های تنفسی بستری در بیمارستان ها از جمله کووید 19 مورد استفاده قرار می گیرد.
نشانه های امیدوارکننده: نشانه های اخیری از مطالعات روی بیماران که تا حدودی اثرپذیری آنها مطرح شده است، وجود دارد اما همچنان به تحقیقات بیشتری نیازمند هستند. این طبقه بندی شامل درمانی هایی است که حداقل در یک کار آزمایشگاهی کنترل شده تصادفی، شاهد بهبود در عوارض، کاهش مرگ و میرها و افزایش افراد بهبود یافته؛ بوده است.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی : برخی از درمان ها نتایج امیدوارکننده ای را در سلول ها یا حیوانات از خود نشان داده اند و احتیاج به تاییدات بر روی انسان ها دارند. برخی دیگر نتایج مطالعات دلخراشی را در انسانها به دست آورده اند که به جای شروع یک آزمایش جدید، به مجموعه داده های موجود نگاه می کنند. برخی از درمانها در آزمایشات مختلف نتایج متفاوتی به وجود آورده اند و نیاز به مطالعات بزرگتر و با دقت بیشتری برای پاک کردن سردرگمی های درمانی دارند
هیچ امیدواری وجود نداد : نشانه های اخیر پیشنهاد داده است که این درمان هیچ کار موثری نمی تواند انجام دهد.
مجموعه تئوری ها، فرضیه ها و روش هایی که به غلط علمی قلمداده شده اند یا کلاهبرداری ها : این موارد درمانی هایی نیستند که محققین آنها را به عنوان استفاده برای کووید 19 در نظر گرفته باشند. کارشناسان درباره این نوع درمان ها هشدار داده اند زیرا این روش ها نه تنها کمکی در مقابل این بیماری نمی کند بلکه می تواند خطرناک باشد. برخی افراد حتی به دلیل وعده های دروغین خود در مورد درمان کووید 19 دستگیر شده اند.
نشانه ها در سلول ها ، حیوانات یا انسان ها : این لیبیل نشان می دهد که نشانه ها برای درمان از کجا آمده است. محققین اغلب اقدامات آزمایشگاهی خود را از سلول ها شروع و سپس آنها را به حیوانات می کشانند. بسیاری از آزمایشات حیوانی اغلب شکست می خورد و اگر با شکست مواجه نشود، محققین باید به آزمایشات بالبینی تصادفی یا مطالعه های عطف به ماسبق (گذشته) توجه کنند. در برخی موارد، دانشمندان در حال آزمایش از درمان هایی هستند که برای سایر بیماری ها ایجاد شده اند و به آنها اجازه می دهند مستقیما به آزمایشات انسانی برای کووید 19 نیز منتقل شوند.
مسدود کردن ویروس
داروهای ضدویروس یا پادویروس ها می توانند ویروس هایی مانند HIV و هپاتیت C را متوقف کنند. دانشمندان در حال انجام تحقیقاتی برای کشف ضدویروسی هستند که در برابر کرونا ویروس جدید عمل کند.
نشانه های امیدوارکننده / نشانه ها در سلول ها، حیوانات یا انسان ها
رمدسیویر: (Remdesivir)

کرمان رصد


«رمدسیویر» که توسط دانشمند Gilead ساخته شده است، اولین دارویی است که تاییدیه های استفاده اضطراری برای بیماران کووید 19 را از سازمان غذا و دارو آمریکا گرفته است. این داور می تواند با قرار دادن خود در ژنهای جدید ویروسی، از تکثیر و انتشار ویروس کرونا جلوگیری کند.
رومدسیویر در ابتدا به عنوان ضدویروس در برابر ابولا و هپاتیت C مورد آزمایش قرار گرفت. اما اطلاعات اولیه آزمایش ها در بهار 2020 نشان داد که این دارو می تواند زمان بهبودی بیماران بستری شده مبتلا به کووید 19 را از 15 روز به 11 روز کاهش دهد.
نتایج اولیه هیچ تاثیری بر مرگ و میر نشان داد، گرچه داده های گذشته که در ماه ژانویه منتشر شده است حاکی از آن بوده که این دارو ممکن است میزان مرگ و میر را در بین افرادی که دارای فرم شدید این بیمار هستند، کاهش دهد.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها، حیوانات یا انسان ها
فاویپیراویر (Favipiravi)
اصل این داور برای شکست آنفلوآنزا طراحی شده است. فاویپیراویر می تواند توانایی ویروس در تکثیر مواد ژنتیکی را مسدود و متوقف کند.
مطالعه کوچکی در ماه مارس نشان داد که این دارو می تواند به پاک کردن کرونا ویروس از راه مجاری هوایی کمک کند اما نتایج بیشتر از این آزمایش بالینی بزرگتر و با طراحی مناسب هنوز در انتظار است.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها، حیوانات یا انسان ها
MK-4482
این دارو، یکی دیگر از داروهایی ضدویروسی است که در اصل برای مبارزه با آنفلوآنزا طراحی شده است. MK-4482 (که قبلا به نام EIDD-2801 معروف بود) نتایج امیدوار کننده ای در برابر کرونا ویروس در سلول ها و روی حیوانات داشته است. Merck در حالی که آزمایشات بالینی بر روی این دارو را در تابستان انجام داده است اما اعلام کرده که یک آزمایش بزرگ در فاز سوم بر روی این دارو در ماه سپتامبر آغاز خواهد کرد.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها
نوترکیب ACE-2
برای ورود به سلول ها، کروناویروس باید در ابتدا سلول ها را بشکافد، کاری که با چسبیدن به پروتئین انسانی به نام ACE-2 حاصل می شود. دانشمندان پروتئین های ACE-2 مصنوعی ایجاد کرده اند که توانایی دارد به عنوان یک طعمه عمل کند و کرونا ویروس را فریب داده و از سلول های آسیب پذیر دور کند. پروتئین های Recombinant ACE-2 نتایج امیدوار کننده ای بر روی آزمایشات سلولی از خود نشان داده اند اما هنوز بر روی حیوان و انسان آزمایش نشده است.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها و انسان ها
ایورمکتین (Ivermectin):

کرمان رصد


برای دهه ها، ایورمکتین به عنوان دارویی قوی و نیرومند برای درمان کرم های انگلی استفاده می شد. پزشکان از این دارو به منظور مقابله با نابینایی های رودخانه ای و دیگر بیماری ها استفاده می کنند در حالی که دامپزشکان این دارو را با فرمول های مختلف برای درمان بیماری کرم قلب برای سگ ها تجویز می کنند.
مطالعات انجام شده بر روی سلول ها نشان داده که ایورمکتین می تواند ویروس ها را از بین ببرد اما دانشمندان هنوز نشانه هایی را در مطالعات حیوانی یا آزمایشات انسانی پیدا نکرده اند که این دارو بتواند بیماری های ویروسی را درمان کند و نتیجه تاکنون این بوده است که ایورمکتین نمی تواند به عنوان آنتی ویروس عمل کند.
در ماه آوریل، محققان استرالیایی گزارش داده بودند که این دارو می تواند ویروس کرونا را در کشت سلولی مسدود و متوقف کند اما آنها از دوزهای خیلی زیادی از این دارو استفاده کرده بودند که استفاده خیلی بالا از این دارو می تواند تاثیرات جانبی مخرب دیگری بر روی افراد داشته باشد که بلافاصله سازمان غذا و دارو با انتشار یک بیانیه نسبت به تجویز داروهای حیوانی خانگی برای درمان یا جلوگیری از کووید 19 هشدار داد و گفت "داروهای حیوانی می توانند باعث آسیب های جدی در انسانها شود".
پس از آن، تعدادی آزمایشات بالینی برای بررسی اینکه آیا دوزهای مناسبی و ایمنی از ایورمکتین می تواند در برابر کووید 19 مبارزه کند، شروع شده است. به طور مثال در سنگاپور در بیمارستان دانشگاه ملی این کشور، در حال انجام یک کارآزمایی 5000 نفری هستند تا ببیند آیا این داور می تواند در جلوگیری از ابتلای افراد به کووید 19 موثر باشد. اما در حال حاضر هیچ نشانه ای وجود ندارد که این دارو می تواند در برابر کووید 19 کار و عمل کند اما با این وجود ایورمکتین به طور فزاینده ای در کشورهای آمریکای لاتین تجویز می شود که باعث ناراحتی کارشناسان این بیماری شده است.
نشانه ها در سلول ها و انسان ها / هیچ امیدواری وجود نداد
لوپیناویر (Lopinavir) و ریتوناویر (Ritonavir)
20 سال قبل سازمان غذا و دارو این ترکیبات دارویی را برای درمان بیماری های HIV تایید کرد. اخیرا محققان تلاش کردند که این ترکیبات دارویی را برای کروناویروس آزمایش کرده و دریافتند که این ترکیبات می تواند از تکثیر ویروس جلوگیری کند اما آزمایشات بالینی در انسانها نتایج ناامید کننده ای را داشت.
در اواخر ماه ژوئیه، سازمان بهداشت جهانی WHO انجام آزمایشات بر روی بیماران بستری شده کووید 19 را به حالت تعلیق در آورد. آنها مطالعاتی را که دیدند این داروها می توانند به بیمارانی که اندازه کافی بیمار نبوده، کمک کرده یا از ابتلای افراد در معرض ویروس کرونا، جلوگیری کند؛ را رد کردند اما همچنان این داروها می تواند در درمان های ترکیبی خاص نقش داشته باشند.
نشانه ها در سلول ها، حیوانات و انسان ها / هیچ امیدواری وجود نداد
هیدروکسی‌کلروکین و کلروکین:
شیمی‌دان های آلمانی در سال 1930 کلروکین را به عنوان دارویی برای مقابله با مالاریا تولید و سنتز کردند. نسخه کمتر سمی به هیدورکسی‌کلروکین معروف است که در سال 1946 اختراع شده و بعدها این داروها برای دیگر بیماری ها از جمله لوپوس و روماتیسم نیز مورد تایید قرار گرفته است.
در شروع پاندمیک یا همه گیری کووید 19، محققین کشف کردند که این دو دارو می تواند کرونا ویروس را از انتشار و تکثیر در درون سلول ها متوقف کند. چند مطالعه خیلی کم بر روی بیماران این امید را داده است که هیدروکسی‌کلروکین بتواند کووید 19 را درمان کند.
سازمان بهداشت جهانی WHO در ماه مارس، آزمایش های بالینی تصادفی را برای اینکه ببیند آیا این داروها واقعا و به اندازه کافی ایمن و موثر بر روی کووید 19 هستند را آغاز کرد که در این راستا چند دانشگاه و شرکت دارویی چند ملیتی Novartis این کار را انجام دادند. در این میان ترامپ رییس جمهور آمریکا نیز مکررا هیدروکسی‌کلروکین را در کنفرانس های خبری خود تبلیغ می کرد و سازمان غذا و دارو نیز به صورت موقت مجوز اضطراری داروی هیدروکسی‌کلروکین را برای بیماران کووید 19 اعطا کرد که بعدها یک افشاگر مدعی شد که نتایج آن تحت تاثیر فشارهای سیاسی بوده است.
اما جزییات بیشتر مطالعات ناامیدی را از این دارو به وجود آورد. یک مطالعه بر روی میمون ها نشان داد که هیدروکسی‌کلروکین حیوانات را در برابر گرفتن این عفونت محافظت نمی کند و به محض ورود ویروس به بدن، آن را پاک نکرده است.
آزمایشات بالینی تصادفی نشان داد که هیدروکسی‌کلروکین نمی تواند کمکی به بهبود افراد مبتلا به کووید 19 کرده یا سلامتی افراد در برابر کرونا ویروس را تضمین کند. دیگر آزمایش های بالینی تصادفی نیز نشان داد که تجویز هیدروکسی‌کلروکین به افراد درست پس از اینکه تشخیص به کووید 19 هستند نیز نمی تواند در کاهش شدت و فرم این بیماری موثر باشد. (یک مطالعه در مقیاس بزرگ بر روی این دارو به این نتیجه رسیده بود که این دارو مضر بوده اما بعدا پس گرفته شد)
سازمان بهداشت جهانی، انیستیتو ملی بهداشت و شرکت داروی Novartis نیز پس از آن آزمایشات تحقیقی هیدروکسی‌کلروکین به عنوان درمانی برای کووید 19 را متوقف کرده و سازمان غذا و دارو آمریکا نیز تصویب اضطراری خود را باطل کرد. در حاضر نیز سازمان غذا و دارو هشدار داده است که این دارو می تواند عوارض جانبی جدی بر قلب و دیگر ارگان های بدن هنگامی که برای درمان بیماران کووید 19 استفاده می شود، به همراه داشته باشد.
در ماه ژوئیه، محققان بیمارستان «هنری فورد» در ایالت دیترویت آمریکا یک مطالعه ای را منتشر کردند که نشان می دهد هیدروکسی‌کلروکین با کاهش مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید 19 همراه شده است و ترامپ رییس جمهور آمریکا نیز در توییتی این مطالعه را تحسین کرد اما کارشناسان درباره این مطالعه تردید و شک دارند.
این مطالعه یک آزمایش کنترل نشده بوده که در آن برخی از افراد به جای هیدروکسی‌کلروکین از شبه داروها مصرف کرده اند ضمن آنکه نتایج این مطالعه (کشته شدن ویروس ها) ممکن است به دلایل دارویی نبوده باشد. در عوض پزشکان ممکن است این دارو را به افرادی که کمتر بیمار بوده اند تجویز کرده باشند و به همین ترتیب نیز احتمال بهبود آن قطعا بیشتر بوده است.
با وجود نتایج منفی، آزمایشات بر روی هیدروکسی‌کلروکین همچنان ادامه دارد. اگرچه بیشتر این آزمایشات کوچک، تست هایی با دوز کم یا بر روی بیماران با تعداد کم صورت می گیرد. اخیرا آنالیزهایی توسط STAT و Applied XL که بیش از 180 کارآزمایی بالینی درحال آزمایش هیدروکسی‌کلروکین یا کلروکلین بر روی معالجه با جلوگیری از ابتلا به کووید است، نشان می دهد که این داروها هیچ عارضه ای ندارند اما از نظر تئوری ممکن است این داروها در ترکیب با سایر روش های درمانی یا در مراحل اولیه بیماری موثر باشد.
تقویت سیستم ایمنی بدن:
بیشتر افرادی که کووید 19 گرفته اند، توانسته اند با واکنش قوی سیستم ایمنی بدن خود بر این ویروس غلبه کنند. داروها بیشتر به افرادی کمک می کند که سیستم ایمنی بدن آنها به اندازه کافی در برابر این ویروس مقاوم نیستند.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها و انسان ها
پلاسما خواب (نقاهت) یا پلاسما درمانی:
قرن ها پیش پزشکان توانستند پلاسما را از خون افراد بهبود یافته از آنفلوآنزا فیلتر و جدا کنند که در اصلاح به آن پلاسما خواب گفته می شود. این پلاسماها غنی از آنتی بادی بوده و به افراد بیمار به آنفلوآنزا کمک کرده در برابر بیماری مقاومت بوده و مبارزه کنند. در حال حاضر محققان تلاش می کنند که این استراتژی را برای کووید 19 نیز داشته باشند.
در ماه می، سازمان غذا و دارو پلاسمای خواب را به عنوان "محصول تحقیقاتی" تعیین کرد و این بدان معناست که با وجود آنکه هنوز نشانه هایی از ایمن بودن و تاثیرپذیر بودن پلاسما وجود ندارد اما پلاسماها می توانند در آزمایشات بالینی استفاده شده و به برخی از بیمارانی که فرم شدید کووید 19 را دارند داده شود.
تاکنون 10 هزار نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 در ایالت متحده آمریکا پلاسما را دریافت کرده اند.
موج اول این آزمایشات در مقیاس کوچک بوده و نتایج آن ترکیبی بوده است. آزمایشات بالینی تصادفی بزرگی هم اکنون در حال انجام است و در تلاش هستند در این آزمایش شرکت کنندگان کافی را ثبت کنند که البته نگرانی در این آزمایش وجود دارد که ممکن است برخی از شرکت کنندگان به جای خود درمان، از شبه داروها نیز استفاده کنند.
کارشناسان می گویند تکمیل این آزمایشات برای تعیین اینکه آیا پلاسما ایمن و موثر بوده یا خیر، ضروری است. اگر این آزمایشات به نتیجه برسد، می تواند به عنوان یک اقدام مهم برای جلوگیری از دسترسی گسترده تر به روش های درمانی مهم عمل کند.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها، حیوانات و انسان ها
آنتی بادی های مونوکلونال یا پادتن تگ تا گی (Monoclonal antibodies):
پلاسما خواب از افرادی بهبود یافته از کووید 19 شامل ترکیباتی از آنتی بادی های مختلف است. برخی از مولکول ها می توانند به کروناویروس ها حمله کنند اما بسیاری از آنها به پاتوژن های (آسیب شناسی) دیگر هدایت می شوند. محققان این ماده آبکی را برای پیدا کردن آنتی بادی های قوی در برابر کووید 19 الک و غربال کردند. آنها مواد مصنوعی از این مولکول ها را تولید کرده اند که به آنتی بادی های مونوکلونال معروف هستند. محققین تحقیقات در مورد آنتی بادی های مونوکلونال را به عنوان درمانی برای کووید 19 به صورت جداگانه شروع کرده اند.
آنتی بادی های مونوکلونال در ابتدا در سال 1970 برای درمان ساخته شدند و پس از آن سازمان غذا و دارو آمریکا این روش را برای 79 بیماری تایید و تصویب کرد که رنج این بیماری ها از سرطان تا ایدز هستند. از زمان شروع پاندمیک کرونا، محققین در مطالعات بالینی بر روی سلول ها و حیوانات ده ها آنتی بادی مونوکلونال را پیدا کرده اند که نتایج امیدوار کننده ای را در برابر کووید 19 نشان می دهد.
شرکت هایی از جمله Eli Lilly و Regeneron اخیرا شروع به آزمایشات بالینی بر روی مطالعات آنتی بادی های مونوکلونال کرده اند. چندین شرکت دیگر و همچنین تیم هایی در دانشگاه های مختلف قرار است به زودی وارد این مسابقه شوند.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در سلول ها، حیوانات و انسان ها
اینترفرون یا تنکردشناسی (Interferon):
اینترفرون ها مولکول هایی هستند که سلول های بدن به طور طبیعی در واکنش به ویروس ها تولید می کنند. این سلول ها با برانگیخته شدن به مهاجمان حمله کرده و بر روی سیستم های ایمنی بدن تاثیرات عمیقی می گذارند و در عین حال مجددا از آن استفاده می کنند تا به بافتهای بدن آسیب نرسانند.
اینترفرون های مصنوعی تزریقی هم اکنون یک درمان استاندارد برای تعدادی از بی نظمی ها و اختلالات ایمنی بدن است. به طور مثال ریبیف برای بیماری چندگانه سفت شدگی بافتها تجویز می شود.
به عنوان بخشی از استراتژی برای حمله به بدن، به نظر می رسد که کروناویروس ها اینترفرون ها را کاهش می دهند. این یافته محققین را ترغیب کرده است که ببینند افزایش اینترفرون ممکن است به افراد مبتلا به کووید 19 به ویژه در اوایل عفونت کمک کند یا خیر.؟ مطالعات اولیه، از جمله آزمایش در سلول ها و موش ها نتایج دلگرم کننده ای را ارائه کرده است که منجر به آزمایشات بالینی شده است.
مطالعاتی در کشور چین نشان داده که این مولکول ها می توانند از ابتلای افراد سالم به این عفونت جلوگیری کنند. در 20 جولای، کمپانی بریتانیایی دارویی Synairgen اعلام کرد که به ریه های بیماران کرونایی در آزمایشات بالینی کوچکی، فرمی از اینترفرون با عنوان SNG001 تزریق کرده است که خطر ابتلای شدید به کووید 19 را کاهش داده است. اطلاعات کاملی هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته و یا در یک ژورنال علمی منتشر نشده است.
در 6 آگوست نیز انیستیتو ملی آلرژی و بیماری های عفونی فاز سوم آزمایشات روی ترکیبات ربیف و آنتی ویروس «رمیدسیور» را آغاز کرده است که انتظار می رود نتایج آن در پاییز 2020 اعلام شود.
بیشتر نشانه های فرم شدید بیماری کووید 19 نتیجه واکنش های بیش از اندازه سیستم ایمنی در برابر ویروس است. دانشمندان در حال انجام آزمایش داروهایی هستند که می توانند این واکنش ها را در برابر حملات را کنترل کنند.
نشانه های امیدوارکننده / نشانه ها در انسان ها
دگزامتازون:

کرمان رصد


دگزامتازون ارزان ترین و در دسترس ترین داروی استروئیدی است که می تواند به انواع ایمنی ها واکنش نشان بدهد. پزشکان زمان زیادی است که از این دارو برای بیماری هایی همچون آلرژی ها، آسم و التهاب ها استفاده می کنند.
در ماه ژوئن، دگزامتازون ها اولین دارویی شدند که کاهش مرگ ناشی از کووید 19 را نشان دادند. در این مطالعه که بر روی بیش از 6000 نفر صورت گرفته بود و درماه جولای در ژورنال پزشکی انگلستان به چاپ رسیده، مشخص شد که دگزامتازون میزان مرگ را در یک سوم بیمارانی که در ونتیلاتورها بوده و در یک پنجم بیمارانی که در چادرهای اکسیژن بودند، کاهش داده است.
دگزامتازون احتمال دارد به بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری کووید 19 هستند کمتر کمک کند و حتی ممکن است آسیب نیز برساند. موسسه ملی بهداشت توصیه کرده است که دگزامتازون را فقط افرادی که در ونتیلاتور بوده یا از اکسیژن های اضافی استفاده کرده، مصرف کنند.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در انسان ها
مهارکننده های سیتوکین (Cytokine Inhibitors)
بدن انسان، برای مبارزه با بیماری ها، مولکول های سیگنالی به نام سیتوکین ها را تولید می کند. اما تولید اضافی این سیتوکین ها می تواند سیستم ایمنی بدن را بشدت تحت تاثیر عفونت ها قرار دهند که در برخی اوقات این فرآیند را طوفان سیتوکین می نامند. محققین تعدادی از داروهایی که بتواند طوفان سیتوکین را متوقف کند کشف کرده اند و این داروها تاثیرپذیری در برابر ورم های مفاصل و دیگر اختلالات ورمی را فراهم می کند. برخی از این داروها تامین کننده مولکول هایی هستند که تولید سیتوکین ها را آغاز می کنند و برخی دیگر گیرنده های سلول های ایمنی را که به طور طبیعی سیتوکین ها به آنها متصل می شوند را مسدود می کنند.
در برابر با کروناویروس نیز بسیاری از این داروها در انجام مراحل آزمایشگاهی یا کمترین کمک را کرده یا اساسا غلط بوده اند. شرکت های دارویی Regeneron و Roche اخیرا اعلام کرده اند که دو دارویی که به آنها ساریوموماب (Sarilumab) و توسیلیزوماب (Tocilizumab) گفته می شود، هر دو هدفشان سیتوکین IL-6 است که به نظر نمی رسد که در فاز سوم آزمایش های بالینی سود و نفعی برای بیماران داشته باشند. بسیاری دیگر از آزمایشات نیز در این راه در حال انجام است.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در انسان ها
سیستم های فیلتراسیون خون:
سازمان غذا و دارو آمریکا مجوز اضطراری برای چندین دستگاه که سیتوکین ها را از خون به منظور خنک کردن طوفان سیتوکین ها، فیلتر می کنند را صادر کرده است. یکی از این دستگاه ها، که به سیتوسورب (Cytosorb) معروف است می تواند ظاهرا کل خون بیماران را 70 بار در 24 ساعت تصفیه و پالایش کنند. یک مطالعه کوچک در ماه مارس نشان داد که سیتوسورب ها توانسته اند به کاهش شدت بیماری کووید 19 در ده ها بیمار در اروپا و چین کمک کنند اما آزمایشات بالینی تصادفی که بتواند نتایج قابل اثباتی از موثر بودن این روش ها ارائه دهد وجود ندارد. تعدادی مطالعه روی سیستم های فیلتراسیون خون هم اکنون در حال انجام است اما کارشناسان نسبت به خطرات این دستگاه ها هشدار داده اند. برای مثال چنین دستگاه های فیلتراسیون می توانند ترکیبات سودمند موجود در خون مانند ویتامین ها یا داروها را از بین ببرند.
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در انسان ها
سلولهای بنیادی:
انواع خاصی از سلولهای بنیادی می توانند مولکول های ضد التهابی را ترشح کنند. در سال های اخیر محققان برای استفاده از این سلول ها جهت درمان طوفان های سیتوکین ها تلاش های بسیاری کرده اند و هم اکنون ده ها آزمایشات بالینی در حال انجام است تا ببینند به چه میزان می توانند به بیماران کووید 19 کمک کنند اما این روش های درمان سلول های بنیادی در گذشته خوب عمل نکرده است و هنوز مشخص نیست که آیا این روش می تواند در مقابل با کرونا ویروس عمل کند یا خیر.
دیگر روشهای درمانی:
پزشکان و پرستاران اغلب اوقات برای کمک به درمان بیماران کووید 19 روشهای دیگری را توصیه می کنند.
استفاده های سراسری
Prone positioning:
عمل ساده بیماران کووید 19 بر روی شکم است که ریه های آنها را باز می کنند. این مانور از زمان شروع این بیماری در بیمارستان های سراسر دنیا امر عادی شده است. این روش ممکن است به بعضی از افراد کمک کرده که از نیاز کامل به ونتیلاتورها جلوگیری کنند. مزایای این درمان در طیف وسیعی از آزمایشات بالینی آزمایش می شود.
استفاده های سراسری
ونتیلاتورها و دیگر وسایل و تجهیزات تنفسی:

کرمان رصد


دستگاه هایی که به نفس کشیدن افراد کمک می کنند، ابزارهای اساسی در مبارزه با بیماری های تنفسی کشنده هستند. در صورت دریافت اکسیژن اضافی از طریق بینی یا ماسک متصل به دستگاه اکسیژن، بعضی از بیماران می توانند به خوب نفس بکشند. بیمارانی که در رنج تنفسی شدیدی قرار دارند ممکن است تا زمانی که ریه هایشان بهبود یابد، نیاز به ونتیلاتورها برای تنفس داشته باشند. همه بیماران کووید 19 که به ونتیلاتور می روند زنده نمی مانند اما تصور می شود این دستگاه ها در بسیاری موارد نجات دهنده است
آزمایشات تجربی یا نشانه های ترکیبی / نشانه ها در انسان ها
داروهای ضد انعقاد خون (Anticoagulant):
کروناویروس می تواند به سلول های موجود در خون حمله کرده و منجر به لخته شدن ریز خون شود که همین اتفاق سبب سکته های مغزی و سایر آسیب های جدی شود. داروهای ضد انعقاد معمولا برای سایر شرایط از جمله بیماری های قلبی و به منظور کند شدن تشکیل لخته ها مورد استفاده قرار می گیرند اما برخی اوقات پزشکان برای بیماران کووید 19 که دارای لخته های خون هستند، تجویز می کنند. هم اکنون آزمایشات بالینی زیادی در این زمینه در حال انجام است که به دنبال آن هستند تا ببینند آیا داروهای ضد انعقاد خون می تواند قبل از هرگونه علامت لخته شدن، مفید باشد یا خیر.
مجموعه تئوری ها، فرضیه ها و روش هایی که به غلط علمی قلمداده شده اند یا کلاهبرداری:
ادعاهای دروغین در مورد درمان بیماری کووید 19 بسیار زیاد است. سازمان غذا و داور لیستی بیش از 80 محصول تقلبی کووید 19 و سازمان بهداشت جهانی لیستی از احساسات غلط و پوچ را درباره این بیماری منتشر کرده است.
هشدار: به هیچ عنوان این کار را انجام ندهید
نوشیدن یا تزریق ضدعفونی کننده ها و سفیدکننده ها:
در ماه اوریل، دونلاد ترامپ رییس جمهور آمریکا پیشنهاد داد که موادضدعفونی کننده مانند الکل یا سفیدکننده ها در صورت تزریق مستقیم به بدن ممکن است در مقابل کروناویروس تاثیر داشته باشند. پیشنهادات ترامپ فورا بوسیله محققین و متخصصان بهداشتی و سلامت در سراسر جهان رد شد. مصرف (وارد معده کردن) موادضدعفونی کننده نه تنها که نمی تواند در برابر ویروس موثر باشد بلکه خیلی پرخطر بوده و حتی ممکن است منجر به مرگ نیز شود.
هشدار: هیچ نشانه ای وجود ندارد
لامپ های UV:
رییس جمهور آمریکا همچنین در مورد در معرض قرار گرفتن بدن در برابر نور ماوراء بنفش یا نورهای بسیار قدرتمند پیشنهاداتی را داده بود. محققان از نور ماوراء بنفش برای استریل کردن سطوح، از جمله کشتن ویروس ها در آزمایشگاه ها با دقت و مدیریت بالا استفاده می کنند و اشعه ماوراء بنفش به هیچ عنوان قادر به پاک کردن ویروس از بدن یک بیمار نیست.
این نوع اشعه می تواند به پوست آسیب برساند. بیشتر سرطان های پوست نتیجه از قرار گرفتن پوست در معرض اشعه ماوراء بنفش طبیعی نور خورشید است.
هشدار: هیچ نشانه ای وجود ندارد
نقره:
سازمان غذا و دارو آمریکا علیه تعداد زیادی از مردم که ادعا کرده اند محصولات مبتنی بر نقره در برابر کووید 19 بی خطر و موثر هستند، اقدام حقوقی انجام داده است. محصولات ساخته شده از نقره به هیچ عنوان مانع یا معالجه کرونا ویروس نخواهند بود.
منابع: سازمان بهداشت جهانی
نیویورک تایمز
سازمان غذا و داروی آمریکا
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/144947/مسیر-درمانی-کووید-19؛-از-آزمایشات-انسانی-تا-روش‌های-جعلی
بستن   چاپ